Anmeldelse: OmniFocus for Mac

Å være en IT Pro om dagen og bare en generell datagek hele tiden, konseptet med David Allens Getting Things Done har litt appell for meg - når jeg kan være på vogna som er. Det er mange verktøy, fra notatblokker og arkiveringssystemer til digitale applikasjoner og opptakere, for å hjelpe deg med å administrere åpne løkker og faktisk få ting gjort.

Som en av dem som er inn og ut av GTD-klubben og som nylig tok spranget til en Mac, oppdaget jeg OmniFocus for Mac og tenkte at jeg ville bli kjent med det for en anmeldelse. Hvem vet, det kan bli det siste verktøyet i min søken etter å få ting gjort.

Specs

 • OS: Mac OS X 10.4 eller nyere
 • Pris: 79, 95 dollar
 • Mer informasjon: OmniFocus for Mac-produktside

Hvem er det for?

OmniFocus er ment å hjelpe med organisatorisk produktivitet. Bygget på metodikken Getting Things Done (GTD) introdusert av David Allen, kan alle med lister å administrere dra nytte av å bruke denne applikasjonen. Det er sikkert det er grupper av mennesker som ser ut til å sverge ved GTD, men nesten alle bruker lister for å oppnå ting mer effektivt.

Hvilket problem løser det?

Mange bruker lister for ting som dagligvarer, ærend og bare for å hjelpe oss med å spore fremdriften i et prosjekt. OmniFocus for Mac kan hjelpe deg med å gruppere listene dine i prosjekter og bruke kontekster på de listeelementene og prosjektene.

Hva er et prosjekt?

David Allen og OmniFocus definerer et prosjekt som enhver oppgave som krever mer enn en handling å fullføre. For eksempel ville "Rengjør huset" være et prosjekt fordi det kan ta flere tiltak for å gjøre huset rengjøring. Disse handlingene kan være ting som å gjøre oppvasken, støvsuge eller bare gjøre litt støv.

Handlinger som kan fullføres på ett trinn, trenger ikke et prosjekt og kan ende opp på en enkelt handlingsliste i OmniFocus. Denne listen er designet for handlinger i ett trinn.

Fordi OmniFocus bruker GTD som sitt primære rammeverk, støtter det også sammenhenger. En kontekst er en betegnelse på verktøyene eller stedene som er nødvendige for å utføre oppgaven. For eksempel er en av standardkontekstene i OmniFocus @Errands. Hvis du legger til denne betegnelsen til en handling eller et prosjekt som "Get Lavas Soap", vil du merke at du best vil kunne utføre denne oppgaven mens du er ute og går.

Utrolige funksjoner

 • Elendte elementer - Jeg liker denne funksjonen på grunn av hvordan kontekster gir mening for meg. Errands-konteksten er flott, men hva om jeg trenger å hente pickles og en ekstra strømledning til min Mac? Jeg kan ikke få dem til samme sted (i de fleste tilfeller). Under Errands i dette tilfellet kan jeg legge til underkontekster som dagligvarer og elektronikk, slik at elementer fra hver butikktype kan bli kategorisert separat mens de forblir i ærendssammenheng.
 • Rett fremover grensesnitt - Noe av det jeg har hentet fra å lese og lære om GTD, er at det er designet for å være enkelt. OmniFocus møter dette målhodet ved å holde ting strømlinjeformet og lett å forstå.
 • Great Capture - Fange liv i hjertet av applikasjonen i innboksen. Hvis du ikke kan fange tingene i tankene dine, på et sted du stoler på, vil du sannsynligvis glemme varen. Innboksen håndterer dette på en veldig enkel å bruke metode. Bare trykk på retur når du er i innboksen-visningen for å legge til et ordrelinje på listen. Min nåværende innboks vises i figur A nedenfor.
 • Quick Add - Noen ganger må ting fanges når du ikke er i OmniFocus. Ved hjelp av et hurtigvindu, som dukker opp med et tilpassbart hurtigtast, kan du legge til elementer i innboksen uten å forlate applikasjonen du er i.

Figur A

Klikk for å forstørre.
OmniFocus-innboksen min

Hva er galt?

 • Ingen Windows-applikasjoner - Jeg vet at mange Mac-mennesker ikke bruker Windows, men jeg tror at dette programmet ville være en flott port for Windows. Fordi GTD virker så populær blant IT-fagpersoner, ser det ut til å passe OmniFocus til så mange plattformer som mulig.
 • Inkludering av iPad / Phone-klienten - Fordi mobilklientene er tilgjengelige via Apple App-butikken, er det ikke mulig å gi bort disse varene, men gir en kampanjekode eller kanskje en rabatt på skrivebordsproduktet når mobilklienten kjøpes. ville være noe mer gjennomførbart. Applikasjonen vokser veldig for meg, men iPad-appen er litt kostnadsforbudende når den kombineres med desktop-applikasjonen.

Konkurransedyktige produkter

Det er flere konkurrerende verktøy for listeadministrasjon:

 • Husk melken
 • Toodledo
 • Evernote
 • TextEdit

Husk at disse verktøyene kan brukes på en måte som speiler funksjonaliteten til OmniFocus, men kanskje ikke er en direkte erstatning for det.

Ergo for virksomheten

For virksomheten er poenget produktivitet. OmniFocus er et flott skritt mot å hjelpe mennesker med å bli organisert og bli mer produktive. Det å bekymre meg for ting jeg trenger å gjøre er noe av det som får meg til å føle meg stresset og som om jeg ikke oppnår noe. Å ha en applikasjon som lar meg organisere oppgaver og stille påminnelser er et kjærkomment tillegg.

Bruker vurdering:

Har du gitt OmniFocus et snurr? Ranger programvaren nedenfor og sammenlign resultatene med hva andre TechRepublic-medlemmer mener.

Gi din egen mening eller bruksideer i kommentarer, eller gi oss beskjed hvis du tror vi har utelatt noe i anmeldelsen vår ovenfor.

Relatert :
 • Synkroniser OmniFocus-oppgaver via Spootnik på nettet
 • Bruk hitlisten for å få ting gjort med Mac

© Copyright 2021 | mobilegn.com