Lag et enkelt databibliotek på din Mac med Yojimbo

Da jeg var litt av en pakkerotte når det kommer til dokumenter, lenker og andre ting jeg kanskje vil komme til en dag, så jeg etter en måte å lagre disse tingene og organisere dem på Mac-en. På PC-en pleier jeg å bruke OneNote til å lagre alt (ja, jeg holder fremdeles håp om at Microsoft vil porte OneNote til Mac), men foreløpig fungerer det bare ikke riktig. Dette var da jeg snublet over Yojimbo og var nysgjerrig bare å se hva det handler om.

Hva er Yojimbo?

Yojimbo er et datainnsamlingsapplikasjon for Mac. Du lagrer alt det kan tenkes i det og søker etter / gjennomgår det senere. Fra bokmerker til dokumenter kan Yojimbo gjøre alt. Det er fint; la oss grave i og se hvordan det er.

Figur A

Yojimbo-vinduet

For å få elementer inn i systemet, drar og slipper du dokumentet på programmets bibliotekrute. Når dokumentet settes inn, blir en kopi av dokumentet plassert i biblioteket, slik at den originale filen blir unødvendig. Du kan forhåndsvise og få tilgang til dokumenter fra selve Yojimbo, eller dra det ut for å bli brukt i det originale programmet.

Så det er en mappe ... hva er fordelen?

Den største fordelen jeg har funnet i applikasjonen, er hvor enkelt du kan merke dokumenter; Å søke i bibliotekets innhold er enkelt og praktisk å bruke.

Merking av dokumenter lar meg beholde ting som ligner sammen uten å bekymre meg for hvordan dokumentene faktisk blir lagret. Jeg kan søke etter koden som er tilordnet en gruppe av elementer og finne det jeg leter etter.

Brukere kan lage merkesamlinger, som fungerer som et stående søk etter et definert sett med koder. I figur A er merkesamlingene Leseliste og handleliste definert for å ganske enkelt følge med på elementene og lete dem opp med letthet.

I tillegg til å dra elementer til hovedgrensesnittet til Yojimbo, er det en dock inkludert i applikasjonen. Dokken viser biblioteket og eventuelle merkesamlinger du også kan dra elementer til.

Figur B

Yojimbo-dokken

Denne applikasjonen ligner på mange måter andre samlingstjenester, for eksempel Dropbox for fillagring og Delicious for bokmerkehåndtering; det faktum at det er lokalt og konsolidert, fremskynder prosessen og gjør det mulig at dokumentene dine er på datamaskinen.

Ideen her er å oppbevare alt du trenger i en bøtte du kan bruke og få tilgang til filene, bokmerkene og andre ting uten å ha dem overalt på datamaskinen. Virker som en veldig solid filosofi for meg. For ikke å nevne at det er enkelt å bruke, det skal ikke være for mange inngangsbarrierer.

Men jeg bruker allerede Dropbox, så tingene mine er utenfor stedet.

Dette er en god idé også, men hva med å bruke begge deler? Kanskje beholder du "tingene dine" i Yojimbo som vil gjøre lokal tilgang raskere i mange tilfeller, for ikke å nevne å tilby solid off-line tilgjengelighet og søkbarhet.

Hva om Yojimbo-databasen din ble sikkerhetskopiert til Dropbox? Dette vil løse noen få av disse problemene ved å holde filene dine lagret i samme format utenfor stedet. Avhengig av størrelsen på databasefilen, fungerer dette kanskje bare. Kanskje i et scenario som dette:

I følge Bare Bones-nettstedet lagres Yojimbo-dataene her: ~ / Library / Application Support / Yojimbo /

Du kan lage et skript eller bruke et annet program (FolderWatch, kanskje) for å kopiere innholdet i den mappen til Dropbox eller et annet skylagringssted til en vanlig plan. Dette vil holde dataene dine sikkerhetskopiert og utenfor nettstedet.

Merk: Bare Bones anbefaler sikkerhetskopi av databasen når Yojimbo er lukket, noe som gir mening og kan redde litt hodepine.

Da jeg forberedte dette innlegget, var backup-ideen en som fikk Yojimbo til å virke som et enda mer nyttig verktøy. Grensesnittet er enkelt å bruke og søke etter filer vinner over surfing (for meg, i det minste) hver dag.

Gi Yojimbo en titt og bruk den gratis prøveversjonen; Jeg tror du vil bli overrasket. Det er også en versjon bare for iPad.

© Copyright 2020 | mobilegn.com