Rockchip-drevne Raspberry Pi-konkurrent Novasom SBCs sikter mot bedrifter, industriell bruk

Slik konfigurerer du Raspberry Pi 3 Model B + Denne videoen leder deg gjennom alt du trenger å vite for å få Raspberry Pi 3 Model B + i gang.

Enkeltbrettdatamaskiner (SBCs) gikk foran utgivelsen av Raspberry Pi, selv om det populære hobbyforumet fullstendig oppmuntret markedet. Påtroppende beslutningstakere fant seg plutselig nødt til å konkurrere med et system med lav effekt på $ 35, med et robust samfunn bygget rundt det - for ikke å si noe av de mange frukt-tema-konkurrentene som kom etter det.

Novasom, en rumensk SBC-produsent, prøver å skille seg fra resten av pakken ved å fokusere på bedrifts- og industrielle brukssaker, og fremhever de uventede problemene som kan oppstå ved bruk av et hobbybrett i et oppdragskritisk miljø. Novasoms RASPMOOD-initiativ reflekterer det: RASPMOOD-brett er designet for å være drop-in-erstatninger med identiske plasseringer for GPIO, monteringshull og kontakter, på et brett designet for "et 100% online oppdrag eller for å overleve EMC eller miljøspenninger, eller å bli koblet til og koblet til flere ganger, "ifølge selskapets nettsted.

Som en del av dette har Novasom kunngjort SBC-M7-serien av brett, drevet av en Rockchip RK3328, ligner på Rock64 og Libre Computer Renegade, blant andre. M7-serien inkluderer fem varianter, med den lave enden SBC-M7A inkludert bare 1 GB DDR3 RAM, mens high-end SBC-M7FT pakker i 2 GB DDR3 RAM og 16 GB eMMC NAND flash lagring. M7-serien er 4K-kapabel, men inneholder bare 100 Mbit ethernet, og legger den bak hobbybrett som Raspberry Pi. SBC-M7-serien har et fotavtrykk på 85x56 mm.

Novasom kunngjorde også SBC-M8-serien, drevet av en Qualcomm Snapdragon 410C. Begge er paret med 1 GB DDR3 RAM og 8 GB eMMC. Paret kan kjøre Android 5.1 eller 6, Debian 8 eller Ubuntu 14.04, eller Windows 10 IoT Core. SBC-M8-serien har bare to varianter, med SBC-M8FT inkludert en HDMI-kontakt og 802.11n Wi-Fi, selv om begge støtter tilkoblingsdisplay via MIPI-DSI-tilkoblinger.

Prisinformasjon er ennå ikke tilgjengelig for paret.

For flere datamaskiner med én kort, sjekk ut TechRepublics guide til Raspberry Pi-alternativer: De nyeste brettene du kan prøve.

De store takeawayene for teknologiledere:

  • SBC-M7-serien drives av en Rockchip RK3328, og avhengig av modell, støtter 1 eller 2 GB DDR3 RAM og 16 GB eMMC NAND.
  • SBC-M8-serien er drevet av en Qualcomm Snapdragon 410C, og er i stand til å kjøre Windows 10 IoT Core.

Ukens beste nyhetsbrev

Redaktørene våre fremhever TechRepublic-artikler, gallerier og videoer som du absolutt ikke kan gå glipp av for å holde deg oppdatert om de siste IT-nyhetene, innovasjonene og tipsene. fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com