10 trusler mot internettets gullalder

Jeg har alltid vært fascinert av uttrykket "The Golden Age of Science Fiction", først og fremst fordi min favoritt science fiction-forfatter, Isaac Asimov, var en sentral skikkelse i den perioden. Det antas generelt at gullalderen med science fiction skjedde mellom 1930 og 1950, da forfattere som Heinlein, Clarke og Asimov var banebrytende på veien. Det som fascinerer meg mest var om forfatterne og leserne av science fiction på den tiden visste at de levde i fremste rekke av sjangeren.

Og det bringer meg til det aktuelle temaet: Internett. Vi lever i de beste tider, når en internettforbindelse kan bli funnet nesten overalt, når majoriteten av befolkningen deltar, og når regjeringene i verden for det meste har opprettholdt en hands-off politikk. Av mange grunner kunne WWW mer hensiktsmessig stå for Wild Wild West og ikke World Wide Web. Trusler ser imidlertid ut til å lure rundt hvert hjørne. Jeg vil liste 10 av de største her.

1: Regjeringsbestemmelser

Nok en gang er internettregulering i nyhetene, med lovgivningen SOPA (Stop Online Piracy Act) og PIPA (Protect IP Act) som er foreslått i den amerikanske kongressen. Av alle endringene på Internett som kan være skadelige, frykter jeg byråkrati og myndighetsbestemmelser mest. SOPA og PIPA ser ut til å være døde foreløpig, men det er bare et spørsmål om tid før den neste trusselen tar det stygge hodet. Det er mange eksisterende lover for å adressere lovløse blant oss, men lovgivere ser ut til å være innstilt på å vedta Internett-spesifikke lover. Undervurder aldri myndighetenes makt til å ødelegge det de prøver å beskytte når de prøver å bringe lov og orden til Internett.

2: Sensur

Du vil tro at folk flest vil anse sensur av Internett som en dårlig ting. En undersøkelse fra BBC World Service viste imidlertid at bare 53% av de spurte mente at "Internett aldri burde reguleres av noe myndighetsnivå noe sted." Og det er skummel statistikk hvis du vil at Internett skal forbli sensurfritt. Alt du trenger å gjøre er å se på land som Kina for å innse hvordan statlig inngripen kan skru opp en god ting.

Faktum er at sensur for øyeblikket eksisterer i mange land, inkludert USA, der noen datamaskiner fra skole og offentlige biblioteker blir filtrert. Og det er ikke bare regjeringer som kan og sensurere Internett. Se nøye på Internett-leverandørens brukervilkår, og du kan finne ut at den for sensurerer det den anser som "kritikkverdig."

Heldigvis er sjansen stor for at hjemmetilkoblingen din fremdeles er fri fra sensoren sin tunge hånd. Men "så bra det blir" betyr at sensur på Internett bare kan bli verre, ettersom ytringsfriheten på Internett sakte blir fliset bort over tid.

3: Skatter

Lovgivere løser dilemmaet med å tillate bruk av "syndige" produkter som tobakk og alkohol ved å beskatte dem - mye. Hvor lang tid kan det gå før en "syndeavgift" plasseres på visning av pornografi, online spill og andre "syndige" aktiviteter? For øyeblikket er det få amerikanske innbyggere som er klar over at de fleste må betale en bruksavgift for varer som er kjøpt over Internett fra en annen stat. Færre betaler fremdeles disse skattene. Statene er ganske klar over dette tapet av inntekter og har begynt å søke måter å samle inn skyldige penger på.

New York og andre staters lover krever at leverandører med et tilknyttet nexus-forhold i staten, innkrever skatter på virksomhet som gjøres i staten. Som jeg diskuterer i en annen artikkel, "New York-lovgivningen knytter i hovedsak alle ansatte, selgere, uavhengige entreprenører, agenter eller andre representanter og tilknyttede selskaper til leverandøren. Nabusene til noen av disse enhetene i delstaten New York tvinger leverandøren til samle inn skatter på alle transaksjoner fra innbyggere i New York selv om den leverandøren ikke har noen direkte fysisk tilstedeværelse der. " Tilsvarende lovgivning om skatt på Internett kan foreslås i flere stater i 2012. Én ting virker sikker: Skattemannen kommer og han er lastet for bjørn.

Ansvarsfraskrivelse: Jeg er ikke advokat eller CPA. Innholdet i denne artikkelen er kun til informasjonsformål og er ikke ment som juridisk rådgivning. Skattelover er kompliserte, og du bør kontakte advokaten din og / eller skatterådgiveren for spesifikk råd.

4: Båndbreddebegrensninger

Jeg må innrømme at før jeg forsket på denne artikkelen, tenkte jeg at flertallet av Internett-leverandører ikke begrenset bruken av båndbredde. Men som tabell A viser, har bredbåndspolitiet allerede ankommet for de fleste i USA, selv om det er ubegrenset båndbredde i andre land. Som du kanskje forventer, er grensene enda mer restriktive på det mobile internettområdet - med unntak av Virgin Mobile, som tilbyr en rimelig ubegrenset plan.

Tabell A: Bredbåndskapasitet for store amerikanske Internett-leverandører

* Bortsett fra CenturyLink, kombinerer båndbreddegrenser opplasting og nedlasting av båndbredde.

Vær oppmerksom på at vilkårene kan endres. Hvis Internett-leverandøren din ikke er oppført, og du er usikker på om det er en båndbreddebegrensning, er det lurt å sjekke.

Tilleggsinformasjon:
  • Google TV, Apple TV og Rokus største fiende: mangel på internettbåndbredde - ZDNet
  • Time Warner-kabel som installerer målingsteknologi, hevder administrerende direktør at selskapet ikke er sikker på om det vil bruke det: Stopp hetten!

5: Adgangskostnader

Internett-tilgang er bredere enn noen gang for Wi-Fi og mobilnett. Gratis Wi-Fi finner du i store kjedebutikker som Starbucks og McDonald's, selv om du kanskje blir overrasket over å høre at dette er nyere utvikling - januar 2010 for McDonald's og juli 2010 for Starbucks. Til og med den lokale kaféen din begynner å handle. Jeg tok nylig en tur og fant gratis Wi-Fi-himmel på Tucson International Airport. Det var Internett-stasjoner "med utsikt" med utsikt over asfalten, hvor du kunne koble til og lade den mobile enheten din. Det var en annen historie på George Bush interkontinentale flyplass i Houston. Jeg kunne få Internett-tilgang for "bare" $ 4, 95 per time eller $ 7, 95 per dag via Boingo og plugg inn på en ikke-nesten-like-hyggelig gratis Samsung ladestasjon. Og det er det sistnevnte eksemplet som har meg bekymret for at de gratis dagene med Wi-Fi-tilgang kan være et kort eksperiment.

6: Internett-penger

Hva om alle hadde en Internett-konto som inneholder Internett-chits som kan brukes til å betale for Internett-produkter og tjenester? Nettsteder kan begynne å kreve at noen av disse chits å se på en video, lese en artikkel eller laste ned en fil. Å kreve .005 chits her og .100 chits der høres ikke ut som mye, men multiplisert med hundrevis av sidevisninger, vil det legge seg raskt opp. Heldigvis for surfepublikummet, har en slik måte å komme i lommene enda ikke blitt implementert. Men jeg er sikker på at tjenester som Google Wallet og PayPal ønsker å bli modellen som styrer nettet. Denne er et tveegget sverd. Det kan løse noen problemer og skape nye.

7: Abonnementsbasert inntektsmodell

Noen av dere husker kanskje mange år siden etter dot-com-bysten da den annonseringsbaserte modellen for inntektsgenerering for nettsteder ble truet med en avgiftsbasert abonnementsmodell. Pundits mente at dette ville bli fremtidens bølge. Det skjedde aldri. Heldigvis for de av oss som er begeistret med gratis, har dette konseptet omgjort til både gratis og premium innhold. Den annonseringsbaserte inntektsmodellen er i live og godt. Og det vil antagelig forbli slik på de fleste nettsteder så lenge det er konkurranse i frie markeder og et mangfold av alternativer. Men trusselen lurer fremdeles i bakgrunnen. Tolkene sier fortsatt at den abonnementsbaserte modellen kommer. Ikke bli for overrasket hvis du ser innholdsleverandører prøve denne modellen de kommende årene - spesielt de som strømmer digitalt innhold.

8: Slutten på gratis tjenester som Skype

Hvis du hadde sagt til noen på 70-tallet at du en dag kunne snakke med noen i verden gratis, ville de trodd at du var bestemt til det velkjente, polstrede rommet. Forutsatt at du har en enhet som kobles til Internett, en rask Internett-tilkobling og et webkamera, kan du ikke bare snakke med noen som bor på et annet kontinent i sanntid, du kan også se en live video-strøm av dem og direktemeldinger dem. Noen som husker AT&T Picturhone som skulle bli den neste største tingen innen telekommunikasjon? Det gikk ingen steder. Men konseptet lever i dag som Skype og andre lignende tjenester. Selv om basistjenester er gratis når du kontakter andre medlemmer online i dag, er noen bekymret for at Microsofts kjøp av Skype bare kan bety at disse dagene er nummererte.

9: Opphavsrettsbeskyttet materiale

Du liker kanskje ikke det, men piratkopiering av opphavsrettsbeskyttet materiale på Internett er et problem som må løses. Kunstnere skal få betalt for arbeidet sitt. Det kan ta flere år før dette problemet blir utarbeidet, men gratis tilgang til opphavsrettsbeskyttet materiale vil ikke være virkelighet for alltid. En enkel måte må utvikles for at etiske brukere skal betale for opphavsrettsbeskyttet innhold. Kall meg naiv, men jeg kan ikke se hvordan en annen lov vil løse dette problemet. Det kan løses hvis innholdsleverandører som YouTube belastet for innhold som HD-film i full lengde, med en del av inntektene til copyrightinnehaveren. Trusselen her er at en dårlig løsning som SOPA / PIPA en dag vil bli implementert.

10: Misbruk av personvern

Ditt personvern er under overgrep. Regjeringer publiserer din "offentlige informasjon", søkemotorer samler inn søkeord og IP-adresse, informasjonskapsler sporer surfeaktiviteten din, hackere stjeler din personlige informasjon og tastetrykkloggere sporer hvert tastetrykk. Personvernpolicyer, ironisk nok, forklarer måtene at personvernet ditt ikke vil bli beskyttet. Du er kanskje ikke klar over en annen personvernforbryter, lokale delte objekter, også flash-informasjonskapsler. Flash-informasjonskapsler brukes av Adobe Flash Player og fjernes ikke med de vanlige metodene for fjerning av informasjonskapsler.

Det er informasjonsalderen. Så det er ikke så overraskende at menneskene som bruker informasjonsteknologi, og de som misbruker den, ønsker å samle så mye informasjon om deg som mulig. Det er hvordan de legger mat på bordet og leker i garasjen deres.

I sikkerhets navn ber noen lovgivere om at Department of Homeland Security og andre amerikanske etterretningsorganer øker overvåkningen av data fra sosiale nettsteder. EINSTEIN er et system opprinnelig designet for å overvåke Internett-trafikk som flytter til og fra amerikanske føderale nettverk. Einstein 3 kan distribueres til kritiske private nettverk. Disse trendene peker på et ytterligere angrep på personvern i fremtiden.

Telle dine velsignelser

Uten tvil er Internett slik det eksisterer i 2012 en god ting. Det ville være trist hvis vi ikke var klar over hvor bra vi har det. Heldigvis "viktige spillere som Wikipedia" får det til ", som det fremgår av deres svar på SOPA / PIPA-handlingene. Og det er hjertelig, siden den største trusselen mot Internett er apati.

Internettets gullalder: 1995 -?

Hvor lenge Internett forblir gyldent, er det noen som antar. Det ville ikke være for overraskende å finne oss bare noen få år fra nå, som mimrer om de gode gamle dagene på Internett, lengter etter de gratis dagene til Skype og de mange frihetene som nå eksisterer. "For godt til å være sant" kan ikke vare evig, kan det? Det er mulig at det meste vil vare hvis vi kjemper for å holde det slik. Men hvis det ikke ordner seg, kan du glede deg over gullalderen mens den varer.

Forfatterens merknad

Dataene i tabell A er hentet fra:

  • AT&T: Vanlige spørsmål om bruk av bredbånd om AT&T
  • CenturyLink: retningslinjer for overdreven bruk
  • Charter: Overdreven bruk av båndbredde
  • Comcast: Om overdreven bruk av data
  • Cox: Informasjon om hastigheter og bruk for Internett med høy hastighet etter beliggenhet
  • Cox: retningslinjer for akseptabel bruk av høyhastighetsinternett på Cox - artikkel 12, båndbredde, lagring av data og andre begrensninger
  • Time Warner-kabel: Brukerpolicy for akseptabel bruk
  • Wikipedia: Time Warner Roadrunner, Road Runner High Speed ​​Online - Båndbreddehetter

© Copyright 2020 | mobilegn.com