Meditasjoner på First ThinkPad: Hvordan Lenovo tilpasser seg endringer i PC-bransjen

Lenovo kunngjør mer enn 20 nye produkter på CES 2018 På CES 2018 fokuserte Lenovo på ny PC og smarte enheter for forbruker- og bedriftskunder. Dette inkluderer Smart Hub-produktfamilien.

Fra et modalitetsperspektiv gjør forfattere og programmerere det samme, dag etter dag. Begge karrierer innebærer å tilbringe mesteparten av arbeidsdagen sin ved å bruke en datamaskin, selv om verktøyene som markedsføres til og foretrekkes av begge bransjer ofte er diametralt imot. Mens MacBooks ofte er det valgte systemet for digitale reklamer, blir ThinkPads ofte sett i hendene på IT-fagfolk. Brukere av begge systemene er blant de mest stemmelige og meningsfulle, blant bærbare merkevarer.

Mens Apple-brukere i økende grad har blitt sett på å bry seg om sommerfuglbryter-tastaturet, har også ThinkPad-brukere klaget på endringer som har kommet til nyere modeller, noe som gir dem mer i tråd med standard, forbrukerfokuserte systemer. Noen kritiserer Lenovos forvaltning av ThinkPad-merkevaren - etter å ha kjøpt IBMs PC OEM-divisjon i 2005 - selv om selskapet har jobbet for å balansere ThinkPads visuelle design og det skiftende PC-markedet.

Hvordan visningsforhold påvirker produktiviteten

Som med praktisk talt alle andre bærbare datamaskiner som ble introdusert på begynnelsen av 1990-tallet, brukte de originale ThinkPad-systemene, som ThinkPad 701 på skjermen i MoMA, 4: 3-skjermpaneler. Med resten av PC OEM-markedet migrerte ThinkPads til 16: 9 da displaymarkedet siktet til medieforbruket.

Dette ble gjort "forvirrende", ifølge Jerry Paradise, Lenovos visepresident for global kommersiell portefølje og produktstyring. "Forsøk på å være med 4: 3 når alle produsentene skulle komme seg ut av den virksomheten, kostnadene bare skyrocket og .. økonomien presset oss inn i 16: 9, " sa Paradise.

Mens MacBooks har brukt 16:10-skjermer siden introduksjonen i 2006, har andre leverandører også undersøkt unike formfaktorer fra sent. Microsofts Surface-serie av enheter vedtok 3: 2-skjermer i 2014, på lik linje med Googles Pixelbook- og Pixel Slate-systemer. ThinkPad X1 Tablet har fulgt denne trenden ved å bruke en 13 ", 3: 2-skjerm." Vi ser faktisk på 16:10 paneler for potensiell bruk, fordi det gir deg litt mer av det vertikale rommet, "sa Paradise. "For noen som gjør mye arbeid i kontordokumenter og leser websider osv., Trenger du mer av den vertikale skjermen, slik at ting som 16:10 og 3: 2 blir attraktive."

"Vi får mange tilbakemeldinger fra kundene våre - spesielt bedriftskunder og rådene våre, som vi bruker mye tid på - om at 16:10 er et veldig attraktivt forhold, og at vi bør vurdere det, " la han til.

Balansering av loddede komponenter og oppgraderbarhet

Lenovos ThinkPad-modeller fra 2019 har fått kritikk for å ha mistet noe av oppgraderbarheten, ettersom komponenter - spesielt RAM - blir loddet til hovedkortet. ThinkPad T490 og T590 har begge en SO-DIMM-kontakt, utstyrt med 8 eller 16 GB RAM fra fabrikken. Silimmer T490s og X390 - den åndelige etterfølgeren til X280, med en 13, 3-tommers skjerm - inkluderer bare fabrikkloddet RAM.

Dette er vanskelig å akseptere, spesielt da T490 og T590 droppet 2, 5 "SATA-bukta, som teoretisk frigjør plass inne i saken (gitt, stikker en SATA-port i kanten av hovedkortet og finner bordplass for en SO-DIMM-kontakt er ikke en rettferdig sammenligning.)

Paradise peker på L-serien som "der vi ønsker å holde stikkontakter rundt", men bemerker også vanskeligheten med disse beslutningene. "Jobben vår består av en serie avveininger, det er aldri ett perfekt svar, " å merke seg at fagfolk som ofte reiser på flyplasser "er et stort segment av kundene våre ... de vil ha mindre vekt, og de vil ha noe som glir ned sekken og tar ikke mye plass. "

Fra produksjonssynspunkt, bemerker Paradise, "det er ikke ideelt, fordi du kan forestille deg kompleksiteten i hver minnekonfigurasjon multiplisert med alle de andre konfigurerbare alternativene på tavlen. Når du begynner å gjøre matematikk, ender du opp med et veldig stort tall. .. det er ikke noe vi liker heller, men vi vet at det er et krav å bli tynnere og lettere i noen av seriene. "

Engineering 5G-støtte er en ingeniørutfordring

Siden 5G-mobilnett blir distribuert for alvor av nettverksoperatører, jobber Lenovo med å legge til 5G mobilbredbånd til fremtidige ThinkPad-modeller, på omtrent samme måte som tidligere modeller har hatt WWAN-modemalternativer, for eksempel 3G eller 4G LTE. På grunn av 5Gs avhengighet av MIMO for å levere raskere datahastigheter, er det behov for flere antenner for å aktivere denne funksjonaliteten.

"Vi begynner å gjøre mye mer arbeid i 5G nå. Vi jobber mye med antenneteknologi ... for å gjøre antennen mindre. ThinkPad har en lang historie med å bruke materialer som karbonfiber. Det vil være en stor fordel for oss, når du sammenligner det med fullmetalldesign, "sa Paradise. "Vi blir veldig kreative når det gjelder hvor du plasserer antennene."

"Vi innoverer på nytt - med tanke på hvordan du blir kreativ på antennedesign og materialer slik at de passer inn i dem - og jeg vil fortelle deg at tynne fasader ikke hjelper det, du må se på andre kreative måter å få antennene i. "

Linux og ThinkPads går sammen, men ikke fra fabrikken

ThinkPads er ofte den bærbare datamaskinen du velger for Linux-brukere, ettersom Lenovo sertifiserer noen ThinkPad-modeller for Linux-bruk. Dessverre er kjøpere vanligvis underlagt Windows-avgiften, noe som resulterer i kjøpte, men ubrukte lisenser.

Spørsmålet om å få Linux installert fra fabrikken "kommer igjen og igjen hos noen av våre veldig viktige kunder, og det blir tatt veldig seriøst, " bemerket Paradise, og la til at Lenovo "gir drivere og en BIOS som er kompatibel, " gjentar at "Vi får mye av den forespørselen."

Et glimt av håp om tilbake til sommerfugl-tastaturet

Den nevnte ThinkPad 701, vist i MoMA, er bemerkelsesverdig for Lenovos eget "sommerfugl-tastatur", som utvides utover når skjermen åpnes, og gir et tastatur i full størrelse på en kompakt bærbar PC som brukte en 4: 3-skjerm. Konseptet - som sannelig er nisje - var et produkt av sin tid, ettersom bredere skjermer gjorde funksjonaliteten unødvendig. "Jeg ser etter en grunn til å bringe det tilbake, " sa Paradise. "Hvem vet, underveis, når vi ser på disse 3: 2 skjermene ... vi hadde det veldig moro med det tastaturet, men det var rent fra et aspektforhold som fikk til å gjøre det tastaturet."

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du lære hvordan du bruker OEM Windows-lisensen din når du installerer Windows 10 i en VM på Linux, eller sjekk ut "Med ThinkBook-bærbare datamaskiner håper Lenovo å få øye på tusenårs arbeidsstyrken" eller "Hvordan Lenovo planlegger å bli verdens største infrastruktur for overmål leverandør "hos ZDNet.

Ukens beste nyhetsbrev

Redaktørene våre fremhever TechRepublic-artikler, gallerier og videoer som du absolutt ikke kan gå glipp av for å holde deg oppdatert om de siste IT-nyhetene, innovasjonene og tipsene. fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | mobilegn.com