Den førerløse bilen kanter å bli en realitet

Selvkjørende biler er på vei, og selv om de kanskje ikke sitter i hagen din i nær fremtid, kan det hende at de snart blir din taxitur.

Driverløse biler vil ta veien i tre britiske byer fra januar neste år som en del av statlige finansierte forsøk med autonome kjøretøy.

For Tim Edwards, hovedingeniør i fremtidens transportteknologigruppe for bilkonsulentgruppen Mira, er kunngjøringen et lite, men viktig skritt mot å få førerløse biler på veiene.

"Hva det handler om på dette stadiet er å flytte fra den kontrollerte testbanen og sette kjøretøyer på veien. Det vil fremdeles være en ganske lang utvikling før du begynner å se disse bilene virkelig tilgjengelige for publikum, " sa han.

Edwards tror ikke neste stopp er alle som eier en selvkjørende bil, men ser i stedet at disse datastyrte kjøretøyene begynner å vokse opp som lokale drosjer - kanskje begrenset til områder der det er infrastruktur som de kan kommunisere trådløst for å veilede dem gjennom miljøet.

"Det er veldig usannsynlig at du vil kunne kjøpe og kjøpe din egen førerløse bil i løpet av de neste ti årene, men det jeg tror du vil oppleve i den tidsrammen, er å bruke noen førerløse kjøretøy for en del av reisen din. Kanskje bare en forbindelse fra en flyplass til en jernbanestasjon, for eksempel. Du vil begynne å bruke førerløse biler i den tiden som et transportsystem, i stedet for å søke å erstatte din personlige bil med den. "

Andre mener at når fordelene ved selvkjørende biler blir tydeligere, kan de bidra til å påvirke et skifte fra eierskap til kjøretøy til utleie, spesielt i storbyområder. Prisen for å ansette disse selvkjørende kjøretøyene kan bli utlignet av nye forretningsmodeller: av annonsører som betaler bilutleiefirmaer for data om hvor og når folk reiste, for å bygge mer detaljerte kundeprofiler; gjennom mur- og mørtelfirmaer som subsidierer reiser til sine lokaler og ved at reisende deler opp kostnader gjennom ridesharing-tjenester som Uber. Hvis kostnadene for å ansette autonome kjøretøy synker langt nok, kan det til slutt virke å foretrekke å betale per reise for å betale bil.

"Det er så mye endring at måten vi bruker bilene våre på blir annerledes og disse nye forretningsmodellene vil dukke opp, " sa Edwards.

"Min personlige innsats ville være å bruke disse som en bildelingsordning - med en betal-som-du-gå-modell eller betale innen måned for å få tilgang til disse kjøretøyene når du trenger dem."

En av Miras selvkjørende biler som ble demonstrert i dag. Bilde: Mira

Byer i Storbritannia som ønsker å være vertskap for en av disse forsøkene med selvkjørende kjøretøy, må kaste seg for regjeringen, som nå aksepterer bud for en andel av £ 10 millioner som er avsatt til å finansiere pilotprosjektene. Hvert prosjekt forventes å vare mellom 18 og 36 måneder og vil starte i januar 2015.

I forkant av rettssakene gjennomgår den britiske regjeringen forskrift om kjøretøykjøring og -testing for å fastslå hvilke endringer, om noen, som er nødvendige for å la prøvelsene finne sted.

Gjennomgangen vil vurdere hvordan to typer førerløs teknologi skal reguleres: helt autonome biler og selvkjørende kjøretøy der en menneskelig sjåfør kan ta over.

En talskvinne for Department for Business, Innovation & Skills var ikke i stand til å si om forskriftsendringer som følge av gjennomgangen vil føre til at førerløse biler ble tillatt på alle offentlige veier i Storbritannia, eller bare i prøvebyene.

Imidlertid har Storbritannia knapt en sti ved å kunngjøre disse prøvelsene. Den amerikanske delstaten Nevada vedtok en lov som tillater autonome kjøretøyer å operere på sine veier tilbake i 2011, og Tyskland, Nederland og Spania har tillatt testing av robotbiler i trafikken.

Storbritannias forretningssekretær Vince Cable spådde i dag at testene ville bidra til å tiltrekke investeringer fra bedrifter som utvikler autonome biler til Storbritannia, mens transportminister Claire Perry spådde at bilførere uten bil kunne bidra til å forbedre trafikksikkerheten og trafikkstoppene, samt redusere utslippene.

Tallrike bilprodusenter og teknologiselskaper har selvkjørende kjøretøy i verkene. Googles prototype autonome bil har klokket opp mer enn 300.000 miles, og bilprodusentene Nissan og General Motors planlegger begge å slippe selvkjørende kjøretøy innen 2020.

Den kinesiske teknologigiganten Baidu tester også en datastyrt bil der en menneskelig sjåfør ville kunne overta, i motsetning til Googles kjøretøy, som avgir rattet og pedalene.

Miras Edwards sa at et helt autonomt kjøretøy kan stole på en blanding av radar, kameraer og laserskannere for å kartlegge omgivelsene, GPS for å spore beliggenheten og trådløs kommunikasjon med andre biler og infrastruktur for veikanten for å fylle ut bildet av hvor det er.

På kort sikt er imidlertid sjåførgruppene ikke overbevist om at folk vil ønske å gi opp å kjøre sine egne biler.

"Mange sjåfører er fremdeles motstandsdyktige mot endring, ettersom 65 prosent av AA-medlemmene liker å kjøre for mye til noen gang å ønske at kjøretøyet skal overta fra dem, " sa AA-president Edmund King.

"Biler har blitt mer automatiserte. Imidlertid må det være et stort sprang av tro fra sjåfører fra å omfavne hjelpesystemer til å akseptere den helautomatiske bilen."

© Copyright 2020 | mobilegn.com