Nå ut og berør ... skrivebordet ditt?

Et aspekt av Microsofts kommende Windows 8-operativsystem som jeg synes er ekstremt interessant, er løftet om å bringe "touch" til datamaskindata. Dette virker som en del av en nyere trend for å migrere aspekter av nettbrettopplevelsen til bærbare og stasjonære datamaskiner. Til stor glede for mange strømbrukere av Apples OS X har den nyeste inkarnasjonen brakt nettbrettlignende elementer til skrivebordet, fra økt bruk av bevegelser på pekeplaten for å bruke organisasjonsmetaforene til iPad på operativsystemet.

Microsoft lover å skyve konvolutten ytterligere, og hevder at Metro-grensesnittet er designet for å være en "touch first" -plattform som støttende støtter de svunne forestillingene om mus og tastatur. Til tross for at jeg til å begynne med er skeptisk, til tross for at jeg har brukt noen år på å pirke og legge på berøringsskjermtelefon og nettbrett og finne grensesnittet intuitivt og effektivt.

Jeg har også blitt fascinert da jeg ser sønnen min finne ut sveipe- og trykkmetaforene til iPad ved 15 måneders alder. Interessant nok, da han først satt på fanget mitt på skrivebordet mitt på kontoret, var hans naturlige instinkt å pirke på skjermen som om det var en iPad, helt til han begynte å etterligne seg "pappa som jobber" ved å tankeløst banke tastaturet og vilt gyrere musen. Til tross for den tilsynelatende naturlige prosessen med berøringsberegning, ser jeg fremdeles musen og tastaturet som langt mer effektivt enn å nå opp for å massere en vanskelig vinklet skjerm og deretter slite med å lese tekst gjennom et lag med fingertupper generert fett og diverse funk.

Mye av effektiviteten til et telefon- eller nettbrettbasert berøringsgrensesnitt kommer i hva som tilsvarer innholdssurfing og valg. Å sveipe gjennom store fotografier eller stanse en ønsket kontakt fra en liste over alternativer (presentert i passende stor skrift) krever liten fingerferdighet, selv for en som meg selv, hvis hender knapt har utviklet seg fra våre paleolittiske forfedre. De fleste oppgavene jeg reserverer til skrivebordet ser ut til å kreve mer fingerferdighet. Den mest frustrerende udugelig oppgaven på de fleste berøringsskjermenheter er å velge, kopiere og lime inn tekst - noe som er oppnådd med letthet på skrivebordet. Til og med å lage denne artikkelen ville være usedvanlig frustrerende hvis det var nødvendig med tre eller fire unøyaktige pokes hver gang jeg trengte å blande tekst rundt.

I likhet med flere andre aspekter av Windows 8, virker evnen til å tilveiebringe en hybrid modell for databehandling veldig overbevisende. Det er utvilsomt noen fordeler ved å bla gjennom websider eller manipulere fotografier med de lubne fingrene mine i stedet for å bruke snarveier - alt som gjør det til en overbevisende markedsføringskopi og reklamefilm. For ikke at de store navnene i databehandling glemmer, blir mye av tiden vår brukt med langt mindre strålende oppgaver, fra å dra rundt i tekst til å blande celler i et regneark.

Kanskje flere år fra nå vil musen være like sjarmerende som ledeteksten, som den gjennomsnittlige datamaskinbrukeren påberoper seg en til to ganger i året. Inntil den tid, vil jeg holde et åpent sinn. Men i den nærmeste fremtiden ser jeg ikke et overbevisende scenario for å nå ut og berøre skrivebordet eller den bærbare datamaskinen.

© Copyright 2020 | mobilegn.com