Se opp for en gotcha når du bruker den virtuelle VMXNET3-adapteren

Windows Task Manager er et verktøy for visualisering og feilsøking av ytelse. Det gjør en god jobb med å visualisere CPU, minne, kjøre applikasjoner og prosessinformasjon. Verktøyet gir også en rask oversikt over nettverksbruk på alle grensesnitt på et Windows-system.

VMXNET3 er et nettverksgrensesnitt med høy ytelse som er tilgjengelig med virtuelle vSphere 4-maskiner. For virtuelle maskiner som har VMXNET3 nettverksgrensesnitt installert, er en funksjon som grensesnittet tilbyr, at gjestestyringssystemet vil vise mediet som kobles til på 10 Gb / s. Dette er tilfelle selv om det fysiske nettverksmediet bare er 1 Gb / s eller tregere.

I kategorien Nettverk i Windows Task Manager vises den gjeldende prosentandelen av nettverksbruk for hvert grensesnitt. Når det gjelder VMXNET3-grensesnittet, oppfatter operativsystemet at dette grensesnittet har en linjehastighet på 10 Gb / s, og prosentene vises deretter. Figur A viser en virtuell maskin som kjører VMXNET3-grensesnittet med nominell bruk. Figur A

Klikk på bildet for å forstørre det.

Prosentandelen av nettverksbruk for denne serveren er ingenting å være bekymret for - det er bare noen få prosent bruk. Hvis utnyttelsen skulle nærme seg 10% -merket, ville det være 100% av linjefrekvensen på denne underliggende ESXi-vertsserveren. (I dette miljøet er linjefrekvensen 1 Gb / s.)

Flere situasjoner fører til at frekvensen overstiger 10% -merket i et 1 Gb / s nettverk. Det mest åpenbare er når overføringen skjer fra en virtuell maskin til en annen virtuell maskin der begge er på samme portgruppe og på samme vert. I denne situasjonen (forutsatt at det ikke er brannmur eller avanserte nettverksverktøy på plass), vil nettverkstrafikken behandles via CPU på ESXi-serveren og ikke krysse det fysiske nettverksmediet.

Fra en enkel visuell indikator kan kategorien Windows Task Manager tilby nyttig informasjon veldig raskt. Midt i feilsøkingen kan et fysisk nettverk på 1 Gb / s bli mettet hvis bruken viser 10% eller så på grunn av den oppfattede raskere hastigheten til VMXNET3-grensesnittet.

Har du tilpasset noen feilsøkingsferdigheter til VMXNET3-grensesnittet? Gi oss beskjed i diskusjonen.

© Copyright 2020 | mobilegn.com