Agile Platform's Lifetime gjør applikasjonsdistribusjoner til en lek

OutSystems ga nylig ut Agile Platform 7.0. Den virkelig store nyheten i kunngjøringen var en total revisjon av systemet med flere leieforhold (jeg har brukt det, og det er flott). Et annet element som fløy under radaren er den nye Lifetime-funksjonen, som er en metode for å distribuere applikasjoner og administrere livssyklusen (uten forhold til TV-kanalen). For noen uker siden hadde jeg muligheten til å jobbe med Lifetime på et kundes prosjekt, og jeg kom bort ganske imponert.

I levetid definerer du et antall miljøer og hvilken retning ting blir distribuert. De forhåndsdefinerte miljøene er utvikling, testing og produksjon ( figur A ). Lifetime lar deg "merke" et bestemt sett med revisjoner med et versjonsnummer, og deretter skyve dem til neste miljø i kjeden. Den oppdager om det er gjort endringer i et miljøversjon ved å merke versjonsnummeret med et pluss (for eksempel 1.8+), noe som gir deg et signal som du kan trenge for å tilbakeportere endringer eller distribuere fra nedstrømsservere med forsiktighet. Dette er flott for det gamle problemet med folk som lapper direkte på oppstrømsservere. Figur A

En opprinnelig tom levetidskonfigurasjon (Klikk på bildet for å forstørre.)

Hand-in-hand med Lifetime-funksjonen er forbedringer av måten du definerer applikasjoner og systemet for å vedlikeholde dem. Det er mange mindre endringer i applikasjoner som gir en generell forbedring. Tidligere så jeg liten grunn til å bruke en applikasjon over en løsning, men med Lifetime får applikasjonene all versjonering og ett-klikk distribusjon av en pakke og avhengigheter som Solutions har, med ytterligere bevissthet om ting som eSpace i applikasjonen administrerer brukere og roller.

Ideelt sett gjør du endringene dine i Utvikling, og når du er klar til å teste, merker du dem med en ny versjon og trykker til Testing. Når testingen er fullført, distribuerer du til Production. Men hva om du må hot patch i produksjonen? Vel, det er ingen bekymringer. Hvis du tar den lappede versjonen fra Produksjon og distribuerer den til Testing eller Utvikling, vil den vise versjonene som synkronisert igjen. Det verste tilfellet er at du har lappet produksjon og har endringer i utvikling for å presse ut. Fra min testing i koblingen fant jeg ut at å gå til utviklingsversjonen og gjøre en sammenslåing fra Service Studio med produksjonsversjonen for å backportere oppdateringen og deretter distribuere den sammenslåtte versjonen tilbake til utviklingen vil markere alt som oppdatert og glad.

En stund var det meste av mitt agile plattformarbeid med mindre kunder som bare hadde et produksjonsmiljø, og jeg utviklet og testet lokalt på mine egne systemer. I det scenariet var det ikke så veldig fornuftig å bruke Lifetime - jeg ville bare samle det hele i en løsning og kutte en ny versjon av løsningen for å levere til kunden. Nå som kundene mine har blitt litt større, og de har mer robuste miljøer, har Lifetime allerede blitt en viktig del av distribusjonsprosessen for meg.

J.Ja

Hold dine tekniske ferdigheter oppdatert ved å registrere deg på TechRepublics gratis nyhetsbrev om Software Engineer, levert hver tirsdag.

© Copyright 2020 | mobilegn.com