Skylagringsobjekter som er kritiske for innholdsleveringsnettverk

Kan skylagring være den perfekte distribusjonsmekanismen for innholdsleveringsnettverk (CDN)? Det kan være. Dette skyldes at leverandører av skylagring jobber aggressivt for å gjøre brukssaken til innholdslevering til en ikke-brainer. Et spesielt eksempel er det nye objektlagringstilbudet fra Cleversafe.

Objektlagring er ganske grei som et HTTP-grensesnitt; programvareutviklingssett (SDK) eller et applikasjonsprogrammeringsgrensesnitt (API) gir tilgang til lagringsressursene. Tilgang til den via denne metoden er i stedet for en tradisjonell lagringsprotokoll (iSCSI, NFS, SMB, etc.). Når det gjelder Cleversafe, er tilbudet om lagring av objekter en utvidelse av dsNet-tilbudet. Andre tilbud av dsNet inkluderer muligheten til å kjøre en tradisjonell lagringsprotokoll for direkte tilgang.

En av Cleversafe sine unike attributter er deres skive av data på tvers av apparater og datasentre. På samme måte som en tradisjonell RAID-gruppe vil skive data på mange disker, vil Cleversafe skive data på lagringsenheter som kan være geografisk atskilt gjennom deres spredningsteknologi. Et eksempel på konfigurasjon kan ta et lagringsfotavtrykk og spre det over åtte forskjellige skiver, og hver skive vil være plassert på en annen lagringsenhet.

Den iboende beskyttelsen som Cleversafe tilbyr, er at det bare er noen av delene som kreves for å få tilgang til dataene med en minste terskel, som kan være bare fem skiver i noen konfigurasjoner. Dette gjør at flere feil kan imøtekommes, for eksempel båndbredde eller rutingproblemer, samt problemer med hele nettstedet. Skivene bygger også inn en sikkerhetsfunksjon, ettersom hver av skivene er ubrukelige uten de andre kombinert med noen krypteringsnøkler som kreves for tilgang. Flere sikkerhetsadministrasjonsalternativer inkluderer kontrolllister for domenetilgang og kommende Active Directory-integrerte sikkerhetsalternativer. Figur A representerer Cleversafe inndeling av innhold for de tradisjonelle dsNet-lagringstjenestene: Figur A

Et skylagringsobjekt er avgjørende for CDN-er slik Cleversafe ser det. Konsepttilbud er primært for applikasjoner som kan gi filmer eller andre digitale medier til forbrukere. I løpet av en nylig samtale om emnet med Cleversafe, gikk ideene mine vilt med applikasjoner som DVR-enheter (digital video recorder) for hjemmeteknologi - spesielt alternativer der opptakene dine på DVR-en din blir lagret på skyen.

Hvorfor bekymre deg for en harddisk på TV-en når skyen kan gjøre det? Ved å bruke API og objektmodell kan produkter og tjenester ta tilgang til disse dataene til et helt nytt nivå, og potensielt tilby allestedsnær tilgang til dine data uavhengig av hvordan og hvor. Dessuten, hvor mange av oss har blitt hjertebrodd med at en DVRs underholdning verdt plutselig tapt?

For å være tydelig på skylagringspunktet på dette tidspunktet, kan brukssaken lages for sekundærlagring for CDN-er. Eksempelkonfigurasjonene er mange, og det samme er utfordringene. Del kommentarene dine om skylagring for CDN-er og objektbasert tilgang nedenfor.

© Copyright 2020 | mobilegn.com