Windows 10. april-oppdatering som får noen Microsoft Surface-enheter til å fryse

Windows 10 Spring Creators Update er lastet med produktivitetsfunksjoner Tidslinje, nær andel, og Cortana kommer alle i den neste store Windows 10-oppdateringen, sier Nick Heath fra TechRepublic.

Microsoft Surface-brukere har rapportert om problemer med enhetene sine etter installasjonen av Windows 10 april-oppdateringen.

Problemene, så langt det er kjent nå, er knyttet til to Surface-modeller: Alt-i-ett desktop Surface Studio, som brukerne rapporterer lider av gjentatte koblinger fra tastatur og mus, og 2017 Surface Pro-modeller, som fryser etter oppdateringen er fullført.

Mer om Windows

 • Slik bruker du God Mode i Windows 10
 • Windows 10 PowerToys: Et jukseark
 • Microsofts største flopper i tiåret
 • 10 triks og finpusse for tilpasning av Windows 10 (gratis PDF)

Det er ikke uvanlig at programvareoppdateringer kommer med feil som hindrer viss maskinvare. Det overraskende i dette tilfellet er at Microsofts egne produkter - førsteklasses produkter - er de som lider.

For Surface Studio sa Microsoft at den er klar over feilen og jobber med en løsning som vil være en del av en fremtidig Windows-oppdatering.

Frysespørsmålet Surface Pro er også kjent av Microsoft, og selskapet har til og med sagt hva som forårsaker det: 2017 Surface Pros inneholder Intel SSD 600-harddisker, som April Update ikke for øyeblikket er kompatibel med. TechRepublic dekket problemet med harddiskens inkompatibilitet, og skritt å ta hvis du er berørt, i en tidligere artikkel.

Blir operativsystemer buggier?

Det er ingen hemmelighet at de siste få oppdateringene for Windows og macOS - de to dominerende plattformene innen tradisjonell desktop computing - har gitt ut med mer enn bare noen få feil. Det er å forvente, spesielt for et selskap som Microsoft, som vanligvis ikke er OEM for enheter som kjører Windows - bortsett fra når det gjelder Surface-enheter.

TechRepublic, tilbake i 2010, spådde at operativsystemer bare ville bli buggier med tiden på grunn av økt kompleksitet. Det kan hende vi godt kan se den spille ut.

Men Apples operasjonsfeil og null dager er vanligvis ikke forbundet med maskinvareproblemer, siden selskapet produserer sine egne enheter. I stedet har macOS og iOS en tendens til å lide av andre kodingsoppsyn, som utsatte passord eller feil unicode-håndtering.

Microsofts egen maskinvare som lider av feil kan være bra for en humring, men det er mulig at Microsoft ganske enkelt må vokse som OEM for å eliminere kompatibilitetsproblemer i sin egen maskinvare.

Eller det er mulig at Microsoft aldri vil kunne løse disse problemene. Det må bygge Windows for å håndtere et større utvalg av maskinvare enn Apple, som kan skrive oppdateringer trygt i visshet om at det bare noen gang har å kjøre på selskapets egen maskinvare. Microsoft vil aldri ha den luksusen med mindre de deler Windows i to forskjellige byggekategorier med en strengt forbeholdt Microsoft-maskinvare.

Foreløpig vil brukere av Microsofts egen maskinvare, som Surface-serien, være nødt til å ta hensyn til de samme feilrapportene og hurtigreparasjonsfeilnotatene som resten av oss gjør - det gjelder fortsatt for dem, da disse oppdateringsfeilene i april 2018 tydelig viser .

De store takeawayene for teknologiledere:
 • Windows 10 april 2018-oppdateringen inneholder feil som får Surface Studios til å miste forbindelsene sine med musene og tastaturene, og forårsaker at Surface Pros produsert i 2017 fryser etter at boot bare forlater System Restore som et gjenopprettingsalternativ.
 • Microsoft Surface-brukere som ikke har installert april 2018-oppdateringen, bør vente med å gjøre det til de hører at problemene er løst.

Microsoft Weekly Newsletter

Vær din virksomhets Microsoft-innsider ved hjelp av disse Windows- og Office-opplæringsprogrammene og våre eksperters analyser av Microsofts bedriftsprodukter. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

Se også

 • IT pro sin guide til effektiv patch management (gratis PDF) (TechRepublic)
 • Windows kritisk feil: Denne sikkerhetsfeilen er under angrep akkurat nå, sier Microsoft (ZDNet)
 • Microsoft slipper kvalitetsforbedringsbygg for jubileums- og skaperversjoner av Windows 10 (TechRepublic)
 • Windows RDP-feil: 'Installer Microsofts oppdatering, slå på brannmuren (ZDNet)
 • Ikke gå glipp av Microsofts siste sikkerhetsoppdatering: Den lapper to store Outlook-feil (TechRepublic)
Bilde: Microsoft

© Copyright 2020 | mobilegn.com