CES 2020: Neon er et "kunstig menneske" som Samsung ønsker å være din venn

Et blikk på Neon, den kunstige humanoid som ble opprettet av Samsung. De største folkemengdene på CES 2020 var på Neon-messen for å sjekke ut det nye prosjektet fra Star Labs. Humanoid AI-bot er ment å tjene som ledsager hvis du trenger en venn.

Et av de mest unike tech-prosjektene som ble avdekket på CES 2020 i år, er Neon, et "kunstig menneske" designet av Samsung Technology and Advanced Research Labs (STAR ​​Labs).

Neon er i utgangspunktet en humanoid kunstig intelligens (AI) -avatar som ser ut som et menneske og kan svare på spørsmål i nesten sanntid samtidig som det gir uttrykk som et smil eller et hevet øyenbryn mens du gjør det.

Mer fra CES 2020

  • CES 2020-oppdatering: Alle forretningsnyttige nyheter du trenger å vite
  • Bilder: Rare, sprø og kule teknikker fra CES 2020
  • CES 2020: De store trendene for virksomheten (ZDNet spesialfunksjon)
  • Mer dekning for CES 2020 (TechRepublic på Flipboard)

Det er en chatbot, men det er ikke en ekte AI-assistent - den er ikke ment å være allvitende. Du kan ikke spørre det hvilket år Elvis Presley døde (1977), eller hvilken hunderase som er best (golden retriever) og forventer et svar. I stedet er boten der for å holde noen selskap og tjene som en venn.

Neon fanger CES 2020-surr med kunstige mennesker, kan bidra til å gjenoppfinne fremtidens arbeid (ZDNet)

Pranav Mistry, administrerende direktør i Neon og leder av STAR Labs, sa at han ikke anser Neon for å være en AI-assistent fordi den ikke har svar på alle spørsmål. "De er virtuelle vesener. De ser ut som oss, de oppfører seg som oss. De er ikke AI-assistenter eller roboter, " sa han.

"Vi vil alltid gjøre teknologi mer menneskelig, " la Mistry til. "Det menneskelige aspektet er kjernen i Neon."

Bilde: Teena Maddox / TechRepublic

Første titt: Neon

På nært hold er Neon fascinerende og litt skummel. Det er nesten surrealistisk i sin skjønnhet, og måten det reagerer på med menneskelige følelser og intelligens. Hvis du stiller et spørsmål, svarer det med et hevet øyenbryn eller et finurlig smil.

Hvert kunstig Neon-menneske ser i utgangspunktet ut som en videoversjon av en ekte person - om enn en nydelig ekte person som aldri vil eldes eller gå opp i vekt.

Teknologien som driver avatarene kalles Core R3 - "virkelighet", "sanntid" og "responsiv" - og den lar Neons reagere på mindre enn noen få millisekunder når et spørsmål stilles.

Mistry sa at han delvis utviklet prosjektet for å svare på spørsmålene: "Kan teknologi være mer som menneske? Kan maskiner lære mer om oss i stedet for oss å lære om maskiner og bli som maskiner?"

De kunstige menneskene kan ha samtaler og oppføre seg som mennesker, og de vil danne minner og utvikle nye ferdigheter. Imidlertid er hver enkelt unik, med sin egen personlighet som kan utvikle seg over tid.

Ved å designe Neon, "Vi er i stand til å skyve grensene for hva vitenskapen kan skape, " sa Mistry.

Neon kan også bidra til å gi en bro til kulturelle barrierer, for eksempel språk, siden Neon snakker på en rekke språk. En demo på scenen inkluderte spørsmål på engelsk, koreansk, kinesisk og hindu, og mange andre språk er mulig.

"Neon vil hjelpe oss å bygge bro mellom språket, " sa Mistry.

CES 2020: De store trendene for virksomheten (ZDNet / TechRepublic spesialfunksjon)

Bilde: Teena Maddox / TechRepublic

Neon tilgjengelighet

Men Neon er fortsatt omtrent tre til fire år unna å være tilgjengelig for publikum.

"Det du ser i dag, er ingenting i nærheten av at noen steder er klare, " sa Mistry. "Jeg er teknolog. Jeg er forsker. Vi ønsket å gi deg en forhåndsvisning av hva vitenskapsgrenser kan gjøre. Det du ser er en veldig tidlig forhåndsvisning av en teknologi."

Neon er finansiert av Samsung og er en del av Samsungs STAR Labs, men dets kunstige mennesker er ikke et Samsung-produkt.

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com