10 VoIP-funksjoner som kan være til fordel for din lille bedrift

Mange små bedrifter i dag gjør overgangen til VoIP-telefonsystemer. Det er mange fordeler med å bruke en slik tjeneste, men mange eiere av små bedrifter overser noen av de mest verdifulle funksjonene. Utover alternativer som telefonsvarer, samtale på vent, gratis numre, viderekobling av samtaler og fjernkontroll, vil du finne en rekke andre funksjoner som kan hjelpe småbedrifter.

1: Integrering av porttelefon for porttelefon

Denne funksjonen lar deg integrere en analog dørtelefon slik at du kan ta en toveis samtale med besøkende og deretter låse opp døren fra telefonen din hvis du anser dem som verdige. En flott måte å oppgradere sikkerheten til bygningen din.

2: Finn meg / følg samtaleruting

Mobilarbeidere vil sette pris på denne funksjonen. Finn meg / følg meg samtaleveiledning lar deg lage en liste over numre der du kan bli funnet før samtalen blir presset til telefonsvarer. Så for eksempel kan det hende at kontortelefonen din ringer to ganger, men på den tredje ringen begynner mobiltelefonen å ringe, og deretter på den femte, hjemmetelefonen. Hvis listen er utmattet, blir den som ringer sendt til en telefonsvarer.

3: Talepost til transkripsjon via e-post

Talepost til transkripsjon via e-post transkriberer talepostmeldingene dine til tekst og sender dem til en foretrukket e-post. Du trenger ikke å bekymre deg for rasende å skrive navn, numre og adresser. Ta deg god tid og les dem i e-posten din på fritiden. Dette lar deg også arkivere, organisere, slette og søke i alle talepostene dine på en måte som ellers ville være umulig.

4: Musikk på vent

Hvis selskapet ditt ofte må sette anropere på vent, er denne funksjonen en nødvendighet. Ikke utsatt innringere for forferdelig heismusikk - eller verre, stillhet. Denne funksjonen lar deg velge hva innringerne lytter til mens de venter. (Tips: Du kan ikke gå galt med Journey.)

5: Bruk av båndbredde og detaljerte rapporter for inngående / utgående samtale

Data! Som en bedrift er datasporing viktig for å finne ut hvor du skal rette bedriftens tid og energi. En administrert, skybasert VoIP-tjeneste kan gi informasjon om bruken av båndbredde som lar deg se databruk over en periode. Med inngående og utgående samtaledetaljer rapporter kan du se detaljer om bedriftens samtalehistorikk, inkludert takstsentre, varighet, opphavsmann, destinasjon og pris.

6: Visning av samtale

Visning av anrop er en ofte glemt funksjon i VoIP-forretningsverdenen som kan komme godt med. Den lar deg se på et nummer på innringer-IDen og velge hvordan du skal behandle det. Hvis ektefellen din for eksempel ringer, kan du omdirigere nummeret til mobiltelefonen din. Eller hvis det er en samtale som prøver å selge energitilskudd til deg, kan du koble dem fra.

7: Coachingverktøy

I stedet for å gi dine ansatte råd etter at de har hengt opp telefonen, kan du gi dem råd mens de er på samtalen. To funksjoner kan hjelpe deg med å trene og overvåke de ansattes ytelse på telefon: lekter og hvisking. Barge lar deg lytte til en samtale mellom en ansatt og en klient uten å avbryte. Du kan varsle dem - eller bestemme deg for å ikke gjøre det. Whisper lar deg gi råd, tips og informasjon til dine ansatte mens de er på telefon med en klient uten at klienten er klar over det.

8: Auto ledsager

En automatisk ledsager er en av de skjulte perlene til premium VoIP-tjenester. Denne funksjonen lar innringere samhandle med en meny for å velge en passende utvidelse. Virksomheten din vil plutselig virke mer profesjonell og imponerende. Det er som å ha en elektronisk resepsjonist!

9: Konferanse

De fleste vet om konferanser med VoIP-tjenester, men ikke alle utnytter alle funksjonene som kan komme med det. Ofte kan du sette opp en konferansegulvmonitor. Dette lar deg administrere invitasjoner, "heving, " dempe enkeltpersoner, etc. Internett-konferanser kan bli rotete og forvirrende hvis de ikke administreres riktig, så dette er et flott verktøy for å lære å bruke.

10: Ikke forstyrr

Denne funksjonen gjør nøyaktig hva navnet tilsier: etterlater deg uforstyrret. Du kan slå den på for å stoppe innkommende anrop midlertidig. Dette blir spesielt nyttig under konferanser, lunsjer og møter. Det beste av alt er at du kan programmere den slik at den ikke bare ignorerer innringere, men leder dem mot telefonsvarer eller et annet reisemål du ønsker.

Om forfatteren

Amber Newman er en markedsføringspersonell med mange års erfaring innen programvare til virksomhet, inkludert VoIP og forretningstelefonsystemer. Hun jobber for tiden for ShoreTel, og tilbyr markedsføringstjenester for Sky-produktet.

Les også

  • IT-innovasjon for småbedrifter (ZDNet spesialrapportside)
  • Executive's guide til IT innovasjon i små bedrifter (gratis eBok)

Registrer deg automatisk på TechRepublic's 10 Things nyhetsbrev!

© Copyright 2020 | mobilegn.com