Hvordan bytte og oppgradere en MacBook Pro-harddisk

Bilde: Erik Eckel / TechRepublic

Bærbare datamaskiner som svikter tre eller fire måneder etter at den utvidede garantien utløper, har alltid vist seg utfordrende. Bør du bytte ut harddisken, installere operativsystemet på nytt og gjenopprette alle systemets applikasjoner og data? Det er mye arbeid. Og hva, hva skjer etter at du investerer så mye tid og krefter og den bærbare datamaskinens logikkort eller skjerm mislykkes? Er det verdt å fortsette å investere midler for å holde systemet i gang?

Mer om nettverk

  • 7 nettverksvarslinger for 2020: Automatisering, edge computing, Wi-Fi 6, mer
  • 8 datasenterprognoser for 2020
  • Topp 11 lagringstrender de siste 20 årene
  • 5G mobilnett: Et jukseark

Vel, når du har en mindre enn tre og et halvt år gammel MacBook Pro som er fullpakket med en Intel Core i7 og 8 GB RAM og ellers kjører perfekt, anbefaler jeg å bytte ut den mislykkede stasjonen med en SSD. Harddisken i midten av 2012 MacBook Pro (kjøpt veldig sent i 2012) ga fra seg spøkelset. I stedet for å kaste den bærbare datamaskinen, kjøpte jeg en SSD på 65 240 GB og hadde MacBook Pro sikkerhetskopi og fungerte raskere enn da den var ny (med en 750 GB 5400 RPM tradisjonell stasjon). Bare en times arbeid var påkrevd. Slik gjorde jeg det.

OS X El Capitan: Den smarte personens guide

Først plasserte jeg MacBook Pro opp ned på en statisk-fri matte og fjernet skruene fra den bærbare datamaskinens bunnhus. Jeg la merke til hvilke skruer som kom fra hvilket sted, da flere av skruene er i forskjellige størrelser. Så fjernet jeg nøye ledningsnettet som kobler batteriet til hovedkortet, som sirklet i rødt nedenfor.

Bilde: Erik Eckel / TechRepublic

For neste trinn fjernet jeg de to skruene fra den sorte plast harddiskfesten som fester harddisken til hovedkortet. Harddiskens plassering i midten av 2012 MacBook Pro er sirklet i rødt på neste bilde. Merk at bildet viser den nye SSD-stasjonen installert i stedet for den gamle tradisjonelle harddisken på 5400 RPM.

Bilde: Erik Eckel / TechRepublic

Etter å ha sørget for at jeg enkelt kunne bytte ut harddisken, fant jeg og bestilte en kompatibel SSD på Crucial.com. Etter å ha bestilt erstatningsstasjonen, som kostet litt over $ 78 inkludert et tilleggsgebyr på tre dollar for hurtig ekspedisjon, lastet jeg ned installasjonsfilen OS X El Capitan ved å bruke en annen Mac, siden jeg nå hadde MacBook Pro i stykker.

Neste jeg fant en 16 GB tommelfinger. Ved hjelp av min andre Mac koblet jeg tommelstasjonen og åpnet Diskverktøy. Jeg valgte tommelstasjonen og klikket på Slett-knappen som vises langs toppmenyen til Diskverktøyet. Jeg gjorde ingen endringer i Disk Utilitys standardinnstillinger, og la formatet satt til Mac OS Extended (Journaled) og navn som Untitled.

Da El Capitan-installasjonsprogrammet ble lastet ned til Mac-applikasjonskatalogen min og tommeldrevet var ferdig med formateringen, åpnet jeg et terminalvindu og skrev følgende kommando, som jeg fant på Mashable (de krediterte MacRumors-medlem tywebb13 med å dele kommandoen):

 sudo / Applications / Install \ OS \ X \ El \ Capitan.app/Contents/Resources/createinstallmedia - volume / Volumes / Untitled --applicationpath / Applications / Install \ OS \ X \ El \ Capitan.app --nointeraction 

Som Mashable-notater ber Terminal brukeren om administratorpassord. Når riktig passord leveres, sletter kommandoen tommelstasjonsmediet, kopierer installasjonsfiler til stasjonen og konfigurerer tommelstasjonen til å fungere som oppstartbart medium.

Da jeg mottok SSD, flyttet jeg skruene fra siden av den gamle disken til de samme stedene på den nye stasjonen, og installerte deretter stasjonen i MacBook Pro. Jeg koblet også batteriet til hovedkortet og skiftet ut harddiskens holder, så vel som bunndekselet og alle skruene.

Jeg koblet tommelstasjonen til MacBook Pro, startet opp den bærbare datamaskinen mens jeg trykket på alternativtasten, og valgte deretter å starte opp fra tommelstasjonen som heter Install OS X El Capitan. Jeg valgte SDD-en som disken jeg ønsket å installere operativsystemet til, og så undret jeg meg over hvor enkel prosessen var.

Deretter mislyktes installasjonsprosessen. Jeg ble møtt med en nonsensisk feil der det sto "Denne kopien av Install OS X El Capitan-applikasjonen kan ikke bekreftes. Det kan ha blitt ødelagt eller tuklet med under nedlastingen." Filen var fin; den var ikke korrupt, og den hadde heller ikke blitt tuklet med.

Jeg fant problemets svar takket være YouTubes Easy Steps, som har lagt ut en nyttig video for dette problemet. Problemet oppstår, som videoen bemerker, fordi kobling av batteriet fører til at den bærbare datamaskinen går tilbake til en gammel dato som forvirrer OS X-installasjonsprogrammet. Jeg korrigerte problemet ved å åpne Terminal fra MacBook Pro's oppstartsskjerm og skrive "date 032301532016, " som instruerte Macen om å stille datoen til 23. mars 2016 og klokka 01:53. Det gjorde susen, og installasjonsprogrammet fortsatte å gå meg gjennom en vanlig OS X-installasjon.

Jeg endte med en raskere enn ny MacBook Pro og en forfriskende ren installasjon. Jeg kunne ha valgt å gjenopprette applikasjoner og innstillinger fra en Time Machine-sikkerhetskopi, men for denne installasjonen prøvde jeg å starte fra bunnen av med en ny ny installasjon. For 78 dollar og en times arbeid, bør den bærbare datamaskinen gi ytterligere to års pålitelig service. Tiden vil vise.

© Copyright 2021 | mobilegn.com