System76 slipper løs et nytt dyr på et skrivebord

System76 slipper løs et nytt dyr på et stasjonært system76 har utviklet en stasjonær datamaskin som er full åpen kildekode, et kunstverk og seriøst kraftig. Jack Wallen har detaljene.

Husker du dagen da skrivebordet styrte PC-markedet? Enda bedre, husker du når stasjonære maskiner ble bygget for å bli oppgradert og utvidet? Når jeg er i en viss alder, husker jeg absolutt de dagene. Jeg husker også den fantastiske perioden (mellom slutten av 90-tallet og begynnelsen av 2000-tallet) da det å bygge din egen datamaskin var et æresmerke. Du ville velge en hvilken som helst komponent og lage en maskin som ikke var designet for nærmest umiddelbar foreldelse.

Mer om Open Source

  • 8 av tiårets verste open source-innovasjoner
  • Åpen kilde i 2020: Fremtiden ser lys ut
  • Linus Torvalds: "Git beviste at jeg kunne være mer enn et en-rart."
  • 20 raske tips for å gjøre Linux-nettverk enklere (gratis PDF)

I dagens marked er det litt av en utfordring. I stedet for å finne en maskin som enkelt kan oppgraderes etter behov, må du kjøpe maskinen du trenger til i morgen (i stedet for i dag).

Overlater det til et selskap som System76 for å få oss alle til å føle at vi har gått tilbake til en mer DIY-tilbøyelig tid, med en alvorlig open source vri.

Overflødig mye?

Vent, produserer ikke System76 allerede maskinvare som kjører åpen kildekode som en sjef? Hvorfor ja, det gjør de. Så er ikke det å lage en slik datamaskin litt overflødig? Ikke denne gangen. Med denne nye maskinen har System76 virkelig lagt opp spillet sitt. Maskinen det gjelder er Thelio. Hva gjør Thelio spesiell? Selskapet har dette å si om maskinen:

"Thelio-systemer er designet for å være enkelt å utvide, noe som gjør personaliseringen av datamaskinen til en fristende enkel prosess. Slipp inn stasjoner, legg til minne og oppgrader grafikkort etter ønske. I tillegg tillater den åpne maskinvaredesignen som Thelio er bygd på, enkelt å lære hvordan datamaskinen deres fungerer og gjør endringer ved bruk av denne informasjonen. Tilpasning er enkel for å sikre at datamaskinen omfatter menneskers behov, så vel som deres personlighet. "

På toppen av at de er lett å utvide, er disse maskinene et estetisk kunstverk ( figur A ) og kan dekoreres for å oppfylle alvorlige krav.

Figur A

Thelio er en fint laget maskin.

Men det som gjør Thelio virkelig spesiell, er dens åpen kildekode. Alle tre versjonene av maskinen (Thelio, Thelio Major, Thelio Massive), samt Thelio Io, er OSHWA-sertifisert open source-maskinvare (lisensiert under GPL v3 og CC-BY-SA). Alle filer for Thelio er vert på GitHub, noe som betyr at hvem som helst kan lære av det System76 har laget, og tilpasse, forbedre og lage derivater inspirert av Thelio-designet.

Laget i Amerika

For en tid tilbake tok System76 valget om å bevege seg bort fra å lage outsourcing av maskinvare. Theolio bringer den ideen ut. For å oppnå dette målet, bygde System76 en fabrikk i Denver, Colo., (Der hovedkvarteret deres er bosatt). Den fabrikken er med på å gjøre Thelio til en realitet. Selv med den fabrikken på plass, er ikke alle komponenter laget i USA. Hovedkortet, minnet og stasjonene er outsourcet til andre land, men alt annet er bygget inne i den nye fabrikken. En spesiell komponent System76 bygger i egen regi er Thelio Io datterbord ( figur B ).

Figur B

Thelio Io datterbord.

Denne komponenten er kritisk for ytelsen til Thelio. I følge System76, Thelio Io,

"... er en System76-designet chassis-kontroller og harddisk-bakplan som flytter proprietær funksjonalitet fra hovedkortet til åpen kildekode Thelio Io datterbord. Å flytte chassis og termisk kontroll til Thelio Io muliggjør langt mer granulert ytelsesoptimalisering. Hovedkortdata, viftehastighet, og GPU- og OS-data brukes til å koordinere optimal luftstrøm. "

Du vil være hardt presset for å finne en stasjonær datamaskin med forbrukerklasse som har hatt dette mye fokus på ytelse og optimalisering.

Tilpass det

Som alle System76-maskiner kan du tilpasse Thelio til å dekke dine behov. Enten du trenger en basismodell (Thelio) eller et massivt overmannet dyr for å langt overgå alt du kan kaste på det (Thelio Massive), har System76 deg dekket. Selvfølgelig med strøm kommer en pris - og Thelio-linjen er ikke billig. De tre modellspesifikasjonene ser ut som:

  • Thelio (Opptil 32 GB RAM, 24 TB lagring)
  • Thelio Major (Opptil 128 GB RAM, 46 TB lagring)
  • Thelio Massive (Opptil 768 GB ECC-minne, 86 TB lagring)

Thelio kan konfigureres med opptil 32 GB RAM og 24 TB lagringsplass, mens Thelio Massive takler utrolige 768 GB RAM og 86 TB lagringsplass.

Hva vil det koste deg? Basismodellen Thelio starter på $ 1099, som ikke er dårlig, etter dagens standarder. Imidlertid, hvis du maksimerte Thelio Massive, ville du bruke en kjeve-slippe $ 77.780. Se opp, Apple, at $ 13.000 dollar iMac Pro nå ser ut som dollar store PC.

Noen som er klare til å ta opp et nytt pant i hjemmet sitt?

Ikke bekymre deg, du kan konfigurere en veldig respektabel Thelio til omtrent den samme prisen du ville ha betalt for et Leopard Extreme-stasjonær skrivebord, som var min daglige driver i de siste fem årene. Før Leopard Extreme endelig går dinosaurens vei, planlegger jeg absolutt å bite kulen og spesifisere en Thelio. Hvorfor? For ikke bare har jeg en virkelig respekt for det System76 gjør, men jeg stoler på dem. Jeg har jobbet med mye maskinvare og har ennå ikke blitt skuffet. Med tanke på hvor mye tid og krefter selskapet har lagt ned for å utvikle Thelio, kan jeg bare forestille meg at det vil heve den allerede høye baren System76 har satt for seg.

Du kan forhåndsbestille Thelio-systemet i dag, men ikke forvent at det sendes før en gang i slutten av desember.

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | mobilegn.com