10 forbedringer i Windows 7 Media Center

Windows Media Center begynte å vinne fans da Microsoft la det til i Home Premium og Ultimate-utgavene av Vista. Windows 7 utvider denne tilgjengeligheten - komplett med et nytt utseende og forbedret funksjonalitet. Deb Shinder treffer høydepunktene.


Windows Media Center ble først introdusert i en spesialutgave av Windows XP, men det forble et nisjeprodukt - i stor grad fordi operativsystemet kun var tilgjengelig for OEM-er. De største maskinvareleverandørene markedsførte mediesenter-PC-er, men de implementerte dem ikke alltid godt, og prisene var generelt mye høyere enn en sammenlignbar Windows XP Home- eller Pro-datamaskin.

Med Vista bestemte Microsoft seg for å inkludere Media Center-applikasjonen i utgavene av Home Premium og Ultimate av operativsystemet. Følgelig ble mange flere mennesker utsatt for denne funksjonen, og den har fått betydelig popularitet.

Windows 7 holder WMC og legger den til i Business- og Enterprise-utgavene, også (selv om IT-administratorer lett kan slå av funksjonen, som kanskje ikke er ønskelig i et forretningsmiljø). I tillegg har Microsoft gjort en rekke endringer i WMC i Windows 7, gitt det et annet utseende og lagt til litt ny funksjonalitet. La oss se på de ti beste forbedringene.

Merk: Denne artikkelen er også tilgjengelig som PDF-nedlasting og som fotogalleri.

1: Start WMC-oppgaver fra Start-menyen

I tidligere versjoner av WMC måtte du starte Media Center-applikasjonen og deretter navigere til oppgaven du ønsket (for eksempel å se på Live TV, se på innspilt TV eller se på programguiden). Windows 7 har kuttet noen trinn av prosessen, slik at du kan velge en oppgave rett fra Windows Start-menyen, som vist i figur A.

Figur A

Du kan nå starte Media Center-oppgaver direkte fra Start-menyen.

Bare klikk på pilen ved siden av Windows Media Center-valget på Start-menyen, og du får en liste over oppgavene du ofte utfører, samt de som er festet til undermenyen.

2: WMC desktop gadget

Et annet tillegg til Windows 7 er den innebygde WMC-desktop-modulen, som lar deg følge med hva som er tilgjengelig gjennom Media Center. Den viser de nylig innspilte TV-programmene dine (klikk på programnavnet for å vise en fly-out med mer informasjon om showet), populære serier, nyhetsprogrammer, sport, musikkategoriene og mer. Som figur B viser, kan du spille av et innspilt program, et Internett-program eller musikk direkte fra gadgetens grensesnitt.

Figur B

Du kan få tilgang til Media Center-innhold direkte fra skrivebordsmodulen.

For å installere dingsen, høyreklikk bare på et tomt område på skrivebordet, velg Gadgets og velg Windows Media Center fra listen over tilgjengelige dingser. Som du ser i figur C, kan du konfigurere antall nye TV-opptak, antall Internett-show per kanal, kanalene som skal vises, og overgangstiden mellom kategoriene.

Figur C

Du kan konfigurere hvordan modulen viser informasjon.

3: Internett-TV

Har du ikke en TV-mottaker installert på datamaskinen din? Aldri frykt. Du kan fremdeles se virtuelle kanaler med Windows 7 WMCs nye Internett-TV-funksjon. Som du ser i figur D, inkluderer tilgjengelig programmering populære show fra mange sjangre, inkludert TV-serier, filmer, sport, nyheter, musikkanaler, "virale" videoer og livsstiler.

Figur D

Du kan se Internett-TV selv om du ikke har en tuner installert på datamaskinen.
Internett-TV-tjenesten er gratis, støttet av reklame. Internett-kanalene vises også i guiden. Hvis du har en tuner installert og konfigurert, vises internettkanalene på slutten av listen over kanaler fra kabelselskapet eller en annen TV-leverandør, som vist i figur E.

Figur E

Internett-kanalene vises i guiden etter kanalene som ble plukket opp av tuneren.

4: Bakgrunnsvisning av musikkomslag

Media Center har et helt nytt utseende når du spiller musikk. Nå vises omslaget fra alle albumene dine som en rullebakgrunn bak informasjonen om sangen som for øyeblikket spilles. Det er et mye "travlere" utseende, men definitivt mer sofistikert, som du kan se i figur F.

Figur F

Det nye visuelle når du spiller musikk er imponerende.

5: Spill spill gjennom WMC

Nå kan du starte Windows-spill fra Media Center. Extras Library inneholder Windows 7-spill som du kan spille ved å bare klikke på ikonene deres, som vist i figur G.

Figur G

Med Windows 7 kan du starte spill innen WMC.

6: Ny detaljert guideinformasjon

Når du klikker på et program i guiden, får du nå en mer sofistikert dialogboks som gir deg mer informasjon og organiserer valgene dine bedre. Som du ser i figur H, er det en synopsis-side du kan bruke til å spille inn programmet eller stille WMC til å spille inn hele serien.

Figur H

En ny dialogboks vises når du klikker på et program i guiden.
Du kan også velge andre valg øverst i dialogboksen. Hvis du for eksempel velger Andre visninger, får du en liste over kommende planlagte visninger av programmet, slik at du kan velge dem du vil spille inn, som vist i figur I.

Figur I

Du kan enkelt se kommende forestillinger av det samme programmet

Det er til og med et alternativ å se en liste over programmets rollebesetning og mannskap.

7: Musikk- og bildefavoritter

I kategoriene Musikk og bilder + videoer ser du et nytt utvalg kalt Spillfavoritter, som vist i figur J.

Figur J

Et nytt utvalg i både Musikk og bilder + videoer lar deg spille favorittene dine.
Hvis du velger dette alternativet i Bilder + videoer, vil du spille av en lysbildefremvisning av bildene du har satt som favoritter. Denne innstillingen gjøres gjennom alternativene Oppgaver, som vist i figur K.

Figur K

Du kan stille inn favorittbildene dine gjennom oppgavene | Alternativer for bilder.

På samme måte kan du stille favorittmusikken gjennom oppgavene | Musikkinnstillinger. I dette tilfellet kan du bruke en bestemt spilleliste eller bruke høyt rangerte sanger, mest spilte sanger og / eller de du har lagt til de siste 30 dagene.

8: Nytt utseende for Pictures Browser

WMC i Windows 7 bruker funksjonen nye biblioteker i operativsystemet til å finne bilder, musikk og videoer. Når du åpner Picture Library fra WMC, ser du en visning av bildene som er i roten til Picture Library, som vist i figur L.

Figur L

Du kan enkelt sortere bildene i Bildebiblioteket.

Hvis du ser nøye på, vil du se at noen av disse bildene (de som har navn under seg) faktisk representerer mapper i Bildebiblioteket. Du kan klikke på en av dem for å vise bildene i den.

Det er enkelt å sortere bildene, med valgene øverst som inkluderer sortering etter mapper, tagger, dato tatt, rangeringer, lysbildefremvisning eller delt status.

9: Slideshow-skaperen

Den nye lysbildefremviseren i WMC lar deg lage flere lysbildefremvisning for forskjellige anledninger. Bare klikk på lysbildefremvisning og deretter Opprett lysbildefremvisning, som vist i figur M.

Figur M

Du kan lage egendefinerte lysbildefremvisning med oppretteren av lysbildefremvisning.
Du kan velge bilder fra biblioteket ditt som skal inkluderes i showet, og du kan legge til musikk for å spille under showet, som vist i figur N.

Figur N

Du kan legge til musikk i lysbildefremvisningene.
Bare klikk på navnet på et lysbildefremvisning i listen, så åpnes en dialogboks, og viser miniatyrbilder av bildene i showet og gir deg muligheten til å spille den, som du kan se i figur O.

Figur O

Å spille lysbildefremvisning krever bare et par klikk.

10: For sportsinteresserte

Du finner et nytt alternativ i kategorien Sports i WMC i Windows 7 kalt ligaer. Dette lar deg sortere spill basert på ligaen (NFL, MLB, NBA, etc.), som vist i figur P.

Figur P

Sportsfans kan lettere finne spill i henhold til ligaen som spiller.

© Copyright 2020 | mobilegn.com