De 5 hemmelighetene for å bli en vellykket CXO

Hvorfor ledere må måle ansattes engasjement Ledere trenger å skape en engasjerende kultur som gir dyktige talent det de trenger for å gjøre sitt beste arbeid, ifølge Santiago Jaramillo, administrerende direktør og medgründer av Emplify. Bilde: iStockphoto / jacoblund

I juni kunngjorde Glassdoor sine toppsjefer for 2018, og ga nei. 1 tittel til Eric Yuan fra Zoom Video Communications. Med en 99% godkjenning av ansatte, setter Yuan absolutt en høy standard for andre administrerende direktører å følge. "Ansatte fantasere om den misjonsdrevne kulturen som Yuan har fremmet, samt hans transparente kommunikasjon og fokus på faglig utvikling, samarbeid og ansattes trivsel, " ifølge Glassdoor-rapporten.

Yuan reiste imidlertid en lang vei før han ble toppsjef. Han var en gründer fra starten av, samlet og solgte kobbermaterialer som barneskoleelev i Kina. På college forelsket han seg i teknologi, og lengtet etter å flytte et sted som ga flere muligheter for teknikere.

Da han flyttet til Silicon Valley i 1997, jobbet Yuan for WebEx, og deretter for Cisco etter at det kjøpte selskapet som deres konserndirektør for ingeniørarbeid. Etter flere år bestemte Yuan seg for å gå ut på egen hånd. Hovedårsaken til dette trekket var at han følte at kundeproblemer ikke ble løst, sa han. "Jeg snakket med hver WebEx-kunde, og bokstavelig talt så jeg ikke en eneste fornøyd kunde, " sa Yuan.

Med den erkjennelsen ble Zoom født. Han tok lærdom fra tidligere jobber og bygde et system fra grunnen av som løste mange av de nye problemene kundene hadde med gamle nettkonferanseprodukter. Zoom sysselsetter nå over 1000 personer og er et av de største selskapene for videokonferanser.

Her er Yuans fem råd for å bli en suksessfull administrerende direktør:

1. Følg drømmen din

Det høres kanskje enkelt ut, men å følge drømmen din er en nøkkelfaktor for CXO-suksess, ifølge Yuan. "Når du har en god ide, bare gjør det, " sa Yuan, "Selv med alle slags utfordringer, vil du nyte reisen, bare gjør det. Det er nr. 1-tingen."

Alle suksesser begynner med ideer, og Yuan anbefaler å ikke nøle eller vente. Han sa at den ene beklagelsen hans var å sette av ideer, fordi du vanligvis ikke vil forfølge disse tankene senere. Energi og drivkraft reduseres med tiden, så det er viktig å starte nye virksomheter mens du er ung og motivert.

Fresende gründere bør være aggressive i sine satsinger, sa Yuan. Ikke alle ideer vil lykkes, men de er verdt å teste ut. "Hvis du setter en pause på tiden den fremdeles vil gå fremover. Så, du har ikke noe valg, men å hver dag glede deg over prosessen. Det er virkelig viktig, " sa Yuan.

2. Bli investert, bokstavelig talt

Skaff penger fra risikokapitalister for å få selskapet ditt på beina. Investorer handler ikke bare om pengene. "Finn de investorene som vil investere i deg, ikke bare virksomheten din, " sa Yuan. Investorer er støttespillere, og å ha allierte fra starten av vil vise seg verdifull i det lange løp - økonomisk og personlig.

3. Forbli ydmyk

Når selskapet ditt begynner å ta av, eller hvis du begynner å stige i gradene, må du være ydmyk.

"Du må være ydmyk og virkelig prøve å sette deg ned, forstå og lære. Ellers hvis du blir arrogant, vil alt annet falle fra hverandre, " sa Yuan.

Arroganse er ikke produktiv, men lytting er det, sa Yuan. Han fremhevet også verdien av negativ tilbakemelding, og refererte til kritikk som "den beste stemmen du kan høre." Enten du er en ansatt eller en CXO, er det alltid mulighet for vekst og utdanning. Yuan advarer imidlertid ikke om å miste deg selv i prosessen. Behold din egen arbeidsstil mens du lærer av andres teknikker.

4. Fremme en positiv selskapskultur

En av de 10 toppfallene av en administrerende direktørs suksess er å ignorere selskapskultur, rapporterte Alison DeNisco Rayome fra TechRepublic. Nøkkelen til et bærekraftig selskap er en god selskapskultur, sa Yuan. Han understreket viktigheten av ansattes lykke, og forklarte at du må sørge for at nåværende ansatte er fornøyde før du legger til mer. Yuan har som mål å være en ekstremt tilstedeværende og aktiv administrerende direktør, og streifer rundt på kontoret hver dag for å sjekke alle.

"Jeg vil gi ansatte beskjed om at jeg er her hver gang, hver dag, hvert minutt på kontoret, " sa Yuan. Han vil vite om problemer eller misnøye så snart de oppstår, og foretrekker å høre klager selv for å lære av dem.

Åpen kommunikasjon er viktig for et flytende, operativt selskap. I stedet for å la problemer feste, bør administrerende direktører takle dem på hodet for å sikre ansattes lykke, sa Yuan. Hvis ansatte er glade, blir arbeidet gjort. "Det hjelper å bygge en bærekraftig kultur, " sa Yuan.

5. Ta vare på kunden

En vellykket virksomhet "til slutt koker ned til kundeopplevelsen, " sa Yuan. Kundenes misnøye er det som tross alt presset ham til å starte sitt eget selskap. Kundens lykke er det som driver et selskap. Hvis en kunde ikke er fornøyd, vil ikke virksomheten være det heller, og virksomheten vil ikke være bærekraftig.

Både ansattes og kundetilfredshet er de grunnleggende komponentene for et vellykket selskap, sa Yuan, og CXOs kan sikre den lykke ved å være bevisst og til stede. "Formelen, lærte jeg, er at du tenker på hvordan du kan gjøre andre lykkelige. Da vil du være lykkelig. Denne lykken er også bærekraftig, " sa Yuan.

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com