APIer: Å få ned barrierer mellom virksomheter

Bedrifter gjør det vanligvis trivielt for ansatte i forskjellige avdelinger å dele informasjon - noe som krever at de gjør lite mer enn å klikke på en delt post i et CRM-system.

Men når forskjellige selskaper utveksler informasjon, er det ofte vanskeligere å få tilgang - med hver part som ofte ikke klarer å se på hverandres poster.

Application Programming Interfaces (APIs) kan hjelpe selskaper å kikke over veggen som omgir partnerens systemer og få tilgang til informasjon nesten like enkelt som om den var i huset.

Å ta bort smerten ved manuelle prosesser

Storbritannias kringkaster Channel 4 må gjøre informasjon tilgjengelig for mange forskjellige organisasjoner: publikasjoner som skriver ut TV-tidsplaner, annonsebyråer som ønsker å kjøpe promo-spilleautomater og selskaper som distribuerer Channel 4-innhold på nettet.

Historisk sett ville disse selskapene i mange tilfeller ha måttet ringe Channel 4, vente på at regneark ble sendt eller at data ble lastet opp til FTP-servere.

I tillegg til å være tidkrevende, var disse delmanuelle prosessene mindre praktiske for begge parter, sa James Curran senior prosjektleder i Channel 4s informasjonssystemavdeling. For eksempel forklarte han hvordan rettighetsinformasjon tidligere hadde blitt delt med et firma som hjalp til med å distribuere Channel 4-programmer på nettet.

"Det var en manuell operasjon, i og med at vi måtte skrive en spørring for å fylle ut et Excel-regneark og så sende det til dem, " sa han.

Channel Cres James Curran Image: Channel 4

Kringkasteren er i ferd med å endre måten den deler informasjon med tredjepart på. Ved å bruke open source Mule Enterprise Service Bus (ESB) og integrasjonsplattform bygger det API-er som lar utenforstående selskaper programmatisk søke informasjon fra systemene sine.

Channel 4 bygger API-er i planleggingssystemer, tidsplaner for kommersielle systemer og andre programvarehåndteringsproblemer som rettighetsadministrasjon.

Informasjon presentert gjennom disse APIene er den samme som i Channel 4s systemer og tilgjengelig på forespørsel, sa Curran, med referanse til API som henter programplaner.

"Enhver presse kan komme og si 'Jeg trenger denne informasjonen og jeg trenger den to ganger om dagen tre ganger om dagen' eller 'Jeg trenger den helt til øyeblikket.' Det fine er at de bare kan komme og hente det når som helst. de vil, vel vitende om at de kommer til å få den oppdaterte informasjonen, "sa han og la til at de kan velge fra en liste over formater hvordan de mottar dataene.

Å bygge APIer på en måte som gir tydelig og enkel tilgang til informasjon som er holdt i mange forskjellige systemer satt under er mindre grei.

For å forenkle prosessen bruker Channel 4 MuleSoft-verktøy for å bygge API-er som gir en standardisert måte å få tilgang til data fra hvert informasjonsdomen, for eksempel rutetider fra planleggingsdomenet eller tilgjengelige annonseplasser fra det kommersielle domenet.

"Vi implementerer Mule-grensesnittet slik at tredjepartene vil snakke med Mule og Mule vil snakke med webtjenestene våre og deretter bringe informasjonen tilbake i et format de vil ha, " sa Curran.

"Vi kommer til å koble opp våre interne systemer gjennom Mule, så vel som våre eksterne systemer. Så hvis jeg ringer en planleggingstjeneste eksternt, vil jeg også gå gjennom den samme internt. Det vil redusere mengden kode vi må vedlikeholde. "

I tillegg til Mule ESB EE, bruker Channel 4 Mule Management Console, en sanntidsovervåking, flowanalysator og debugger og Mule Development Studio, en utvikler IDE. MuleSofts verktøy og støtte er ikke gratis for bedriften, Channel 4 betaler en lisensieringskostnad per CPU-kjerne på maskiner som bruker MuleSoft-programvare.

I tillegg til å avsløre programplanleggingsinformasjon via Mule-bygde API-er, planlegger Channel 4 også å bygge grensesnitt for å gi informasjon til annonsebyråer, som en del av omutviklingen av det kommersielle systemet.

"Det kommer til å bli utviklet i en SOA Service Oriented Architecture -typearkitektur. Vi kommer til å skaffe alle disse overflatene og koble sammen alle disse overflatene vi vil gå via Mule, " sa han.

Det flerårige prosjektet vil tillate byråer å se hvilke annonseringsplasser som er tilgjengelige, og sparer dem fra å måtte ringe på stasjonen for å sjekke. Etter hvert kan byråer også kunne bestille spor gjennom grensesnittet.

Sammen med å bygge APIer for å eksponere data for tredjepart, bruker Channel 4 også MuleSoft-verktøy for å effektivisere informasjonsutveksling med sitt katastrofegjenopprettingssted i Buckinghamshire.

I tilfelle at hovedsiden som lagrer Channel 4-innholdet går ned, må stasjonen kjøre sin kringkasting fra DR-nettstedet, så ideelt sett må de speile hoveddelen av innholdet, både programmer og annonser.

Overgangen til å bruke et Mule-bygget grensesnitt for å holde oversikt over sikkerhetskopiering av innhold forbedrer allerede operasjonen, sa Curran.

"Vi får varsel på daglig basis innhold som ikke har kommet, gjennom Mule-spørring. Vi adresserer det og finner ut hvorfor innholdet ikke har blitt levert til katastrofegjenopprettingsstedet, " sa han.

"Det har utsatt problemer vi ikke var klar over tidligere og hjulpet oss med å finpusse på hvor disse problemene ligger."

Utfordringene

Ingen endring er uten vanskeligheter, og for Channel 4 var utviklerproblemer et av de første problemene med å implementere Mule-bygget APIer på tvers av systemene.

"Vi måtte sitte sammen med utviklerne våre og si 'Dette er hvordan vi skal gjøre det'. Noen av våre utviklere var motstandsdyktige overfor det faktum at vi fikk inn et verktøy for å utføre meldingsruting. Men jeg tror det ganske enkelt fordi de ikke likte endring, ønsket de å fortsette å gjøre punkt-til-punkt-integrasjon, "sa han.

Channel 4 er avhengig av teknisk stab med base i både Storbritannia og India, og å sørge for at begge lagene vedtok endringene, krevde også innsats.

"Vi måtte sørge for at de alle jobbet på samme måte og på samme måte. Vi måtte sørge for at dokumentet om beste praksis ble fullført. At folk forsto hva vi var ute etter. Noen ganger ville noen gå av banen og vi måtte ta med dem tilbake. Men det er et virkelig must. "

Etter forskjellige økter og kurs som forklarer endringene, sier Curran at utviklerteamet nå er ombord og innser hvordan skiftet kommer dem til gode.

"De kan ganske mye konsentrere seg om virksomheten og. NET-utviklingen og ikke bekymre seg for at denne tjenesten snakker med denne tjenesten, fordi det er den samme tingen om og om igjen, " sa han.

Andre vanskeligheter var tekniske, for eksempel å sørge for at meldinger med databaseforespørsler og andre forespørsler om data ikke gikk tapt under overgangen.

"Vi hadde en utfordring med noe av arkitekturen som vi prøvde å implementere, for eksempel har vi en Oracle-database som Pirate Channel 4s planleggingssystem kjører på. Vi satte beskjed i en Oracle-kø, da ville vi at Mule skulle kom og ta disse meldingene fra Oracle-køen og legg dem på ActiveMQ.

"Så tydeligvis ønsket vi at disse meldingene skulle fortsette inn i SQL-databasen, så hvis Oracle gikk ned eller Mule gikk ned, eller klyngene gikk ned, ville disse meldingene alltid være vedvarende.

"Det var en utfordring, men det ble løst. Nå mister vi ikke noen av meldingene våre."

Meldinger som ikke er håndtert blir plassert i det Curran omtalte som en "død bokstavkø", som vil forsøke å sikre at de blir behandlet.

© Copyright 2020 | mobilegn.com