CIO-gjenopptak kontra CTO-CV

Jeg innrømmer det! Jeg leser regelmessig nettsteder for å gjenoppta prøver fordi jeg bare er nysgjerrig på hvordan andre mennesker skriver IT-CV. Jeg foretrekker å være glad og overrasket, men det er ikke alltid tilfelle. Mitt første inntrykk da jeg leste sammendraget nedenfor, var at det var velskrevet for å blande en leders tekniske styrker med hans forretningsstyringsevner, en flott kombinasjon siden mange organisasjoner ønsker at IT-avdelingen skal drives som en bedrift. Ved andre øyeblikk la jeg imidlertid merke til en stor snafu, sammendraget ble skrevet for en CTO og ikke for en CIO slik jeg hadde antatt fra å ha lest avsnittet nedenfor:

Mange mennesker ser ut til å være forvirret over rollen og ansvaret til en CIO versus en CTO, så her er forskjellen i et nøtteskall: En CIO er internt fokusert på teknologi som trengs for å drive et selskap. En CTO er eksternt fokusert på teknologi som er innebygd i produkter og / eller er synlig for kunder. CIO og CTO bør samarbeide for å lage en bedriftsarkitektur som kan støtte både interne prosesser og ekstern produktutvikling for kommersiell bruk.

CIOs CV-fokus

CIO er ansvarlig for informasjonsstrategi, kultur og etterlevelse. Informasjonsstrategi beskriver rollene og bruken av informasjon i å forme fremtidens virksomhet og for å sette og oppnå forretningsmessige mål. Informasjonskultur er i hvilken grad informasjon er integrert i stoffet i virksomheten - bruk av ledere for å forstå konkurransedyktige og økonomiske miljøer og til å definere og utføre strategi; bruk av ledere til å informere beslutningsprosesser og for å styre ytelse; bruk av personalet for å drive effektiv og effektiv daglig drift.

Tilkoblingen informasjon til overholdelse har to aspekter: (1) sikre samsvar med data / informasjonsforskrifter inkludert personvern, sikkerhet, åpenhet, oppbevaring av poster osv. (2) bruk av informasjon for å overvåke forskriftsoverholdelse, signalisere tidlig varsel om manglende overholdelse risikoer, og gi revisjonssporet for å sikre samsvar og for å undersøke brudd.

CTOs CV-fokus

CTO er ansvarlig for teknologistrategi som inkluderer informasjon, kommunikasjon, drift og konkurrerende teknologier. Et av hovedoppgavene til en CTO er å være kontinuerlig klar over vitenskap og teknologitrender og futures. Den hastigheten som teknologien endrer seg på alle områder - informasjon, bioteknologi, energi, miljø og mer - skaper en kontinuerlig utfordring med å være klar over teknologisk utvikling og ta gode valg om hvilke teknologier man skal engasjere seg. De riktige valgene gjør forskjellen mellom å bli ledende i din bransje, spille innhenting eller å miste markedsposisjonen helt.

Videre handler de riktige valgene ikke bare om hvilke teknologier man skal engasjere seg, men hvordan man skal samhandle med dem - gjennom anskaffelse, FoU eller teknologipartnere. Måten et selskap engasjerer seg med teknologi i dag har dyp innflytelse på fremtidens selskap økonomisk, konkurransedyktig og sosialt.

Sammendrag

Selv om mennesker og organisasjoner kan tømme linjene mellom en CIO og en CTO, er de to forskjellige roller med svært forskjellige ansvarsområder. Når du jobber med en CV-skribent, må du forsikre deg om at de forstår denne forskjellen - CIO fokuserer først og fremst på teknologien som et selskap bruker, og CTO fokuserer mer på teknologien som et selskap selger. Du kan velge å posisjonere deg for en kombinert CIO / CTO-stilling, men det bør være ditt valg og ikke som et resultat av en misforståelse.

Jennifer Hay er en høyt legitimert CV og LinkedIn-skribent for IT-fagfolk og ledere. Hun er 2011 Toast of the Resume Industry (TORI) vinneren i teknisk kategori. Som verdens første landsomfattende CV-skribent for informasjonsteknologi (CRS + IT), er hun et naturlig valg for fagpersoner som søker markedsføringsdokumenter med høy effekt. I tillegg vant Jennifer's teknologiprodukt - TweetsResume - 2012 en karriereinnovasjonspris fra Career Director's International.

© Copyright 2020 | mobilegn.com