Konverter en VMware VMDK til en RDM

Tro det eller ei, det er fremdeles applikasjoner som krever bruk av en Raw Device Mapping (RDM) hvis du skal virtualisere maskinen den kjører på. Nylig møtte jeg en situasjon hvor harddisken allerede var formatert som et virtuelt maskin-diskformat (VMDK) på et virtuelt maskinfilsystem (VMFS) datastore i VMware. I en tidligere artikkel snakket jeg om å konvertere en RDM til en VMDK; i denne dekker jeg omvendt prosess. Jeg synes VMware KB-artikkelen 3443266 om emnet er noe forvirrende, så jeg vil forsøke å forklare prosessen i grunnleggende termer.

Konvertere en VMDK til en RDM

Først bør du få en sikkerhetskopi av din VM (dette er et sikkerhetstiltak og ikke nødvendig for prosessen). Etter at du har sikkerhetskopiert det, logger du på vCenter og åpner en SSH-økt for ESXi den aktuelle VM ligger på. Du må også lage en lunsj som skal brukes med RDM i lagringsplassen. Forsikre deg om at ESXi-klyngen din kan se den, men du bør ikke formatere den som en VMFS-datastore.

Dette er kommandoene gitt i KB-artikkel 2443266. Merk: Den eneste virkelige forskjellen mellom de to er om du spesifiserer rdm (virtual) eller rdmp (fysisk) i kommandoen.

For konvertering til en virtuell RDM:

 # vmkfstools –i srcfile -d rdm: / vmfs / enheter / disks / identifier: partisjon /vmfs/volumes/datastore/vmdir/vmname.vmdk 

For konvertering til en fysisk RDM:

 # vmkfstools –i srcfile -d rdmp: / vmfs / enheter / disks / identifier: partisjon /vmfs/volumes/datastore/vmdir/vmname.vmdk 

La oss bryte ned hva kommandoene betyr. Vmkfstools er en innebygd VMware-kommando som lar deg gjøre mange ting med harddiskene i virtuelle maskiner (VM-er), og –i- bryteren kloner kilden til destinasjonen.

Srcfilen vil være stedet for den nåværende harddisken du vil konvertere. Hvis du har flere harddisker på den VM, vil du velge den riktige. Du kan dobbeltsjekke at du har den rette ved å gå inn i Rediger innstillinger på den VM og se hvordan den er merket ( figur A ).

Figur A

Neste gang du vil liste opp destinasjonen med –d- bryteren etterfulgt av lunsj du opprettet tidligere. Hvis du ikke er sikker på hva lun-identifikatoren er, kan du finne dette i vCenter. Uthev verten VM er på, klikk på Konfigurasjon-fanen og klikk deretter Lagringsadaptere. Du må finne hba som din nye lunsj er kartlagt til ( figur B ). Den siste delen av kommandoen er egentlig pekeren RDM vil bruke.

Figur B

Følg disse trinnene for å gjøre konverteringen:

1. Lag en ny lunsj på delt lagringsplass.

2. Skann HBAene dine på nytt, og sjekk under Storage Adapters for å sikre at klyngen kan se lunken.

3. Slå av VM.

4. SSH inn i ESXi-verten der VM er bosatt.

5. Skriv inn kommandoen vist over.

en. Eks: # vmkfstools –i vmfs / volumes / VM / VM_1.vmdk -d rdmp: / vmfs / enheter / disks / naa.5000144f72913613 /vmfs/volumes/datastore/vmdir/vmname.vmdk

6. Du vil se klonestatusen på kommandolinjen - vent til den er fullført.

7. Høyreklikk VM igjen og gå til Rediger innstillinger.

8. Marker disken du konverterer, og klikk Fjern, men pass på at du ikke sletter den fra disken - bare fjern den fra lagerbeholdningen.

9. Klikk OK.

10. Gå tilbake til Rediger innstilling, og klikk Legg til, og legg deretter til en harddisk. Velg å legge til en RDM og følg RDM-veiviseren.

11. Når du har fullført veiviseren, må du slå på VM. Du kan gå inn på Disk Management for å forsikre deg om at den er der. Du bør også kunne gå inn i Windows Utforsker og se disken med alle dataene dine der.

Din VM skal være i gang med alle harddiskene. Du må ha et vedlikeholdsvindu for dette, da din VM vil bli slått av under hele kloningsprosessen; Dette kan ta lang tid hvis du har en veldig stor harddisk.

Du må gjerne legge igjen kommentarer eller spørsmål i kommentarfeltet.

Les også: Virtualisering av bedriften, en spesiell funksjon fra TechRepublic og ZDNet

© Copyright 2021 | mobilegn.com