Autonome kjøretøy: Hvordan 7 land håndterer reguleringslandskapet

Vår autonome fremtid: Driverløse biler, droner og robotkjøretøy vil føre til enestående endring og berøre hver bransje Driverløse biler er verdens mest fremtredende eksempel på AI og robotikk i aksjon. Men førerløse lastebiler, semis, leveringskjøretøyer og droner er klare til å slippe løs et nytt nivå av automatisering i bedriften.

Mer om innovasjon

 • IBM kunngjør gjennomslag av batteriteknologi
 • Augmented reality for business: Cheat sheet
 • Bilder: Verdens 25 raskeste superdatamaskiner
 • Inside the Raspberry Pi: Historien om $ 35-datamaskinen som forandret verden

En autonom kjøretøysutvikling skifter til gir, og inspirerer mange land til å lage lover og forskrifter knyttet til teknologien, viser en Dentons-rapport. Disse reglene er ment å adressere sikkerhet, ansvar, personvern og sikkerhet knyttet til nybølgebilene.

Australia, Canada, Kina, Tyskland, New Zealand, Storbritannia og USA har startet diskurs på myndighetsnivå rundt autonome kjøretøyer, selv om selvkjørende biler ennå ikke er implementert i skala.

Spesiell funksjon: Autonome kjøretøyer og bedriften (gratis PDF) (TechRepublic)

"Regjeringsregulering er definitivt nødvendig, " sa Eric Tanenblatt, global styreleder for offentlig politikk og regulering i Dentons.

"Vi snakker om et paradigmeskifte i bilindustrien. Og det er så mange områder som blir berørt av autonome kjøretøy, " sa Tanenblatt. "Det er hele sikkerhetsvinkelen; det er hele vinkelen på forsikring og personvern av data. Det er en rekke etiske spørsmål, og det er noe som er nytt."

På grunn av denne nyheten er forskjellige land i forskjellige stadier av reguleringsprosessen. Uansett hvilken fase et land befinner seg i, er det avgjørende at alle regjeringer noterer seg autonome kjøretøy, sa Tanenblatt.

"Det er så mange problemer, og du må skrelle løkene tilbake, " sa Tanenblatt. "Se på hva andre land har adressert til land som begynner å fokusere på dette.

"Se også på alle aspekter av det autonome kjøretøyets økosystem og enten vedta politikk, endre retningslinjer eller vurdere om gjeldende regler vil passe for autonome kjøretøy, " sa han.

For å hjelpe land med å starte eller fortsette å utvikle regler for autonome kjøretøyer, rapporterer rapporten fra Dentons Global Guide to Autonomous Vehicles 2020 om hvilke tiltak sju viktige land allerede gjør.

Regulerende landskap over hele verden

Diskusjoner om autonome kjøretøyer beveger seg raskt i USA, Kina og Tyskland, sa Tanenblatt, men mange andre land ser også fart.

1. Australia

I Australia har hver stat og territorium sin egen lov om trafikksikkerhet, noe som kan resultere i noen uoverensstemmelser på tvers av statlige linjer. Nasjonal transportkommisjon (NTC) introduserte de australske trafikkreglene (ARR) for landsdekkende implementering, for å hjelpe til med å forene disse trafikksikkerhetslovene.

NTC analyserer alternativer og bekymringer knyttet til fremtidig autonom integrasjon av kjøretøyer, med planer om å endre kjørelovgivninger for å støtte teknologien.

2. Canada

Canada har autonome kjøretøyforskrifter satt på alle tre myndighetsnivåer: føderale, provinsielle og territorielle og kommunale. For øyeblikket er mest regulatorisk aktivitet fokusert på føderalt nivå, i provinsene Ontario, British Columbia og Quebec, samt i noen få kommuner, ifølge rapporten.

Rapporten fant at Canada er spent på fremtiden for autonom kjøring, men også varsom med hensyn til sikkerhet.

3. Kina

Et av landene i spissen for autonom kjøretøytesting, har Kina gitt ut lov om trafikksikkerhet som dekker førerløse kjøretøyer over hele landet. Lokale myndigheter ga også ut sitt eget regelverk, ifølge rapporten.

På nasjonalt nivå opprettet Nærings- og informasjonsdepartementet, departementet for samfunnssikkerhet og samferdselsdepartementet forskriften om administrasjon av vegtesting av autonome kjøretøy.

Denne forskriften er med på å fremme utviklingen og innovasjonen av transport, samt regulere veietesting av autonome kjøretøy, heter det i rapporten.

Som det fremgår av rapporten, "Dette regelverket er del av en bredere innsats fra den kinesiske regjeringen for å utvikle den autonome drivindustrien som en del av landets overordnede plan for å omorganisere økonomien mot en mer høyteknologisk industrimodell som inkluderer autonome kjøretøy og relatert teknologi. "

4. Tyskland

Hjem til mange store bilprodusenter er tysk en annen leder innen autonom transport, sa Tanenblatt. Landet har en strategi for autonome kjøretøyer på nasjonalt nivå, men må utvide disse rammene ytterligere for at det skal lykkes på landsnivå, ifølge rapporten.

5. New Zealand

Den newzealandske regjeringen er om bord med testing av semi og helt autonome kjøretøy, men har ikke noen spesifikke forskrifter knyttet til selvkjørende transport, heter det i rapporten.

Selv om det ikke eksisterer regulering for autonome kjøretøyer, er det heller ingen lover som begrenser testing av denne teknologien. For at disse kjøretøyene skal lykkes, er imidlertid forskrifter nødvendig, ifølge Tanenblatt.

6. Storbritannia

Den britiske regjeringen er en stor tilhenger av automatiserte kjøretøyer, og jobber for å bringe førerløse biler til veier innen 2021. Regjeringen mener disse bilene kan gjøre transporten tryggere, enklere og mer tilgjengelig, viser rapporten.

Storbritannias transportdepartement har kontroll over førerløse kjøretøytesting og distribusjon og jobber med å redesigne nåværende veinett for å håndtere teknologien, ifølge rapporten.

7. USA

Mens USA kanskje er en av de lengste med i automatisert kjøretøytesting, er det også det som ligger mest bak i reguleringen. USA har ikke noe føderalt regelverk på plass.

Tanenblatt sa at han er mest kjent med USAs lovgivningsstatus, sammenlignet med andre land. Han la vekt på hvor viktig føderal regulering er for vellykket autonom utplassering av kjøretøy.

"Den føderale regjeringen er nødt til å gå inn og få på plass noen brede forskrifter, fordi du ikke kan ha dette lappeteppet av forskrifter når du har å gjøre med noe som krysser statlige linjer, " sa Tanenblatt.

"Det er en del stater som allerede har vedtatt lover eller guvernører som har signert utøvende ordre, " sa Tanenblatt, "men jo mer det skjer, jo mer kommer det til å tvinge den føderale regjeringen på et tidspunkt til å gå inn og sette noen brede parametere ".

Fremtidens autonome kjøretøy

Mens rykter om autonom utplassering av kjøretøy har eksistert i årevis, sa Tanenblatt at det realistisk vil bli sett mye på veiene i løpet av de neste ti årene. Den tidslinjen kan virke lang, men industrien går faktisk veldig raskt, sa han.

"En viktig indikator på hvor raskt dette skjer, er bevegelsen mot elektriske kjøretøy. Vi ser flere og flere bilprodusenter som går mot produksjon av elektriske kjøretøy, " sa Tanenblatt.

Dette skiftet skyldes hovedsakelig den forbedrede batterilevetiden og synkende kostnader på batteriene. Disse bilene blir også billigere å produsere, fordi de har betydelig mindre deler enn et brennbart motorkjøretøy, sa han.

"I tillegg til at batterikostnadene synker, synker også teknologien som er involvert i autonome biler som LIDAR-kameraene og databehandlingen dramatisk i pris, " sa Tanenblatt. "Hvis batteriene er billigere og den autonome kjøretøyteknologien blir billigere, beveger markedet seg i den retningen."

Tanenblatt spådde at autonome kjøretøy først vil komme til overflate i flåtekjøretøyer og lastebiler.

Når det gjelder flåtekjøretøyer, har Waymo testet førerløse drosjer i Phoenix, autonome skyttelbusser er testet i Frankrike og i Storbritannia, og Singapore ser også på selvkjørende drosjer, sa Tanenblatt.

"For autonome lastebiler, det vil være det som kalles platooning, der du har en sjåfør i den første lastebilen, og så har ikke lastebilene bak den en sjåfør; de er bare autonome, " sa Tanenblatt.

Mange autonome kjøretøyer testes allerede i kontrollerte omgivelser, men ettersom flere land fokuserer på faktisk distribusjon av disse kjøretøyene, kan testscenariene snart bli til virkelighet.

For mer, sjekk ut de tre beste selskapene innen autonome kjøretøy og selvkjørende biler på ZDNet.

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

Se også

 • DevOps: Et jukseark (TechRepublic)
 • Microsoft HoloLens 2: En innsidehåndbok (TechRepublic nedlasting)
 • Hvordan smart tech transformerer transportbransjen (TechRepublic Premium)
 • Teknologi som forandret oss: 1970-tallet, fra Pong til Apollo (ZDNet)
 • Disse smarte pluggene er hemmeligheten bak et sømløst smarthus (CNET)
 • De 10 viktigste iPhone-appene gjennom tidene (Download.com)
 • Tom Merritts Topp 5-serie (TechRepublic på Flipboard)
chombosan, Getty Images / iStockphoto

© Copyright 2020 | mobilegn.com