Nagios XI-veivisere gjør oppsett til et blunk for nettverksovervåking

Jeg har sett på Nagios, open source-overvåkningssystemet, i det siste, og denne gangen fokuserer jeg på det kommersielle motstykket: Nagios XI. Nagios XI er et produkt bygget på Nagios Core (open source-tilbudet) som virkelig gjør Nagios mye enklere å bruke og konfigurere, på grunn av den fine PHP-frontenden og litt skikkelige sukkerbelegg.

Nagios XI gjør det Nagios Core gjør: den overvåker verter og tjenester. Verter kan være nesten hva som helst: en ruter, ekstern Linux-server, et eksternt Windows-system, et nettsted. Tjenestene som kan overvåkes er imponerende: ping-svar, minnebruk, CPU-bruk, båndbreddebruk, om et nettsted har endret innhold, om en bestemt tjeneste er tilgjengelig (f.eks. SMTP, HTTP, DHCP, etc.) og mye mer. Nagios, både Core og XI, er imponerende.

Nagios XI har som et kommersielt produkt en kommersiell prislapp. Hvis du overvåker mindre enn 50 verter, vil det sette deg tilbake nesten $ 1300 USD for en evigvarende lisens for den bestemte versjonen av Nagios XI som du kjøpte (den gjeldende versjonen er Nagios XI 2011). Når en ny versjon kommer ut, må du pony opp for en evigvarende lisens til den nye versjonen.

Selv om det virker som mye, hvis du er avhengig av Nagios allerede eller leter etter en overvåkningsløsning for mange forskjellige verter, kan du sammenligne kostnadene for å sette opp Nagios Core (ikke en triviell ting) med de fantastiske trollmennene som Nagios XI gir . Å sette opp verter for å overvåke i Nagios XI er et blunk. Den kommer med overvåkingsveiviseren ( figur A ), som har forberedt oppsett for raskt å konfigurere overvåking for forskjellige tjenester og verter: bruk den til å teste levering av e-post, sette opp en Linux-server for å overvåke eksternt, sjekke responsen til en MySQL-spørring eller DNS spørring, mulighetene til en FTP-server, SNMP-feller, skrivere, vilkårlige TCP- eller UDP-porter ... listen fortsetter.

Figur A

Disse veiviserne er sinnsykt enkle å bruke. Ta det fra noen som har konfigurert Nagios for hånd og har taklet mengden av konfigurasjonsfiler og konfigurasjonsdirektiver - Nagios XI gjør det å legge til nye tjenester og verter for å overvåke et absolutt blunk. Hvis du har mange verter å overvåke, vil tidsbesparelsen alene utgjøre noe av kostnadene for produktet.

Nagios XI er tilgjengelig i to formater: et virtuelt maskinapparat for å laste ned og distribuere på VMware-programvare (Player, Workstation, ESXi, vSphere) eller som et kildeinstallasjonsprogram som skal installeres på en fysisk server; at den fysiske serveren må kjøre Red Hat Enterprise Linux eller CentOS.

Flere funksjoner

Med Nagios XI kan du glede deg over en rekke funksjoner du ganske enkelt ikke kan med Nagios Core. Disse funksjonene inkluderer ytelsesgrafer for hver tjeneste, slik at du kan se når ressursene kan være på topp eller når de er underutnyttet - vist i veldig fine RRDtool-grafer. Hver vert og tjeneste kan redigeres fullstendig ved hjelp av webgrensesnittet. Du trenger aldri å redigere en tekstfil - alt er tilgjengelig via nett-brukergrensesnittet. Det er pene måter å visualisere data på; Jeg er en veldig stor tilhenger av "nettverksspillingen", som visualiserer helsen til nettverket ditt og hvordan strømbrudd påvirker forskjellige systemer, og "varslingskartet" som viser en veldig kul representasjon av strømbrudd.

Figur B

Det er en rekke overbevisende grunner til å se på Nagios XI over Nagios Core, utover bare estetikk. Enkel konfigurering og vedlikehold er en enorm bonus og vel verdt investeringen. Tilleggsrapportene er også ganske fine (jeg vet ikke om jeg ville kjøpe en lisens bare for rapportene, men de er en hyggelig tilleggsbonus).

Nagios XI kan prøves i 60 dager uten kostnad. Nedlasting av det virtuelle maskinbildet er en fin måte å teste det ut på. Hvis du planlegger å overvåke mindre enn syv verter, kan du bruke Nagios XI gratis. Med de syv vertene kommer et ubegrenset antall tjenester, men med gratis lisensen kommer ingen støtte (som du uansett ikke ville ha bruk av open source Nagios Core). Hvis du brukte Nagios Core for å overvåke et lite antall verter, anbefaler jeg på det sterkeste å laste ned Nagios XI og prøve den, siden du kan bruke den uten kostnad og dra nytte av de mange fordelene.

Jeg kan ikke anbefale Nagios XI nok. Jeg har brukt det i noen måneder nå, og det er virkelig et skritt utover Nagios Core, som jeg hadde brukt i mange år tidligere. Støtte- og utviklingspersonalet er veldig lydhøre og veldig hjelpsomme, noe som gjør ideen om å kaste en god del av endringen litt mer smakfull. Hvis du bruker, eller ønsker å bruke Nagios Core (eller en hvilken som helst annen tjenesteovervåkningsløsning for den saks skyld), skylder du deg selv å sjekke Nagios XI.

© Copyright 2020 | mobilegn.com