BAE Systems teknologiske mål er å skifte forsvarsklima

Da Chris Coupland ble rekruttert av BAE Systems for 11 år siden som e-business director, for å finne måter for selskapet å effektivisere bruken av internett, er det lite sannsynlig at han kunne ha spådd hvordan verdensbegivenheter ville rette oppmerksomheten tilbake mot forsvarsindustrien.

I løpet av det mellomliggende tiåret har selskaper som BAE Systems måttet jobbe hardt for å levere produkter og tjenester som oppfyller de økende kravene til nasjonal sikkerhet.

BAE Systems har måttet endre virksomheten for å imøtekomme skiftende behov fra myndigheter og forsvarsorganisasjoner, mens cybertruslene drevet av fremveksten av internett har ført til at selskapet utvikler nye teknologikapasiteter.

BAE Systems er kjent for å lage militær maskinvare som Typhoon Eurofighter, men utvider seg til tjenester
Foto: BAE Systems

Coupland er nå direktør for BAE Systems 'IT-kontor, og fører tilsyn med organisasjonens interne IT og støtter også selskapets ingeniører og utviklere for å hjelpe dem med å produsere teknologi som kan brukes internt og tilbys kundene.

Coupland ble anerkjent som en av Storbritannias mest innflytelsesrike CIO-er på silicon.com CIO50-listen i 2009 og er medlem av CIO-juryen. På toppen av kravene til å lede IT hos et av Storbritannias største selskaper, har han tre barn under fem år som tar resten av tiden sin.

BAE Systems 'virksomhet handler om å utvikle, produsere og levere kommersiell og militær maskinvare og tjenester, så Coupland må ta tak i komplekse teknologi- og sikkerhetsproblemer for å støtte fremdriften i virksomheten.

Selskapet lager militærflyene Eurofighter Typhoon og Tornado og utvikler F-35 Lightning II i samarbeid med Lockheed Martin og Northrop Grumman, som er verdens største forsvarsprogram med kundekrav på 3000 fly. Selskapet lager også små passasjerfly som Jetstream.

Virksomheten lager også landforsvarsutstyr og forskjellige krigsskip og ubåter, som vil inkludere hangarskipet Queen Elizabeth-klassen for å erstatte Storbritannias nylig nedlagte Ark Royal i 2016.

Andre produkter inkluderer oppdrags- og informasjonsstøttesystemer og sikkerhetsteknologi for å motvirke trusler mot nasjonal sikkerhet og de som utgjøres av organisert eller alvorlig kriminalitet, noe som ble styrket av anskaffelsen av forretnings- og teknologirådgivning Detica i 2008.

BAE Systems opererer hovedsakelig i Australia, India, Saudi Arabia, Storbritannia og USA, men har mindre virksomheter i Sør-Afrika og Sverige. Virksomhetens fødererte karakter betyr Coupland ...

© Copyright 2020 | mobilegn.com