Endre innstillingen for prosessoraffinitet i Windows 7 for å oppnå en ytelse

Hvis du har en flerkjerneprosessor, er sjansen stor for at du på Performance-fanen i Windows Task Manager har lagt merke til at grafikkene til CPU-brukshistorikk ser omtrent like ut for hver kjerne, som vist i figur A. Årsaken til dette er at de fleste applikasjoner du kjører i disse dager, er designet med flerkjerneprosessorer i tankene og vil jobbe med operativsystemet for å distribuere driften så jevn som mulig over alle tilgjengelige kjerner.

Figur A

I de fleste tilfeller vil du merke at grafikkene til CPU-brukshistorikk ser omtrent like ut for hver kjerne.

I de fleste tilfeller gir denne jevne distribusjonen deg best mulig ytelse. Det vil imidlertid ikke alltid være tilfelle. For eksempel kan eldre applikasjoner som er designet for enkjerneprosessorer oppføre seg irrasjonelt - de kan plutselig begynne å maksimere CPU-bruken til 100 prosent og ser ut til å være innelåst. Under andre omstendigheter kan du kanskje oppnå bedre generell ytelse fra visse applikasjoner ved å konfigurere hver av dem til å kjøre på forskjellige prosessorkjerner.

Heldigvis lar Windows 7 deg konfigurere applikasjoner for bare å bruke en, eller flere, av prosessorkjernene i et flerkjernesystem ved å bruke innstillingen Prosessoraffinitet.

I denne utgaven av Windows Desktop Report vil jeg vise deg to måter å endre innstillingen for prosessoraffinitet i Windows 7.

Fra oppgaveleder

Å endre innstillingen for prosessoraffinitet fra Task Manager er en ganske grei operasjon når du først vet hvordan du gjør det. For å starte Task Manger, kan du bruke tastetrykk-kombinasjonen Ctrl + Shift + Esc, eller du kan bare høyreklikke på oppgavelinjen og velge Oppgavebehandling fra hurtigmenyen.

Når Oppgavebehandling er i gang, velger du kategorien Programmer, høyreklikker du på applikasjonen som du vil jobbe med og velger Komme til prosess, som vist i figur B. Når du kommer til kategorien Prosesser, høyreklikker du på prosessen og fra den kontekstmenyen velger du Kommandoen Angi tilknytning, som vist i figur C. (Hvis prosessene hopper rundt, kan det være vanskelig å velge riktig prosess, så du vil kanskje bare trykke på applikasjonstasten eller Skift + F10.)

Figur B

Høyreklikk på et program og velg Komme til prosess.

Figur C

Høyreklikk på prosessen og velg kommandoen Angi tilknytning.
Etter at du har valgt kommandoen Angi tilknytning, vil du se dialogboksen Prosessoraffinitet vist i figur D. Som du kan se, er standardinnstillingen Alle prosessorer, som for eksempelsystemet mitt er CPU 0 og CPU 1. På dette tidspunktet kan du fjerne avmerkingsboksen Alle prosessorer og deretter velge CPUen du vil ha prosessen på å løpe.

Figur D

Prosessoraffinitetsdialogboksen lar deg velge hvilke prosessorer / prosessorer du vil bruke.

Et eksempel

For å se på effektene av å bruke Set Affinity-kommandoen, lanserte jeg to applikasjoner: Microsoft Security Essentials og Disk Defragmenter. Neste gang brukte jeg kommandoen Set Affinity for å tilordne Microsoft Security Essentials til CPU 0 og Disk Defragmenter til CPU 1. Jeg startet deretter hvert program som kjørte - Microsoft Security Essentials utførte en full skanning og Disk Defragmenter defragging en 500 GB disk.

Når hver applikasjon begynte å fungere, begynte de å suge inn CPU-tid, så jeg gikk til Performance-fanen i Windows Task Manager for å se på CPU Usage History-grafene. Da jeg gjorde det, kunne jeg se at hver graf viste forskjellige målinger, som vist i figur E.

Figur E

Hver av grafikkene til CPU-brukshistorikk viser forskjellige målinger.
For å spesifikt se hvordan hver CPU-kjerne gikk bra, lanserte jeg Resource Monitor og valgte CPU-fanen. Igjen kunne jeg se at hver CPU-kjerne viste forskjellige bruksmålinger, som vist i figur F.

Figur F

Resource Monitors CPU-fane identifiserer hver enkelt CPU-kjerne og dens bruk.

Nå er selvfølgelig eksempelkombinasjonen min bare for å vise hver CPU som håndterer en egen prosess. Imidlertid er det tilfeller der det kan være fordelaktig å kjøre Microsoft Security Essentials på en egen CPU-kjerne.

Fra en snarvei

Hvis du nå finner ut at å kjøre en applikasjon på en bestemt CPU-kjerne fungerer bra, kan det være lurt å bruke den igjen i fremtiden. I så fall er sjansen stor for at du ikke vil være nødt til å gå gjennom oppgavebehandler hver gang. Heldigvis kan du lage en snarvei for å starte en applikasjon med en spesifikk tilknytningsinnstilling.

For å starte Disk Defragmenter slik at den bare kjører på CPU 0, oppretter du for eksempel en snarvei med følgende kommandolinje:

 C: \ Windows \ System32 \ cmd.exe / C start / affinity 1 dfrgui.exe 

For å starte Disk Defragmenter på CPU 1, oppretter du en snarvei med følgende kommandolinje:

 C: \ Windows \ System32 \ cmd.exe / C start / affinity 2 dfrgui.exe 

Nummeret som følger kommandoen start / affinitet kalles affinitetsmasken og er definert som et heksadesimal nummer. CPU-kjernetallet kan imidlertid enklere beregnes ved bruk av binære tall. For eksempel kommandoen

 C: \ Windows \ System32 \ cmd.exe / C start / affinity 3 dfrgui.exe 

vil starte Diskdefragmentering på både CPU 0 og CPU 1. Hvis du konverterer 3 til et binært nummer får du 0011. Under affinitetsmasksystemet er prosessorer nummerert fra høyre til venstre som begynner med 0 og siden det er 1 i de første to steder, indikerer dette CPU 0 og CPU 1.

Anta at du har en Quad core-prosessor. I så fall og du bruker en affinitetsmaske på 4, vil den konvertere til binær 0100, som indikerer CPU 2. Hvis du bruker en affinitetsmaske på 9, vil den konvertere til binær 1001, som indikerer CPU 0 og CPU 3.

For mer informasjon om start / tilknytningskommandoen, åpner du et ledetekstvindu og skriver kommandoen

 start /? 

Hva tar du?

Nå som du vet om Set Affinity-kommandoen, skal du eksperimentere med den? Hvis du allerede har brukt kommandoen Set Affinity, hvilke applikasjoner bruker du den på? Føler du at bruk av Set Affinity-kommandoen gir en virkelig ytelsesfordel i din situasjon? Som alltid, hvis du har kommentarer eller informasjon å dele om dette emnet, kan du ta et øyeblikk til å komme innom TechRepublic Community Forum og la oss høre fra deg.

Les også:

  • Høst fordelene av Windows 7s oppgavebehandling
  • Raskt tips: Lag en snarvei for å åpne Windows 7 Task Manager i Alle brukere-visningen
  • Dra nytte av verktøyene for å overvåke minnebruk i Windows 7

© Copyright 2020 | mobilegn.com