De 5 vanskeligste tingene med å ansette utviklere

Video: Hvordan ansette og beholde stort utviklertalent Fra oppstart og små og mellomstore bedrifter til bedriften, påvirker teknologikompetansen hvert selskap. TechRepublic-bidragsyter Matt Asay forklarer hvordan man finner, rekrutterer og beholder toppteknologitalentet.

Teknologitalentkrigen raser, da ansettelsesansvarlige fortsetter å møte vanskeligheter med å finne og beholde utviklere som etterspørres, ifølge en fredagsrapport fra Digital Ocean.

Mangelen på en formell programvareutdanning topper listen over utviklere som ansetter utfordringer for ledere langt, melder rapporten. Noen henvender seg til koding av bootcamp-kandidater for å fylle åpne stillinger: 23% av ansettelsesansvarlige sa at selskapet deres hadde fylt noen få jobber med disse kandidatene, mens 7% sa at de hadde fylt mange jobber med bootcamp-karakterer.

Mens noen bootcamp-kandidater blir ansatt, skiller noen ansettelsesledere mellom de som har en tradisjonell fire-årig grad innen informatikk eller ingeniørfag, og de som ikke har en, finner rapporten. Cirka 55% av ansettelsesansvarlige sa at de ser likt på alle kandidater, mens 23% sa at det avhenger av stillingen de intervjuer for. I mellomtiden sa 14% at de foretrekker å ansette nyutdannede studenter, og 8% sa at de foretrekker å ansette kodende bootcamp-grader.

Ansettelsesledere rangerte følgende topp ansettelsesutfordringer når det gjelder vanskeligheter:

  1. Mangel på formell programvareutdanning (39%)
  2. Begrenset utvalg av kandidater med relevant jobb / tekniske ferdigheter (18%)
  3. Mangel på myke ferdigheter / kompetanse på arbeidsplassen (15%)
  4. Å miste toppkandidater til konkurrerende tilbud (15%)
  5. Lønn krever for høyt (13%)

Ved evaluering av en jobb prioriterer utviklere muligheter for intern vekst og utvikling (39%), konkurransedyktig lønn (39%), en kultur som passer deres personlighet (38%), evnen til å arbeide eksternt (27%) og frihet til å bruke visse teknologier (23%).

Ansette ledere bør ta hensyn til disse behovene, for å skreddersy stillingsbeskrivelsene til utviklere som etterspørres.

De store takeawayene for teknologiledere:

  • 39% av ansettelsesansvarlige sa at mangel på formell programvareutdanning er den største utfordringen for å ansette utviklere. - Digital Ocean, 2018
  • Ved evaluering av en jobb prioriterer utviklere muligheter for intern vekst og utvikling (39%), konkurransedyktig lønn (39%), en kultur som passer deres personlighet (38%). - Digital Ocean, 2018

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com