Bruk systemkonfigurasjonsverktøyet til å spesifisere antall kjøretøy prosessorer

De fleste versjoner av Windows Server har systemkonfigurasjonsverktøyet, som viser et antall konfigurasjonselementer for det lokale systemet. Jeg har brukt dette verktøyet til å avslutte prosessorer på en Windows Server.

Systemkonfigurasjon (eller msconfig.exe) har en Boot-fane som tillater en interaktiv redigering av Boot.INI-filen. Ved å klikke på knappen Avanserte alternativer, redigerer du antall prosessorer som er synlige for operativsystemet ved oppstart. I det følgende eksemplet har serveren en fysisk prosessor med fire kjerner. Figur A viser systemet som kjører systemkonfigurasjonsverktøyet. Figur A

Klikk på bildet for å forstørre det.

Her kan jeg trappe systemet ned fra det nåværende lagerbeholdningen av synlige prosessorer (fire) til et hvilket som helst antall mindre enn det.

Dette er nyttig av en hovedårsak: å bestemme om mindre ytelse er akseptabel i et system for å spare ressurser. I et virtualisert miljø er dette ganske greit, som du vil skaffe prosessorer til den virtuelle maskinen oppover eller nedover. For fysiske systemer kan dette spare unødvendig håndtering av de interne delene av serveren og sensitive prosessorkomponenter. Ved å bruke systemkonfigurasjonsverktøyet, kan du raskt trappe ned til et færre antall prosessorer på systemet via en myk konfigurasjon. Systemkonfigurasjonsverktøyet skiller imidlertid ikke mellom stikkontakter og kjerner; Du må kanskje gripe inn på serverens BIOS for å begrense kjerner eller hypertråd.

Merk: I de fleste situasjoner er ikke bruk av systemkonfigurasjonsverktøyet for å spesifisere et begrenset antall prosessorer en akseptabel løsning for lisenser for situasjoner per prosessor. Kontakt din lisensierte profesjonelle for veiledning om hvordan du reduserer prosessorer for et system om nødvendig.

Sjekk ut noen av systemkonfigurasjonsverktøyets andre alternativer. Selv om prosessorgrensen ikke er veldig fancy, er andre alternativer som oppstartstjenester og applikasjoner tilgjengelige. Dette er et godt førstelinjeverktøy hvis det mer robuste Autoruns SysInternal-verktøyet ikke er installert på serveren.

Hold deg oppdatert om de siste tipsene og triksene for Windows Server 2003 og Windows Server 2008 med vårt gratis Windows Server-nyhetsbrev, levert hver onsdag.

© Copyright 2020 | mobilegn.com