Chrome-nettleser legger til pålogging og synkronisering av flere brukere

Google Chrome, som ethvert teknisk produkt som er verdt saltet i dag, ønsker at opplevelsen din med den skal være personlig. Uansett hvilken datamaskin en bruker setter seg ned med, bør bokmerker, preferanser, utvidelser og apper og til og med passord være lett tilgjengelige. Med den nyeste betaversjonen, snart for å spre seg til alle brukere, legger Chrome til den personlige opplevelsen for delte datamaskiner, slik at flere kan synkronisere Chrome-tingene sine i en nettleser, og slik at du kan bruke hvilken som helst Chrome-nettleser på jorden som om det var din egen.

Ingenting har endret seg fra utseendet til Chrome, før du går til Alternativer-menyen (eller "Innstillinger" på en Mac), tilgjengelig ved å klikke på skiftenøkkelikonet i øverste høyre hjørne av nettleseren. Under delen "Personlige ting" vil en ny underavdeling for brukere tilby en knapp for "Legg til ny bruker." Klikk på det, og et nytt vindu dukker opp og ber om en ny brukers Google-kontonavn og passord. Nå som det nye vinduet blir en helt annen Chrome-forekomst, med et lite brukerikon i øvre venstre hjørne, og alle sine egne bokmerker, innstillinger, utvidelser.

Merk at dette ikke bare er for å veksle mellom Chrome-kontoer på en enkelt datamaskin - noen kan opprette en konto, eller logge seg på en, og bruke Chrome i et helt eget vindu, samtidig som den andre kontoen holder åpent. I det minste i Windows 7 skilles Chrome til og med i forskjellige oppgavelinjeikoner, med brukerens ikon stemplet på hver.

Som Googles Chrome-team påpeker, er dette ikke en sikker brukerbyttemetode, på noen måte. Det er ment for datamaskiner der flere allerede bruker samme brukerkonto: på en felles kontordatamaskin eller kanskje en hjemme-datamaskin der det er lettere å bare åpne en nettleser enn å logge av og logge seg på igjen. Løsningen på byttespørsmålet, opp inntil nå, var å bare åpne et "inkognitovindu" og logge på separate kontoer; med flere kontoer, har imidlertid alle tilgang til sitt eget utseende og preg.

Et merkelig aspekt ved flere brukerkontoer i Chrome, i det minste slik det er som for denne skrivingen, er at det ikke er noen måte å deaktivere det på. Det er ingenting i veien for at noen som stikker innom skrivebordet eller den bærbare datamaskinen din mens du ikke bruker det, klikker på Alternativer (eller brukerikonet øverst til venstre, hvis du har lagt til mer enn en konto) og lagt til en annen konto til Chrome nettleser. Det er enkelt å slette kontoer fra siden Alternativer / Innstillinger, men hvis noen har satt opp sin egen konto i nettleseren din, har de lagt alt i kontoen åpen for deg. Hvis du bruker flere kontoer på en datamaskin som eies av noen andre, bør du gå inn på Alternativer på det systemet og deaktivere synkronisering av passord, og eventuelt også bokmerker, hvis noen er av følsom karakter.

Flere, tilpassede Chrome-kontoer er en hjørnestein i appellen til Chromebooks, men Google vet sannsynligvis at det er mange netbooks, bærbare datamaskiner og andre enheter som har fordel av enkel brukerbytte. I mellomtiden kan du gjerne konfigurere den i din egen Chrome-nettleser - men igjen, vær smart om hvor du logger deg på Chrome, spesielt hvis du synkroniserer passord.

Les også:

  • Fem tidsbesparende utvidelser for Google Chrome
  • Google Chrome for virksomhet: Den er klar for deg, selv om du ikke er klar for det
  • 7 killer funksjoner hacks for Google Chrome

© Copyright 2020 | mobilegn.com