Cisco Aspire-spillet hjelper CCNA-trening

Jeg tok stilling i et nytt selskap for omtrent en måned siden, og jeg har vært nødt til å ramme trenings- og sertifiseringsgreiene ganske hardt. Mens jeg studerte for CCNA kom jeg over flere spill som ble tilbudt av Cisco Learning Network. Mange av disse spillene, for eksempel undernett-spillet, har eksistert i mange år, men Cisco Aspire-spillet er relativt nytt. Det er et spill ment å hjelpe deg med å trene for hele CCNA og kan lastes ned her gratis. Selv om nedlastingen er gratis, kan spillet bare fullføres ved hjelp av tokens kjøpt fra Cisco. Fra hva jeg kan fortelle, er det basert på Ciscos Packet Tracer-produkt som de har tilbudt Cisco Academy-studenter i årevis som en måte å simulere nettverksutstyr og gi et laboratorium med mindre kostnad enn å kjøpe den faktiske maskinvaren. Dette må ikke forveksles med Packet Tracer-verktøyet som finnes i Cisco ASA-brannmurer.

Når du har lastet ned og installert det, oppretter du en bruker. Så får du presentert et kart over en liten by med flere virksomheter som vil være dine potensielle kunder som vist i figur A.

Figur A

Det er også flere mennesker du vil møte som blir en del av nettverket ditt med kunder og arbeidsgivere. De ringer deg også innimellom for å hjelpe dem med å prøve testspørsmål som vist i figur B.

Figur B

Andre enn bedriftene, har du et hus hvor du kan se de forskjellige prisene du har vunnet gjennom hele spillet, og et treningssenter hvor du kan betale for treningsøkter om spesifikke temaer (se figur C ), og en butikk hvor du kan kjøpe nettverksutstyr for forskjellige jobber. Forutsetningen for spillet er at du på en måte starter nettverkskarrieren din, og at du trenger å bygge relasjoner og få erfaring sakte men sikkert. Det er meter med dine prestasjoner og penger tjent gjennom hele spillet.

Figur C

De første par jobbene du gjør er mest å bli kjent med simulatoren og hvor ting ligger. Du lærer hvordan du kjøper kabler, datamaskiner osv., Og lærer hvordan du kobler alt sammen og pinger eller kjører andre verktøy. Alt dette kan gjøres gratis fordi spillet starter med noen få symboler. Etter introduksjonsøvelsene forklarer imidlertid en av personene i nettverket deg vennlig at du må kjøpe flere symboler. Du kan kjøpe disse symbolene bit for bit eller alle på samme tid. Hvis du vil fullføre alle nivåene vil det koste $ 50 totalt.

Etter at du har kjøpt flere symboler, kan du låse opp den neste jobben som er på en internettkafé. Et lite hint - spillet kan være veldig spesifikt hva det vil ha. Når du får oppgaver for å gjøre noe, vil du følge dem til punkt og prikke. Når du bruker ssh, bruk også dette formatet: ssh -l bruker destinasjon (eks: ssh-l admin 10.0.0.2) i ledeteksten. Du vil trekke håret ditt ut og prøve å finne ut av den riktige måten å gjøre det på, og du blir straffet hvis du prøver å bruke telnet - som du burde! Denne jobben letter deg fortsatt med feilsøking, men det er ganske kult å se hvordan du kan kjøre kommandoer på nettverksutstyret, og alt fungerer som om du var på den virkelige tingen! Jeg har vist et eksempel på dette i figur D. Når du er ferdig her, kommer du virkelig inn i de mer avanserte tingene, som rutingprotokoller.

Figur D

Det ville være flott om de tilbød en slags svarnøkkel. Jeg vet at det ikke akkurat ville simulere det virkelige liv, siden det ikke er noen svarnøkler i den virkelige verden, men det er ganske irriterende å sitte fast og ikke kunne prøve noe annet. Det er et forum, og menneskene på det er imidlertid raskt til å hjelpe deg.

Alt dette er sagt, dette spillet er ganske pent. Det er litt dumt utseende, men det gir deg litt trening. Jeg sier ikke at dette skal være en erstatning for opplevelse fra den virkelige verden, men det er definitivt bedre enn bare å lese en bok og lære fakta utenat. Selve spillet er ikke akkurat det nyeste og beste innen spill, og jeg anbefaler at du lagrer spillet ditt ofte, siden jeg har hatt det feil på meg noen ganger, men det får jobben gjort. Jeg er virkelig imponert over at Cisco har lagt all denne innsatsen i å hjelpe teknikere med å lære nettverksevner, og en prislapp på $ 50 er virkelig ikke så ille.

© Copyright 2020 | mobilegn.com