bet365 støtter innovativ IT for å utvide vinnerstrekningen

Da bet365 CTO Martin Davies begynte i online spillselskapet i 2001, ansatte det en eneste permanent programmerer og seks kontraktutviklere, etter å ha blitt grunnlagt i en Stoke-on-Trent Portakabin året før.

Spol frem 10 år, og selskapet har nå en 300-sterk teknisk avdeling bestående av 160 utviklere og 140 supportstab for infrastruktur, som Davies har bygget opp ved hjelp av bet365-medgründer og administrerende direktør Denise Coates.

Selskapet har totalt 1400 ansatte fremdeles med base i Stoke-on-Trent, omsatte £ 5, 4 milliarder i 2010 og har et nettsted som er live på 17 språk, med fire millioner brukere over 240 land.

Stoke-innfødte Davies har vært involvert i IT i 30 år. Han var programvareutvikler, hjalp til med å bygge den tekniske infrastrukturen hos et oppstartsfirma og jobbet som IT-konsulent i løpet av Y2K.

bet365s nettsted har fire millioner brukere og er tilgjengelig i 240 land
Foto: bet365

Etter å ha blitt med på bet365 da det fremdeles var en ny online plattform for online spill, takler Davies nå utfordringene som er gitt av rask vekst og en stadig mer kompleks teknologiinfrastruktur.

Da han snakket med silicon.com nylig, diskuterte Davies hvordan han og teamet hans står overfor disse teknologiske utfordringene og hvordan teknologi er kjernen i bet365s suksess.

En teknologisk drevet organisasjon

Som et internettbasert selskap er bet365s virksomhet uadskillelig fra teknologien. Det investerte 60 millioner pund i tech i 2010 alene. Imidlertid utføres det meste av teknologiutviklingsarbeidet internt slik at selskapet har så mye kontroll over teknologi som mulig.

Teknologi-teamet er delt inn i 11 kompetanseområder, inkludert databaseadministrasjon, mellomvaresystemer, mobil, nettarkitektur, produktutvikling og sikkerhet.

"Så vi er veldig opptatt av å designe, bygge, administrere og støtte alt selv. Vi bruker ikke administrerte tjenester i det hele tatt med mindre det er helt uunngåelig, " sa Davies til silicon.com.

Han la til at utvikling og drift av teknologi inhouse gjør at bet365 kan oppnå bedre servicenivåer enn om tredjeparts teknologi ble brukt, da det betyr at menneskene som utviklet teknologien - og har forretningens beste i hjertet - lett kan nås når brukere har problemer.

Selskapet knytter seg tidvis sammen med andre selskaper når det gjelder teknologi der det ikke har nødvendig kompetanse, for eksempel visse betalingssystemer, men inhouse tech-utvikling er fortsatt et sterkt fokus.

Rollen som CTO

Davies 'rolle er innebygd i teknologisiden av virksomheten. Som et resultat...

© Copyright 2021 | mobilegn.com