Kjør vscsiStats for vSphere for å se lagringsaktivitet

Når det gjelder feilsøking av virtuell maskinytelse, synes jeg at lagring og minne er de to ressursene som ofte håndterer mest strid. Dette er ikke nødvendigvis et tegn på et problem; det er imidlertid en påminnelse om at vi må være i stand til å feilsøke disse områdene effektivt.

For lagringsressurser i vSphere-miljøer er vscsiStats et av de beste verktøyene å bruke for feilsøking. Verktøyet er innebygd i ESXi (det var tilgjengelig i ESX 3.5-eraen som en nedlastbar fil).

Store bilder

Før du kjører vscsiStats, er det to ting du må vurdere:

  • Det er ikke en sanntidsvisning av lagringsbruk (som esxtop).
  • Den kjører gjennom teknisk supportmoduskonsoll, som kanskje må være aktivert på standard ESXi-installasjoner i sikkerhetsprofilkonfigurasjonen. Dette kan være en situasjon der SSH er en mer praktisk måte å kjøre dette verktøyet på. Virtuell konsollomdirigering kompliserer muligheten til å se hele skjermen, men husk sikkerhetsmessige implikasjoner av SSH for ESXi-verten. Det gjøres best på forespørsel og deaktiveres via vSphere Client når denne oppgaven er fullført.

Detaljerte notater

vscsiStats brukes også til å returnere en virtuell maskins I / O-profil i et tidsvindu (vanligvis 30 minutter eller så). For å få en profil sammensatt, må du identifisere den virtuelle maskinen. vscsiStats vil bruke en worldGroupID for en virtuell maskin å bruke for samlingene. Bla gjennom den lokale teknologiske støttemoduskonsollen til / usr / lib / vmware / bin / path. Kjør kommandoen vscsiStats -l ( Figur A ) for å liste over de virtuelle maskinene som kjører og vise worldGroupID-er. Figur A

Klikk på bildet for å forstørre det.

Den virtuelle maskinen jeg fremhevet i figur A, VBAR1, er den jeg vil lage en I / O-profil på. WorldGroupID på denne VM er 2227645, og vil bli brukt på neste trinn.

For å kjøre vscsiStats-samling for en bestemt virtuell maskin, kjører du kommandoen med angitt WorldGroupID. Den fulle syntaks er vscsiStats -t -s -w 2227645 ( figur B ). Figur B

Klikk på bildet for å forstørre det.
Samlingen vil vare i omtrent 30 minutter. Når den er fullført, er det et antall kommandoer du kan bruke for å se statistikken. Én altomfattende visning er printhistos-kommandoen, som viser alle resultatene. Denne kommandoen er: vscsiStats -p alle. Det mer håndterbare alternativet er å eksportere disse verdiene til en .CSV-fil. Kommandoen er vscsiStats -p all -c> tracefile.csv ( figur C ). Figur C

Klikk på bildet for å forstørre det.

Eksportfilen kan enkelt flyttes fra ESXi-verten gjennom FTP eller plasseres i en VMFS-datastore der datastore-nettleseren på vSphere Client kan få tilgang til den. Denne kommandoen vil flytte filen til en VMFS-datastore:

 mv tracefile.csv / vmfs / volumes / DAS-ESXi-RWVDEV-INTRA / 

"DAS-ESXi-RWVDEV-INTRA" er VMFS datastore-navn for den lokale disken på verten esxi.rwvdev.intra i dette eksemplet. VMFS-volumene er logisk representert i / vmfs / volumes banen til ESXi-verten.

Med disse dataene kan du tolke en rekke ting - viktigst av alt hva som er normalt for den virtuelle maskinen. vscsiStats er svaret til applikasjonsleverandøren som ikke har et tilfredsstillende svar på applikasjonens I / O-oppførsel. Fra tracefile.csv som ble opprettet i de foregående trinn, kan dette åpnes i Excel, og et antall grafer og analyse kan utføres.

En av de første kategoriene i tracefilen som har alle tellere, I / O-kommandolengden, er registrert. I dette eksemplet er de fleste av I / O-kommandoene en lengde på 4096 Kb, noe som er bra. Til sammenligning, hvis flertallet av I / O-operasjonene var 512 Kb lengder, ville det ta den virtuelle maskinen lenger tid å fullføre alt fordi den fungerer med små oppgaver. Dette er vist i figur D. Figur D

Klikk på bildet for å forstørre det.

Som et sikkerhetstiltak, sørg for at du stopper alle samlinger når du er ferdig med å kjøre vscsiStats. Du kan gjøre det ved å gå inn vscsiStats -x- kommandoen.

vscsiStats tar litt av å bli vant til, men det er verdt det - å kjøre en profil på en virtuell maskin i normal driftstilstand er en god idé. På denne måten, når det er tid for feilsøking, vil det være noe å sammenligne det med, og du blir kjent med verktøyet.

Hvordan bruker du vscsiStats? Hvilke beregninger er favorittene dine? Del kommentarene dine med TechRepublic-samfunnet.

© Copyright 2020 | mobilegn.com