Beste praksis: Utvikle heterogene iOS-apper

Utviklere søker stadig måter å ikke bare forbedre appene sine, men også prosessene og metodene som brukes i iOS-apputvikling. I mangel av en krystallkule, er vi avhengige av informasjon hentet fra undersøkelser og bransjeforskning for å bidra til å påvirke retningen og tilnærmingen vår til å utvikle iOS-apper. I tillegg bruker vi sunn fornuft, instinkt og erfaring for å komplimentere bransjeforskning - til slutt bestemme det rette tidspunktet for å ta i bruk en teknologi eller metodikk. Selv om forskning som stammer fra spådommer og "trendmodellering" er bra for en 30 000 visning, er den noen ganger for bred for mobilindustrien og det korte oppmerksomhetsområdet for dets brukerfellesskap.

En undersøkelse som er målrettet mot en gruppe iOS-apputviklere - i motsetning til Longitudinal research - er en av måtene å utnytte den kumulative opplevelsen til jevnaldrende. Langsgående forskning er nyttig for å identifisere fremvoksende markeder og bestemme om de skal støtte andre enheter eller målrette andre bransjer.

Jevnaldrende undersøkelser, som den siste Q4 2012 Mobile Developer Report fra Appcelerator, er mer på linje med den nåværende mobile "state-of-the-union." Q4 2012 Mobile Developer Report, avslørte at flertallet av utviklerne hadde planer om å lage apper på tvers av plattformer. I samme rapport spår utviklere at Facebook vil miste sin sosiale dominans. Dette er en dristig prediksjon i kjølvannet av Facebooks holdning til levedyktigheten til HTML5 som rammen for utvikling av mobilapper.

Facebooks kunngjøring 24. august 2012, om utgivelsen av Facebook 5.0 for iOS, og fullstendig forlatelse av HTML5, startet en vanvidd av debatter om forventet levealder for HTML5. Debatten om app-utvikling for native-vs-HTML5 har nådd et interessant platå.

De to leirene, pro-HTML5 og pro-native, begynner å innse viktigheten av å utvikle heterogene iOS-apper. Det vil si - iOS-apper som kombinerer de distinkte fordelene ved en egen app med allsidigheten til HTML5-apper. I følge en tidligere Appcelerator-undersøkelse planla 72% av utviklerne å integrere HTML5 i iOS-appene sine. Integrere viser til tilnærmingen til å utvikle en egen iOS-app og innlemme HTML5 der det er fornuftig.

Hvor gir det mening?

Enhver iOS-app som samhandler med nettet passer naturlig for den heterogene tilnærmingen. En app som for eksempel leverer rik og / eller dynamisk multimediainnhold kan utnytte HTML5 for å garantere kompatibilitet på alle mobile enheter. Tatt i betraktning den konkurransedyktige karakteren av utvikling av mobilapper, og viktigheten av hurtig-til-marked, er reduksjonen i utviklingstiden en overbevisende grunn til å bruke HTML5 når det er mulig.

Mange apper krever hyppige oppdateringer for å støtte oppdatering av innhold og grensesnittoppdateringer. Å utvikle heterogen iOS-app som består av en innfødt base-kjørbar henvisning til eksternt lokalisert HTML5-innhold, gjør at utvikleren kan oppdatere innhold "on the fly" uten å måtte gå gjennom App Store-godkjenningsprosessen.

Det er tydelige fordeler med hver tilnærming:

 • HTML5
  • HTML5 er enhetsuavhengig
  • Utviklingen livssyklus er redusert
  • Innholdsoppdateringer blir lettere å planlegge / administrere
  • HTML5-funksjoner (dvs. geolokalisering) er sammenlignbare
  • Støtter responsive designkonsepter
 • Innfødt kode
  • Internett-tilkobling er ikke et krav
  • Høyere ytelse for tidssensitive eller prosessorintensive oppgaver
  • 100% kompatibel med enhetskomponenter (dvs. kamera, GPS, mikrofon)
  • Data er sikre

Starter

Mange av iOS-appene vi bruker hver dag bruker allerede den heterogene tilnærmingen. LinkedIn, det populære nettstedet for sosiale medier for profesjonelle, bruker HTML5, backbone.js og underscore.js sammen med iOS-koden i sin iPad-app. Utviklerne av LinkedIn iOS-appen innså utfordringene og begrensningene til en ren HTML5-app og konstruerte en løsning som utnytter styrkene til hver tilnærming. Du kan lese detaljene om tilnærmingen deres i artikkelen, LinkedIn For iPad: bruk av lokal lagring for smarte mobile apper.

I motsetning til Facebook ga ikke LinkedIn-utviklerne skylden for HTML5 for ytelsesspørsmålene til iOS-appen deres - men bestemte seg i stedet for hvilke områder av appen som måtte utvikles i native code.

Tre trinn

Tretrinns tilnærming for utforming av en heterogen iOS-app er som følger:

 1. Definer funksjonskrav, funksjoner og innhold for iOS-appen din.
 2. Bestem hvilke funksjoner og / eller innhold som krever hyppige endringer, og planlegg å utvikle disse komponentene ved hjelp av HTML5.
 3. Bestem områdene på appen som krever bedre ytelse eller sikkerhet, og planlegg å kompilere disse komponentene til den basale iOS-appen.

Siste tanker

Dra nytte av dagens teknologi for å støtte heterogen iOS-apputvikling. Fordelene oppveier langt grunnene til ikke å utnytte denne tilnærmingen. HTML5 forbedrer seg kontinuerlig, og adopsjonsfrekvensen er ikke lenger en bekymring. Hver større nettleser er kompatibel. I stedet for å bli fanget opp i native-vs-HTML5-debatten, velger du å bruke begge teknologiene kombinert for å utvikle en best mulig opplevelse for ditt brukerfellesskap. Gjør din neste mobilapp til en heterogen iOS-app.

Les også:

 • Transformer nettstedet ditt med HTML5 Boilerplate
 • Utvikle iOS-appene dine, ellers vil de dø i naturen
 • Kjør flere iOS-appnedlastinger med bedre ikoner

© Copyright 2020 | mobilegn.com