vMotion-betraktninger for promiskuøs virtuell bryterkonfigurasjon

Nå og da blir vi fast og prøver å finne ut hvorfor en virtuell maskin ikke vil migrere via vMotion. Å bestemme hvorfor vMotion-migrasjonen ikke fungerer, kan også være utfordrende. Dette er spesielt tilfellet hvis VMware DRS er i bruk eller vMotion er konfigurert for en klynge. Et tegn på at vMotion ikke fungerer etter et konfigurasjonsbehov, kan være en kontinuerlig ubalansert klynge, eller muligens en mislykket manuell vMotion-oppgave.

Nylig, i et laboratoriemiljø, kom jeg over en vMotion-svikt som var en første for meg. Dette vMotion-kravet var at den virtuelle svitsjens unntak fra retningslinjer må samsvare med særlig promisk modus. Som det viser seg, krever en vMotion-overføring at denne innstillingen på alle brytere som migreres, er den samme. Dette ble brukt i laboratoriet for nestede ESXi-virtuelle maskiner, som jeg bruker mye, så de fleste verter hadde den promiskuøse modusen aktivert. Den nye verten i klyngen hadde ikke den aktivert. Et av kravene for å kunne slå på virtuelle maskiner på en ESXi-virtuell maskin er å ha promiskuøs modus aktivert på den virtuelle bryteren, som vist i figur A : Figur A

Dette konfigurasjonsbehovet er lett å overse, men kan påvirke virtuelle maskiner som ikke bare er virtualiserte ESXi-servere, men hvilken som helst virtuell maskin. Jeg har funnet et par måter å forhindre at dette skjer igjen. En måte er å dedikere spesifikke vmnic-grensesnitt som vil inneholde de virtuelle maskinene som krever ekstra sikkerhetsinnstillinger på virtualiserte brytere. En annen tilnærming vil være å bruke vSphere-vertsprofiler eller vNetwork-distribuerte svitsjeteknologier, som vil gi en sentralisert konfigurasjon for ESXi-vertene. Et siste alternativ vil være å skripte virtuell bryterkonfigurasjon.

Jeg fant ut at promiskuøs modus var aktivert som en serie engangs konfigurasjonshendelser i laboratoriemiljøet, men for den arbeidsmengden var det et krav for virtualiserte ESXi-systemer.

Fordi vMotion krever kontinuerlig sikkerhetskonfigurasjon for virtuell svitsj, bør trinn for å sikre konsistente innstillinger brukes. Hvilke trinn har du gjort for å konfigurere konsistente sikkerhetsregler for virtuell svitsj? Del kommentarene nedenfor.

© Copyright 2020 | mobilegn.com