1Password for Mac OS X: Ett program for å lagre dem alle

Vincent Danen anbefaler sterkt et passordlagringsverktøy for bruk med Mac OS X. 1Password lagrer passord og annen sikker info, fungerer på tvers av nettlesere og synkroniserer til flere systemer.

-------------------------------------------------- --------------------------------------

Med forskjellige sosiale nettverk, nettsteder og annen datatilgang som krever bruk av passord, er bruk av sterke passord viktig. Like viktig er det å sørge for at passord for forskjellige ting faktisk er forskjellige - dette forhindrer at noen får passordet til et nettsted eller en tjeneste og kan få tilgang til andre nettsteder og tjenester fordi det samme passordet har blitt brukt på mer enn ett plass.

Naturligvis blir trikset å huske de forskjellige passordene. Ser jeg på mitt eget konglomerat av passord, har jeg 245 nettsteder (bare nettsteder!) Som jeg har et passord for. Å huske alle disse passordene, hvis de er forskjellige, er ganske enkelt ikke realistisk eller gjennomførbart. Som et resultat blir altfor ofte brukt det samme passordet som er et alvorlig sikkerhetsproblem.

Bærbar plugin lagrer passord mellom nettlesere

Det finnes en rekke passordlagringsløsninger, men svært få har den brukervennligheten som 1Password tilbyr. 1Password er kanskje en av mine favoritt- og viktigste applikasjoner for OS X. 1Password lagrer passord i en database, kryptert med 128-biters AES-kryptering, som holder det trygt fra nysgjerrige øyne. Den gir plugins for alle de populære nettleserne: Safari, Firefox, Camino og mange andre.

Disse programtilleggene gjør det enkelt å automatisk fylle passord for nettsteder med en enkel tastetrykk-kombinasjon; Hvis nøkkelringen er låst, blir du bedt om hovedpassordet. Dette betyr at du kan få tilgang til hundrevis av passord med et enkelt hovedpassord, noe som egentlig betyr at du bare har ett passord å huske. Og det er ikke lenger bekymringen for å bytte nettlesere; passord er "bærbare" mellom nettlesere som bruker 1Password. Og hvis 1Password-pluginen oppdager at du logger på et nettsted, har det ikke et passord som allerede er lagret, vil det tilby å lagre det for deg.

Flere passordtyper, sikre tekstutdrag, kredittkortinfo

Men funksjonene i 1Password stopper ikke der. 1Password kan også lagre andre passordtyper som du kan få tilgang til ved å åpne 1Password-applikasjonen. Disse inkluderer passord for systempålogging, SSH-passord, MySQL-passord og mye mer.

1Password inneholder maler for forskjellige passordtyper; Dette betyr at det eksisterer visse felt som skal fylles av, avhengig av hvilken passordtype du legger til. Hvis du for eksempel legger til en passordtype av "UNIX Server", kan du lagre ikke bare passordet, men også en URL, brukernavn, administrasjonskonsollinformasjon, support-URL og et supporttelefonnummer. 1Password lagrer også filvedlegg, slik at du effektivt kan legge inn en tekstfil, PDF eller grafikk med kontooppføringen. Det lar deg også legge til gratisformatnotater til disse kontoene.

1Password støtter også lagring av sikre notater: tekstutdrag som inneholder all informasjon du ønsker som krever kryptert beskyttelse. Den kan også lagre kredittkortinformasjon for enkel gjenfinning, bankinformasjon og mer. Endelig kan den også administrere programvarelisensnøkler med en rekke felt for å lagre så mye informasjon om programvarekjøpet som du kanskje vil beholde.

Organiser passord og generer nye

Med mapper og smarte mapper kan du organisere passordene dine du vil. Å bruke koder med passord og programvarelisensinformasjon gjør det enda enklere å sortere informasjonen. Og 1Password kan også generere sterke passord for deg, basert på hvilke kriterier du liker: antall sifre, lengde, antall symboler og så videre. Dette betyr at du kan lage helt uforståelige passord for nye kontoer, og bruke 1Password for å huske dem for deg.

Klikk for å forstørre.

Endelig er 1Password DropBox-bevisst, noe som betyr at du kan bruke et program som DropBox til å lagre 1Password-nøkkelringdatabasefilen og få den synkronisert til flere systemer å bruke, noe som betyr at de samme passordene som er definert på skrivebordet, også er tilgjengelige på den bærbare datamaskinen. Når du går et skritt videre, har 1Password også en iPhone-app som betyr at du kan ta passordene dine med deg uansett hvor du går; denne appen støtter også kopier og lim, noe som gjør den flott å bruke med iPhone-nettleseren.

1Password er stabilt og bunnsolid. Det er absolutt i min egen personlige topp fem OS X "må ha" applikasjoner. Andre passordlagringsløsninger finnes, men ingen tilbyr brukervennlighet og tilgang bak kulissene som 1Password gjør. Hvis du ikke bruker 1Password og eier en Mac, skylder du deg selv å sjekke det ut. Jeg kan ikke anbefale det høyt nok. (1Password er gratis å prøve; 39, 95 USD for å kjøpe).

Få PDF-versjonen av dette tipset her.

Få Enterprise-tips og funksjoner levert til innboksen din ved å gi deg abonnement på TechRepublic's Macs in Business-nyhetsbrev, som leverer hver torsdag.

© Copyright 2020 | mobilegn.com