10 trinn for å animere utklipp i PowerPoint

Eksperter bryr seg ikke om utklipp, men det tilbyr et alternativ for ikke-kunstnerne blant oss (det inkluderer meg). Med noen få grunnleggende ferdigheter kan du gjøre et utklipp til en målrettet melding ved hjelp av animasjon. I denne artikkelen vil du gruppere et utklippsobjekt og deretter animere individuelle brikker for å lage en enkel vårscen. Jeg har holdt eksemplet enkelt for å holde deg fokusert på verktøyene snarere enn kunsten. (Denne artikkelen inneholder instruksjoner for PowerPoint 2003 til og med 2010.)

Merk: Du kan laste ned demofilene for denne teknikken hvis du vil se dem i aksjon.

1: Sett inn utklippsruten

Du kan jobbe med mest mulig grafikk, så lenge PowerPoint kan fjerne gruppen. Eksemplet på utklippsfilen er tilgjengelig hos Microsoft. com. Last ned den og sett den deretter inn som følger:

 1. Klikk kategorien Sett inn. I PowerPoint 2003 velger du Bilde fra Sett inn-menyen og deretter Fra Fil. Gå til trinn 3.
 2. Klikk på Bilde i Bilder-gruppen.
 3. Finn filen din, som vist i figur A.
 4. Dobbeltklikk på den, eller velg den og klikk Sett inn.

Du kan også kopiere det meste av grafikk fra utklippstavlen til et lysbilde.

Figur A

Finn grafikken og sett den inn i et lysbilde.

2: Forstørr det

Du vil finne denne typen arbeid lettere med et stort objekt. Forstørr bildet ved å bruke dimensjoneringshåndtakene på et av de fire hjørnene. Sørg for å bruke hjørnene for å opprettholde objektets proporsjoner. Bildet trenger ikke å fylle hele lysbildet, så ikke bekymre deg for mye med det. Sørg for å forstørre bildet før du tar det sammen.

3: Fjern gruppen

Nå er du klar til å gruppere samlet så du kan jobbe med dets mange brikker, som følger:

 1. Velg objektet og klikk på den kontekstuelle Format-fanen. I 2003 høyreklikker du på bildet, velger Gruppering, velger Fjern gruppe og hopper deretter til trinn 3.
 2. Velg Fjern gruppe fra rullegardinmenyen Gruppealternativ (i Arranger gruppen), som vist i figur B. Hvis PowerPoint demper gruppe-alternativet, kan du ikke gruppere det valgte objektet ved hjelp av PowerPoint. Uten spesialisert kunnskap er det lettere å finne en ny grafikk å jobbe med.
 3. Når PowerPoint ber deg om å konvertere objektet, klikker du Ja.
 4. Gjenta trinn 2 for å gruppere objektet en gang til. Figur C viser de resulterende brikkene, ugruppert og valgt.

Figur B

Gruppe-rullegardinmenyen er et ikon i Arranger gruppen.

Figur C

PowerPoint grupperer de mange brikkene i den grafiske filen, slik at du kan jobbe individuelt med dem.

4: Strip de ekstra bitene ut

På dette tidspunktet må du vurdere brikkene du nettopp har gruppert for å skjønne hva du ikke trenger. Klikk på områdene du vil fjerne, og lim dem inn i et annet lysbilde for sikkerhetsoppbevaring. Du kan alltid trykke på Ctrl + Z for å angre noe. Figur D viser eksemplet grafikk med kantene og bakgrunnsformene fjernet. Etter å ha slettet bokstavene i midten (Vår), la jeg også til flere regndråper og en tredje sky.

Figur D

Fjern brikkene du ikke trenger, og legg til mer der det er nødvendig.

Dette trinnet kan være involvert og kjedelig. Du kan velge flere brikker samtidig ved å dra og velge. Sørg for at du lagrer arbeidet med jevne mellomrom.

5: Start dusjen

Vi vil at regndråpene skal falle fra himmelen i en mild dusj. For å få dette til, velg dem alle - bare hold nede Skift -tasten mens du klikker på hver enkelt. Når regndråpene er valgt, gjør du følgende:

 1. Klikk på kategorien Animasjoner. I 2003 velger du Egendefinerte animasjoner fra lysbildefremvisning-menyen.
 2. Velg Flere inngangseffekter fra animasjonen-rullegardinmenyen (rett under miniatyrbildene til galleriet). I 2003 bruker du rullegardinmenyen Legg til effekt i Tilpasset animasjonsrute.
 3. I den resulterende dialogen velger du Float Down (i Moderate-delen), som vist i figur E. I 2003, bruk Descend-effekten.
 4. Klikk OK.

Figur E

Vi bruker Float Down-effekten for å simulere regn som faller fra himmelen.

6: Tilfeldig tidspunktet

Du kan forhåndsvise lysbildet i normal visning ved å klikke på alternativet Animasjonsrute i gruppen Avansert animasjon og klikke på Spill. Som det er fall, regndråpene faller sammen. Du kan like den effekten, men tilfeldige regndråper er sannsynligvis mer interessante. Lag tilfeldig nedbør som følger:

 1. Vis animasjonsruten om nødvendig.
 2. Klikk på den første animasjonens rullegardin, og velg Start etter tidligere, som vist i figur F. Dette automatiserer sekvensen under lysbildefremvisningen.
 3. Gjenta trinn 2 for hver av regndråpene, velg enten Start etter forrige eller Start med forrige. Noen animasjoner vil kreve presisjon, men vi simulerer regndråper, så jo mer tilfeldig, jo bedre.
 4. Spill animasjonen for å sjekke innstillingene dine og endre startinnstillingene til du er fornøyd.

Figur F

Velg en startinnstilling.

7: Bland opp timingen

Du kan også få bestemte regndråper til å falle raskere eller saktere. Velg en liten gruppe regndråper ved å dra musen over dem. Hvis du gjør det, velger du animasjonselementene (i animasjonsruten) for disse objektene. Gjør deretter følgende:

 1. Høyreklikk på valget og velg Timing, som vist i figur G.
 2. I den resulterende dialogen endrer du innstillingen Forsinkelse vist i figur H til 0, 5 sekunder (eller en lavere hastighet).
 3. Klikk OK.

Figur G

Endre tidspunktet for små grupper med regndråper.

Figur H

Reduser innstillingen for å få fart på noen av regndråpene.

8: Dyr blomster

Den neste animasjonen vil simulere voksende blomster. Gjør følgende for å lage denne animasjonen:

 1. Hold nede Skift -tasten mens du klikker på blomsterhodene for å opprette et flervalg. Velg bare kronbladkomponentene i hver blomst (ingen blader eller stilker).
 2. Velg Grow / Shrink fra animasjonsgalleriet. I 2003 bruker du rullegardinmenyen Endre for å velge Vekst / krympe vekt.
Akkurat nå vokser blomstene etter at alle regndråpene har falt, så la oss blande det litt opp. Med alle blomstene fremdeles valgt (du kan si fordi animasjonsikonene deres er oransje i stedet for hvitt), høyreklikk på blokken deres med animasjonselementer (i animasjonsruten) og velg Start med tidligere, og still dem alle samtidig, som vist i Figur I.

Figur I

Alle blomstene er nå satt til å vokse med den forrige animasjonen.

9: Flytt de "voksende" animasjonene

Trinn 8 gir sannsynligvis ikke så mye mening, for det endrer seg ikke så mye --enda ikke. For å spre de voksende blomstene, må vi endre rekkefølgen som PowerPoint utløser dem. Velg først en regndråpe nær eller over en blomst for å velge regndråps animasjon i animasjonsruten. Figur J viser valgt Freeform 98, rett over den første blomsten til venstre. Nå, her er hva du gjør:
 1. Etter å ha lagt merke til en regndråpe over blomsten (Freeform 98), velger du blomsten (Freeform 189) i animasjonsruten.
 2. Bruk rangeringspilen (nederst i animasjonsruten), flytt blomsten (Freeform 189) opp til den er rett under regndråpen (Freeform 98), som vist i figur K.

Figur J

Legg merke til animasjonselementet for en regndråpe over blomsten.

Figur K

Fig

Flytt blomsterens animasjon til rett under den korresponderende regndråps animasjonen.

Her kommer trinn 8 inn. Fordi utløseren er Start med tidligere, ser blomsten ut til å vokse når regndråpen over faller. Ordne nå de gjenværende blomsteranimasjonene slik:

 • Freeform 185 under Freeform 194.
 • Freeform 181 under Freeform 196.
 • Freeform 177 under Freeform 201.
 • Freeform 173 under Freeform 99.
 • Freeform 193 under Freeform 103.
Figur L viser noen av elementene i animasjonsruten. Som du kan se, er Grow / Shrink-animasjonselementene ispedd hele Float Down-elementene. Før fulgte de alle Float Down-varene.

Figur L

Animasjonsruten viser gjenordnede elementer.

10: La det regne!

Det siste trinnet er å spille av animasjonen ved å trykke på F5. Hvis du kjører den nedlastbare demoen, klikker du forbi det første lysbildet, som inneholder originalbildet, og kos deg med vårdusjen. Figur M er bare et enkelt øyeblikk; den viser omtrent halve regndråpene og et par voksne blomster.

Figur M

Se vårens dusjer gi næring til blomstene.

Registrer deg automatisk på TechRepublic's 10 Things nyhetsbrev!

© Copyright 2021 | mobilegn.com