USB 4 kunngjort dager etter USB 3.2: Her er hva du trenger å vite

Slik krypterer du en USB-flash-enhet med GNOME-disker Hvis du bruker Linux, og leter etter en enkel metode for å kryptere data på USB-stasjonene dine, har Jack Wallen dekket deg. Ved hjelp av GNOME-disker er denne prosessen veldig enkel.

Den fulle USB 4-spesifikasjonen forventes å bli formelt publisert "rundt midten av 2019, " ifølge en pressemelding fra USB Promoter Group mandag. USB 4 er basert på Intels Thunderbolt 3-spesifikasjon, og lar USB 4 nå hastigheter på 40 Gbps, og dobler båndbredden til USB 3.2-spesifikasjonen som ble kunngjort i forrige uke.

I 2017 lovet Intel å åpne Thunderbolt 3 for bransjen under en royalty-fri lisens, og banet vei for USB Promoter Group og USB-IF for å ta i bruk teknologien for neste generasjon USB-standarder.

Spesielt støtter Thunderbolt 3 seg PCIe 3.0 og DisplayPort 1.2-signalering, noe som gjør den i stand til å kjøre 4K-skjermer på 60Hz, så vel som eksterne GPU-er for å øke de grafiske egenskapene til bærbare PC-er og små formfaktordatamaskiner som Mac Mini. Det er mer komplisert å oppnå overføring på 40 Gbps på Thunderbolt 3 enn det kan se ut ved første øyekast, da "aktive" kabler med kretsløp i kontaktene er nødvendige for kabler som er lengre enn 50 cm.

Hvordan dette skal håndteres i USB 4-spesifikasjonen er ennå ikke å se, selv om det i pressemeldingen nevnes "40 Gbps-sertifiserte kabler." Den praktiske bruken av å gjøre bussen universal, men stole på applikasjonsspesifikke kabler, er tvilsom. For de uinnvidde ville det lett være mer forvirrende enn den fargekodende industristandarden som ble vedtatt for flere tiår siden.

Med den formelle spesifikasjonen som forventes i midten av dette året, vil systemer som faktisk leveres med USB 4 trolig ikke vises før 2020. Gitt at Thunderbolt 3 er et kjent antall, er læringskurven for systemdesignere sannsynligvis ganske lav, selv om silisiumet trengte å levere det til servere, stasjonære maskiner og bærbare datamaskiner vil ta tid å nå markedet.

USB 3.2: Kommer snart til en datamaskin i nærheten

USB 3.2-spesifikasjonen ble formelt publisert i 2017, selv om de endelige standardene for navngiving ble offentliggjort i slutten av februar til universell fordømmelse, på grunn av unødvendig tilbakevirkende navnebetegnelse av tidligere publiserte standarder og smertefullt lite gjennomtenkte merkevedtak tatt av USB-IF.

USB 3.2 vil doble hastighetene over USB-C til 20 Gbps, og ber USB-IF om å merke denne teknologien "USB 3.2 Gen 2x2, " i en tilsynelatende krig mot sunn fornuft. Med tilgjengeligheten av USB 3.2, skal navnekonvensjonen oppdateres som følger:

USB-generasjon
Forrige navnNytt navnHastighetTypeMerkenavn
USB 3.0USB 3.1 Gen 1USB 3.2 Gen 15GbpsUSB-A / CSuperSpeed ​​USB
USB 3.1USB 3.1 Gen 2USB 3.2 Gen 210GbpsUSB-A / CSuperSpeed ​​USB 10 Gbps
USB 3.2IngenUSB 3.2 Gen 2x220 GbitUSB-CSuperSpeed ​​USB 20 Gbps

Enheter med USB 3.2 forventes å treffe gatene senere i år. I følge ZDNets Liam Tung, "Heldigvis for forbrukere, oppfordrer USB-IF enhetsprodusenter til å holde seg til SuperSpeed-nomenklaturen."

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | mobilegn.com