De 25 største tech-selskapene i verden, etter markedsverdier

Dette er toppkvalitetene til en stor teknologi-arbeidsgiver, TechRepublics Alison DeNisco Rayome, viser de fem beste teknologiselskapene de skal jobbe for i 2018.

Det er ikke hemmelig at teknologiselskaper er blant de mest verdifulle i verden. Med smarttelefoner og bærbare datamaskiner som blir nødvendige verktøy for jobb, skole og sosial planlegging, har firmaer som Apple, Microsoft og Alphabet sett sitt verdt skyrocket.

Men, hvilken er verdt mest? Det kommer an på hvordan du måler det.

Mange investorer og finansielle eksperter er avhengige av et selskaps markedskapitalisering (markedskapital) - den totale dollarverdien av utestående aksjer - for å finne ut hva det er verdt. Som bemerket av Investopedia, er markedsandelen "beregnet ved å multiplisere selskapets aksjer som er utestående med dagens markedspris på en aksje." Det er en måte å måle størrelse i stedet for å stole på salg eller forvaltningskapital.

For å bestemme hvilke teknologiselskaper som skiller seg ut når det gjelder markedsverdier, samlet GlobalData en liste over de ledende firmaene fra 1. kvartal 2018. Her er de 25 beste globale teknologiselskapene etter markedsverdier:

 1. eple
 2. Alfabet
 3. Microsoft
 4. Tencent
 5. Facebook
 6. Samsung
 7. Intel
 8. Taiwan Semiconductor Manufacturing
 9. Cisco
 10. Oracle
 11. IBM
 12. NVIDIA
 13. SEVJE
 14. Adobe
 15. Texas Instruments
 16. Broadcom
 17. Accenture
 18. Tata Consultancy Services
 19. Salesforce
 20. Qualcomm
 21. ASML
 22. Sony
 23. Micron Technology
 24. Anvendte materialer
 25. Nintendo

Fra den siste dagen av 4. kvartal 2017 til slutten av 1. kvartal 2018, gjorde ingen nye selskaper det til topp 10, heter det i en pressemelding. Og de seks beste selskapene opprettholdt sine plasser også i samme rekkefølge.

Totalt sett ble disse selskapene verdsatt til til sammen omtrent 5, 7 billioner dollar på tidspunktet for pressemeldingen, noe som markerer en nedgang på 4% fra forrige måling. Omtrent 56% av disse topp 25 selskapene hadde en tilbakegang på markedet, inkludert Facebook, SAP, Qualcomm og mer.

Ni selskaper så vekst, men Micron Technology, Intel og Adobe hadde minst 10% vekst og rykket opp på listen i 1. kvartal 2018, heter det i utgivelsen. Geografisk konsentrasjon av disse selskapene var uendret fra i fjor.

De store takeawayene for teknologiledere:

 • Apple, Alphabet og Microsoft er de tre mest verdifulle selskapene når det gjelder markedsverdier.
 • 56% av de 25 beste teknologiselskapene i verden opplevde en nedgang i markedet det siste året, ifølge GlobalData-undersøkelsen.

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | mobilegn.com