Vær et folk: Wells Fargo IT-sjef om suksesshemmelighetene

Wayne Mekjian, konserndirektør og sjef for informasjonstjenester for Wells Fargo, snakker med MeetTheBoss TV om sine 40 år med bank- og bankteknologi, og hvorfor du aldri skulle sitte på teknologilagrene dine.

MeetTheBoss-redaktør Adam Burns: Hva er det med finansielle tjenester som har fascinert deg så lenge?
Wayne Mekjian: Det har endret seg siden 1969 - det kan jeg ikke si før, men 1969 og på det har endret seg enormt.

Jeg fortsetter med å gå tilbake til de gamle sjekkene: du har fått overgangen fra kontanttransaksjoner til sjekker. Kontrollene var så høye - du kunne hakke opp sjekkene som vi behandlet i løpet av et år, og det kunne berøre månen eller solen eller noe latterlig slikt.

Men nå er sjekkene borte - de har gått bort i 40 år, men begynner nå å gå ned. De har to utskiftninger: kort og kort, i utgangspunktet.

Den kontinuerlige endringen av finansielle tjenester kan ses i økningen og fallet av sjekken
(Fotokreditt: Shutterstock)

Hva holder deg virkelig engasjert og holder deg entusiastisk til daglig?
Det og folket. Jeg elsker å jobbe med mennesker, og det er så mange mennesker som er involvert og dedikerte som gjør det spennende.

Du går på jobb, og du har noen mennesker å snakke med som er på samme bølgelengde som du er - alle prøver å fokusere på fire ting: du fokuserer på aksjonæren, kunden, den ansatte og samfunnet. Så lenge folk holder seg i det riket, er det mye moro, og jo eldre jeg blir, jo morsommere er det.

Hvordan gjorde du overgangen, mellom en som gjør ting, til en som får ting gjort?
Jeg antar at det tok meg år å bygge en verktøykasse. Du bare akkumulerer, akkumuleres - du lærer av sjefene dine. Du lærer hva de gjorde riktig og hva de gjorde galt - du blir kvitt det de gjorde galt. Du sier: 'Jeg vil aldri gjøre det', eller du ser hva som fungerer.

Deretter begynner du å bygge bro ut. Du går til ledelsessiden der du begynner å si 'OK, hvordan får jeg folk motivert?'

Jeg tror den største læringsopplevelsen jeg hadde var å bli prosjektleder. Når du lærer hvordan du kan motivere mennesker indirekte - det er da du begynner å gjøre ting, fordi det er mer enn bare din gruppe. Nå har du ... en mye bredere båndbredde og du begynner å implementere og få ting gjort, og når du begynner å bli en endringsagent blir du mer og mer involvert, så ser du at du kan få flere og flere ting gjort .

Du sa en nøkkel ting for deg å lære å motivere andre mennesker indirekte. Hva er kanskje de to til tre beste måtene du gjør det på?
Det ene vil være å kommunisere: fortsette å kommunisere med dem der de er. Forstå hva problemene deres er og hva de trenger for å få jobben gjort.

En del av kommunikasjonen er at du må fortelle dem hvor du vil, hva prosjektet er - men du forteller ikke hvordan det er jobben deres. Jeg sier alltid til en prosjektleder: 'Du kommer til å få æren, ikke meg. Jeg vil ikke ha æren. Jeg vil mye heller bare få det gjort, og vi får alle æren på slutten av dagen.

Hvis du gir det videre til dem og det er deres prosjekt, og de er stolte av det de gjør, vil de ikke mislykkes.

Når kommer du til scenen som du effektivt kan bevege deg forbi ditt eget ego for å gjøre det?
Vel, da jeg visste at jeg ikke kunne gjøre det selv. Du lærer veldig fort når du gjør et prosjekt at du ikke kan gjøre det selv. Det er umulig, og hvis du vil lykkes, må du ta av litt. Du må komme forbi det.

Det er koselig å være på et vinnerlag. Når du har fått en smakebit på det, vil du alltid vinne, og det betyr at du må gjøre de tingene som holder prosjektet i gang - og de er ikke så vanskelige.

Jeg lærte for lenge siden at ordet 'sjef' virkelig er en dårlig ting å si. Folk liker ikke ordet. Ingen jeg noen gang har møtt liker ordet sjef. De sier det alltid i en nedsettende forstand.

Jeg liker å se meg selv mer som en coach, en mentor - noen som sier 'hei, vi jobber sammen, la oss bare få denne saken til å skje. Jeg er ikke bedre enn deg, du er ikke bedre enn jeg er. Vi er et team, la oss la oss få det til å skje '.

Jeg tror det er flere personer du kan snakke med det vil si ...

© Copyright 2020 | mobilegn.com