10 blandede virkelighetstrender å forvente i 2020

Microsoft begynner forsendelser av "mixed reality for business" HoloLens 2 HoloLens 2, først kunngjort i februar, blir nå sendt til kunder. Microsoft posisjonerer enheten som et forretningsverktøy, ikke et underholdningsprodukt.

Mer om innovasjon

 • IBM kunngjør gjennomslag av batteriteknologi
 • Augmented reality for business: Cheat sheet
 • Bilder: Verdens 25 raskeste superdatamaskiner
 • Inside the Raspberry Pi: Historien om $ 35-datamaskinen som forandret verden

Formålet med blandet virkelighet (XR), eller konvergensen av augmented reality (AR) og virtual reality (VR), er å skape en oppslukende opplevelse for enkeltpersoner, som forbinder de interaktive og fysiske verdenene.

De fleste forbinder blandet virkelighet med VR-headset som Oculus Quest, Oculus Go, Sony PlayStation VR, HP Reverb, Samsung Gear VR og Valve Index. Gjennom disse headsettene, som først og fremst brukes til spill, plasseres brukere i et annet miljø via hodesett og kan samhandle med det miljøet ved hjelp av medfølgende håndkontroller.

Forsterket virkelighet for virksomheten: Jukseark (gratis PDF) (TechRepublic)

Blandet virkelighet er i sine tidlige stadier, og lar tilfeller av primær bruk historisk sett forbeholdes spill. Imidlertid begynte et skifte i 2019: Nesten 90% av virksomhetene sa at de undersøkte, piloterte eller distribuerte blandet virkelighet, ifølge Harvard Business Review Analytic Servicess Mixed Reality: A New Dimension of Work-undersøkelse.

Flertallet (69%) av virksomhetene i den samme undersøkelsen sa at blandet virkelighet var avgjørende for å oppnå organisasjonens strategiske mål. Disse sakene om forretningsbruk begynte i 2019, men i 2020 kan det hende de faktisk kommer til å bli utført.

For å forberede seg på blandet virkelighet i 2020, er her noen av de største spådommene fra bransjeeksperter.

Topp 10 blandede virkelighetsspådommer

1. Blandet virkelighet i skala

"Før 2020 var det piloteksperimenter i AR og VR. Nå ser vi forberedelsene til massedistribusjoner i selskaper, så skiftende fra testing til skala, " sier Brian Lozes, administrerende direktør og grunnlegger av Kinemagic, en AR- og VR-programvare forsørger.

"Når disse utplasseringene begynner, kan du se etter digitale tvillinger for å vurdere prosjekter og fasiliteter fra kommandosenteret på en operatørs skrivebord, i stedet for bare på kontoret. VR-tilgjengeligheten vil bli utbredt og kostnadene vil falle etter adopsjon skyrockets, " sa Lozes. "Søknader om VR inkluderer en rekke produktivitetsforbedrende, kostnadsbesparende og sikkerhetsorienterte aktiviteter, for eksempel trening og samarbeid med flere brukere."

2. Mer brukssaker i flere bransjer

"I 2020 vil du se bedrifter og bedrifter vedta AR / VR / MR som normalt ikke vil ha råd til det, utenom militær- og medisinsk industri som har større budsjetter for visualiseringer, " sier Tim Turcich, senior programvareingeniør på Bohemia Interactive Simulations.

"2020 ser ut som en jevn adopsjon mot opplæringssøknader for ting som grunnleggende sysselsetting, " sa Turcich. "Du ser allerede at dette skjer for selskaper som Walmart."

3. Wearables vil gå et hakk

"I løpet av de neste årene vil vi se størrelsen på XR-briller redusere til størrelsen på et par briller, " sier Kelly Malone, sjef for inntekt, Taqtile, en programvareleverandør for AR, VR og MR. "Ikke bare vil størrelsen og vekten avta, men behandlingsevnen og kraften til enheten vil øke, alt mens prisen blir rimeligere.

Etter hvert som teknologien utvikler seg, kan vi også forvente at AI (kunstig intelligens) spiller en større rolle ved bruk av passive kameraer på hodetelefoner for å hele tiden fange bevegelse for å begynne å avlede brukerens neste trinn, ”fortsatte Malone. "Dette vil vise seg spesielt gunstig i bransjer som bruker XR-løsninger for å trene ansatte ved å spore bevegelsen til maskiner og mennesker, ta disse dataene og analysere hvordan de best kan optimalisere effektiviteten."

4. Samarbeid over alle avstander

"Vi ser en sterk interesse for fordypende læringsevner som gjør at ansatte kan samarbeide og lære uavhengig av avstand, uten reelle risikoer, " sa Raffaella Camera, global leder for innovasjon og markedsstrategi ved Accenture XR. "Industrier med potensielt farlige arbeidsmiljøer, som energi, produksjon eller konstruksjon, utforsker disse mulighetene, og vi forventer at dette vil fortsette.

5. Optimalisert markedsføring for detaljhandel

"Blandet virkelighet er etterspurt når forbrukere begynner å slå seg sammen og overlappe offline til online-opplevelser, " sier Bridget Westerholz, administrerende rektor ved FUSE markedsføringsgruppe. "Det er en økende etterspørsel etter opplevelser og bransjer som detaljhandel vil ikke lenger være fokusert på bare å selge produkter, men levere en opplevelse.

"Markedsførere ser behovet for bedre kundeopplevelser og øker derfor budsjettene for å forbedre personaliseringsinnsatsen. Blandet virkelighet er en del av resultatet og gjør det mulig å øke forbrukeropplevelsen."

6. Forbedret online shopping

"Med veksten og adopsjonen innen mobile, web- og fordypende plattformer, er augmented reality, virtual reality og 3D XR klar til å vokse i 2020 som et nytt middel for å handle på nettet, " sa Neil Trevett, president i The Khronos Group, en gruppe av maskinvare- og programvareselskaper som fremmer AR / VR-standarder.

"I det nye tiåret vil produktprodusenter, detaljister, markedsføring og annonseringsplattformer kunne bruke XR for å vise virtuelle produkter for sluttbrukere for å hjelpe dem med å forstå et produkt på nettet før de kjøper og for å bidra til å bygge merkevarelojalitet etter kjøpet, "Trevett sa,

"Med XR vil forbrukerne kunne se og samhandle med produkter i virtuelle utstillingslokaler eller plassert praktisk talt i sine egne hjem - noe som endrer selve naturen til online shopping, " la Trevett til.

Blandet virkelighet i forretningsrapport: Til tross for potensiell bruk, forsinker implementering av foretak (TechRepublic Premium)

7. Søknader om offentlig tjeneste og forsvar

"Én vertikal vi vil se blandet virkelighet ha innvirkning på er offentlig tjeneste og forsvar. For eksempel vil brannmenn bruke aktiv skjerm og XR-teknologi for å øke situasjonsbevisstheten i livstruende scenarier, " sa Ben Lamm, administrerende direktør i Hypergiant Industries, et AIproducts og serviceselskap.

"Det samme kan være mulig for militær trening og utplassering, " sa Lamm. "Det neste tiåret vil utstyre mennesker i taktiske situasjoner med muligheten til å fullføre oppgaver og oppdrag på måter som er smartere, mer effektive og tryggere enn noen gang før."

8. Anleggssaker om bygg og eiendom

"Bredere bruk av billigere reality-fangeenheter vil føre frem implementeringer av blandet virkelighet i år, " sa Jesse Casman, medarrangør av utviklernettstedet theta360.guide.

"Spesielt vil virkelighetsfangst gjøre betydelige fremskritt innen bygg- og eiendomsbransjen, med fokus på å legge overlagte data til bilder, inkludert bruk av lavere kostnad 360-graders kameraer og legge til dybdemålinger, point cloud data, AI og mer, " Casman sa. "Zillow (eiendom) og HoloBuilder (konstruksjon) støtter for eksempel 360-graders kameraer for å dokumentere, rapportere og kommunisere på nye og interessante måter."

9. Interaktiv trening og læring
"Når krigen for talent øker med økt jobbspesialisering, vil også etterspørselen etter arbeidstakernes tid. Tradisjonelle klasseromsopplæringsøkter er ineffektive på grunn av tappene for arbeidstimer og selskapets ressurser, " sier Michael Casale, sjef for vitenskapssjef i Strivr, et selskap som spesialiserer seg på oppslukende læring.

"Videre har de vist seg å være mindre enn ideelle for å fremme læringsbevaring av viktige konsepter. For å motvirke dette, vil virksomheter i økende grad ha behov for å henvende seg til teknologiplattformer som leverer læring til elever der de er på deres egen tid, " Casale sa.

"Teknologi som virtuell virkelighet, utvidet virkelighet, telepresens og virtuell interaktivitet har alle vist seg å øke oppbevaringen, spare penger og gi en mer engasjerende 'on-demand' opplevelse, " sa Casale. "Forvent å se økte investeringer i disse teknologiplattformene etter hvert som XR-opplevelser blir mer integrerte på arbeidsplassen i løpet av det neste tiåret."

10. Fremskritt innen underholdning

Bare fordi blandet virkelighet tradisjonelt har vært fokusert på spill, betyr ikke det at den må stoppe.

"I år vil vi se mye mer fokus på forbrukere - underholdning og spill, " sa Alex Shrestha, utvikler for VR live streaming plattform oQQur. "Ved bruk av 5G, billigere enheter og flere som jobber på spillområdet, vil det bli lettere å bygge, teste og avdekke ny menneskelig atferd."

For mer, sjekk Future of 5G: To mixed reality og utover på TechRepublic.

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

Se også

 • DevOps: Et jukseark (TechRepublic)
 • Microsoft HoloLens 2: En innsidehåndbok (TechRepublic nedlasting)
 • Hvordan smart tech transformerer transportbransjen (TechRepublic Premium)
 • Teknologi som forandret oss: 1970-tallet, fra Pong til Apollo (ZDNet)
 • Disse smarte pluggene er hemmeligheten bak et sømløst smarthus (CNET)
 • De 10 viktigste iPhone-appene gjennom tidene (Download.com)
 • Tom Merritts Topp 5-serie (TechRepublic på Flipboard)
Getty Images / iStockphoto

© Copyright 2020 | mobilegn.com