10 frights som ofte hjemsøker proffs for IT-støtte

Årets spookiest måned er i ferd med å avvikle, så jeg trodde det ville være en interessant eksorcisme, ær, øvelse for å liste opp noen problemer som kan føre til terror og mareritt for støtteproff. Visst, mørkehjelpene kan når som helst gli inn i nettverket eller klientens nettverk og få det ned. Men du er forberedt på den eventualiteten. Ikke sant?

Fotokreditt: © iStockphoto.com / RapidEye

Feil! Du kan aldri være forberedt på alt. Men visse gruer er sikre spill. La oss tapper et blikk under sengen og se hva som kan lure.

1: Virus som infiserer den samme maskinen om og om igjen

Dette er ikke en av de frightsene som får deg til å miste søvn. Men det vil få deg til å forbanne den dagen du tok på deg klienten med den ansatte som insisterer på å åpne hvert vedlegg som pryder innboksen hans og går til tilfeldige nettsteder hele dagen. Når den samme ansatte rapporterer om enda et virus, er det på tide å gjøre en feiende forandring for å forhindre at dette fortsetter å dukke opp. Ellers vil du gå til graven med mer grått hår enn du ønsker.

2: Gjentatte problemer antas å være løst

Du brukte timer forrige måned på å jobbe med den Adtran-ruteren for å få RDP til å nå det interne nettverket. Av en eller annen merkelig grunn sluttet det bare å virke. Det tok deg lang nok, men du klarte den store gevinsten og den begynte å fungere igjen. Men så, ut av ingenting (enda en gang), sluttet det å fungere. Tilbake til tegnebrettet, bare denne gangen er alle innstillingene du fikset sist, fremdeles gode. Dette kommer til å ende dårlig. Ikke bare vil du ha en klient sint på at du må løse et problem du rapporterte løst, det kan hende du må fortelle dem at de vil måtte kjøpe ny maskinvare.

3: Kunder som nekter å betale

Levebrødet ditt avhenger av kundenes betalingsvillighet. De betaler ikke, du spiller ikke. Det er et mareritt ingen ønsker å måtte leve, men det ser ut til å være et tilbakevendende tema for nesten alle støttespesialister jeg kjenner. Hvordan unngår du dette marerittet? Annet enn å hente inn den lokale sterke armen, er dette en av de mareritt som kan være en virkelig utfordring å unngå.

4: Samtalen midt på natten

Det er trolldomstimen og din spesielle Batphone ringer for å fortelle deg at nettverket er nede. Hardt nede. Du kan ikke ta fjernkontrollen for å sjekke den, du kan ikke gjøre noe annet enn å dra på deg et par bukser, sette deg inn i bilen din og ta turen til jobbstedet for å starte på nytt det utstyret som gir deg passer. Hvis du er heldig, kan det hende at en samtale til leverandøren avslører at det er et alvorlig problem med røret ditt. Det ville være litt gode nyheter, fordi du ikke trenger å flytte fra sengen din til jobben din.

5: Server ned ... ingen sikkerhetskopi

Det stemmer ... mareritt for mareritt for IT. Serveren din har kjørt tank, og det er ingen sikkerhetskopi å gjenopprette fra. Hva betyr det? Du er offisielt prisgitt en ødelagt stasjon eller RAID-matrise, og må be om at dataene på disse stasjonene kan gjenopprettes. Leksjonen for dette marerittet? Sikkerhetskopier serverne dine og overbevis kundene dine om viktigheten av å sikkerhetskopiere serverne deres!

6: Kutt i budsjettet

I denne økonomien reduserer selskaper alt, inkludert IT. Mange selskaper migrerer fra intern IT til outsourcet IT. Hvis du jobber som intern IT og ser skriftene på veggen, er dette et mareritt du kanskje ikke kan unngå. Budsjettkutt er en sikkerhet, med selskaper som står overfor en økonomi som spretter opp og ned. Hvis det er noe du kan gjøre for å unngå denne tiden av mareritt, ville det være å jobbe effektivt og sikre at alt du gjør og enhver beslutning du tar er lyd.

7: Det hacket nettverket

Det er en uunngåelighet. På et tidspunkt vil firmaets nettverk bli hacket. Hva dette betyr avhenger av mange variabler. Men det viktigste er at du er forberedt på det. Ha en katastrofeplan som inkluderer sikkerhetsbrudd - ikke bare maskinvarefeil. Men selv en plan for gjenoppretting av katastrofer kan ikke forhindre at denne dødsugeren hjemsøker marerittene dine. I stedet for bare å stole på en utvinningsplan, må du forsikre deg om at beskyttelsen din er så sterk som den kan være. Forsikre deg om at oppdateringer blir brukt, sørg for at alle sikkerhetsregler er sjekket, og sørg for at all sikkerhetsmaskinvare er på nivå med dagens angrep.

8: Mistede admin passord

Hukommelsen min er ikke hva den en gang var. Og som skuespillerens mareritt (glemme linjene dine under en produksjon), glemmer ett mareritt administratorpassordene for forskjellige systemer. Ja, selv problemer som dette kan omgås, men noen ganger ikke lett. Du glemmer passordet til domeneadministrator, og det kan være problemer. Glem ruteren admin passord eller Cisco admin passord, og du må hoppe gjennom bånd av flamme smidd i helvete. Hold passordene trygge og tilgjengelige (bare for øynene dine).

9: VPNs død

Hvis en klient har et antall ansatte som jobber eksternt gjennom en VPN og den tunnelen går ned, oppstår ødeleggelser. Og når dette skjer, hvem holder de ansvarlig? Det stemmer: Du! Når VPN-en går ned, kan ikke mange mennesker jobbe. Det kan bety mye tapt produktivitet - alt på skuldrene. Dette er en av grunnene til at det er avgjørende å sørge for at VPN er solid og ikke er utsatt for dråper eller konfigurasjonsproblemer.

10: En skadet QuickBooks-datafil

Fordi jeg er en sertifisert QuickBooks-ingeniør, ser jeg dette mye. Når noe går galt med en QuickBooks-datafil, hvis det ikke er sikkerhetskopier å snu til, kan ting bli veldig terningkast. Det som gjør denne spesielt helvete er at du har selskapets økonomi i hendene. Når penger står på spill, stiger DEFCON-nivået til et punkt i panikk som andre problemer ikke berører. Husk at vi snakker om klientens penger, og ingenting er så skummelt som å rote med noens evne til å betale eller få betalt.

Andre frights?

Hadde du lyst til å krølle deg sammen under dekslene og holde pusten, for at ikke boogeymannen vil rive deg fra søvnen din og riste sjelen fra deg? Å være IT-proff kan noen ganger føles som det er et mareritt etter det andre. Har du hatt de dagene / ukene / månedene? Del din verste skrekkhistorie med dine andre TechRepublic-lesere.

© Copyright 2020 | mobilegn.com