Ved hjelp av en Raspberry Pi Zero SCSI-adapter for å bringe gamle og retro-systemer inn i fremtiden

Til tross for skyens eksplosjon, har lokal IT fremdeles fart på disse nøkkelområdene. Melanie Posey, forskningssjef i 451 Research, forklarer at gamle applikasjoner og nye datasentre sentre driver fart i lokal IT.

Til tross for presset til modernisering innen IT, beholder mange organisasjoner avhengighet av gamle plattformer og programvaren som kjører på dem. Med alderen blir vedlikehold av disse plattformene stadig mer komplisert, ettersom avmagnetisering av disketter og harddisker og knapphet på nye gamle lagringsmedier krever å fange opp nettauksjonsnettsteder i flere tiår gamle deler. Ettersom disse delene ble produsert samtidig med delene som mislyktes, utvikles nye løsninger skapt av ildsjeler for å bringe arv og retro-systemer inn i fremtiden.

Et slikt prosjekt er RaSCSI, som bruker Raspberry Pi som en SCSI-målenhetsemulator. RaSCSI ble designet av japansk maskinvarehacker GIMONS, med fysiske enheter produsert av Akihabara elektronikkbutikk Kenchan. GIMONS gir dokumentasjon for andre for å produsere den fysiske maskinvaren som trengs, noe som gjør det mulig å lage din egen, forutsatt at du har arbeidskunnskap om elektrisk design. Merkelig er at tidligere varianter bruker Raspberry Pi i full størrelse, selv om Kenchan-varianten er den første som bruker den mindre Raspberry Pi Zero.

RaSCSI er i stand til å fungere som en virtuell SASI / SCSI-disk, og tillater bruk av disketter, CD ISO og virtuelle harddiskbilder lastet fra et SD-kort. Systemet er interoperabelt med klassiske Macintosh-, Windows-systemer og hjemmekomputere fra Japan, inkludert Sharp X68000, NEC PC-98, Fujitsu FM-TOWNS og MSX. Selv om det sannsynligvis er mulig å bruke med andre systemer, som Commodore Amiga eller Acorn Archimedes, kan særegenheter og ikke-standardiserte implementeringer av SCSI gi uventede resultater.

Det er mulig å bruke RaSCSI som en TAP-enhet, som gir en Internett-tilkobling. GIMONS garanterer bare dette for X68000 gjennom bruk av Neptune-X enhetsdriveren, men det kan også være mulig å tilpasse den til bruk på andre systemer.

Kildekode for RaSCSI-serverprogramvaren (som kjører på Raspberry Pi) og X68000-spesifikke komponenter for filsystem- og trykkapparatreléer er tilgjengelige.

Kenchan-varianten er tilgjengelig i D-SUB-halvtone, brukt mer ofte på datamaskiner i USA, så vel som Amphenol-halvtone- og fullhøydeversjoner som er mer vanlig for Japan og Europa.

De store takeawayene for teknologiledere:

  • RaSCSI bruker Raspberry Pi som en SCSI-målenhetsemulator, og gir muligheten til å laste disketter, CD- og harddiskbilder, i tillegg til å fungere som et filsystem og tappe enhetsrelé.
  • RaSCSI er utviklet med Sharp X68000 i tankene, og er åpen kildekode. Diskemulering fungerer på klassiske Macintosh- og Windows-systemer, og kilder er tilgjengelige for å tilpasse for din bruk.

Dagens nyeste nyhetsbrev

Hvis du bare kan lese en teknisk historie om dagen, er dette det. Leveres hverdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com