I nederlag blir HP TouchPad til en hit

Da Hewlett-Packard brått trakk pluggen på sin upstart iPad-konkurrent, HP TouchPad, så det ut som en trist avslutning på et lovende produkt som HP en gang kalte et enkelt trinn på en lang reise. I løpet av et døgn satte HP imidlertid prisen på TouchPad til $ 100, og plutselig var produktet det hotteste innen tech.

Jeg ble like sjokkert som noen den 18. august da HP kunngjorde at de begikk seppuku på styreputen. I juni da jeg møtte HP-representanter i San Francisco, var de like habil når det gjaldt det nye produktet deres som noe selskap jeg har sett de siste årene. De følte seg sikre på at de hadde en hit på hendene, og de forsikret meg om at dette bare var begynnelsen på hva de skulle gjøre på nettbrettmarkedet.

"HP er opptatt av å være på denne reisen i lang tid, " sa en av TouchPad-produktlederne.

Når jeg fikk hendene på produktet i dagene før den offisielle lanseringen, fikk jeg to reaksjoner. Først ble jeg imponert over hvor funksjonell den var - lett den mest produktive nettbrettet for grunnleggende forretningsfunksjoner. For det andre ble jeg sjokkert over hvor dårlig maskinvaren og formfaktoren var. Med det bulbøse, plastiske kabinettet føltes det bulkere og billigere enn den originale Apple iPad fra 2010 - enn si den slanke iPad 2 som nettopp hadde blitt utgitt i løpet av våren.

HP TouchPad føltes bare ikke så imponerende da du tok den opp. Når du begynte å bruke styreputen, ble det tydelig at maskinvaren ikke alltid var kraftig nok til å håndtere programvaren. Og da var det problemet at den ikke hadde den underholdningen eller spillene som forbrukerne vil ha i nettbrettene. Det førte til at jeg spådde at gadgetanmeldere ville panorere styreputen - og det gjorde de - og at forbrukere sannsynligvis ville avvise det - noe de gjorde. Likevel kalte jeg TouchPad et utmerket valg for forretningsfolk, og jeg står fortsatt ved det.

HP TouchPad hadde potensial som forretningsapparat. Fotokreditt: Jason Hiner

Når TouchPad ble lansert i slutten av juni, ble det klart i løpet av den første måneden at forbrukerne ikke kjøpte. Til samme pris som iPad var det liten motivasjon for å kjøpe et nettbrett som ikke hadde de samme alternativene i multimedia- og tredjepartsapper som iPad. Den overlegne produktiviteten og nettlesingen var ikke nok til å tiltrekke massene.

I begynnelsen av august sank HP prisen på TouchPad med 100 dollar til $ 400 for 16 GB-modellen og $ 500 for 32 GB. Det hjalp ikke. I midten av august lekket det ut at Best Buy satt på en enorm mengde usolgte TouchPads. Forbrukerne holdt på for å se om prisen ville gå noe lavere, mens overvåkere av teknisk industri ventet på å se hva HP hadde tenkt å si om TouchPad på selskapets Wall Street-innkalling 18. august.

Fortsatt var det ingen som forventet at ny administrerende direktør Leo Apotheker ville trekke kontakten på hele greia. Men det var akkurat det han gjorde. Under inntektsropet droppet han bomben og sa: "Våre WebOS-enheter har ikke fått nok trekkraft på markedet med forbrukere, og vi ser for lang tid på en økning i markedsandeler ... Fortsetter å utføre vår nåværende enhetsmetode i dette markedet er ikke lenger i HPs og HPs aksjonærers interesse. "

Flyttingen er del av et strategisk skifte fra HP for å komme seg bort fra maskinvarevirksomheten og bli et programvare- og serviceselskap. Alle WebOS-enheter blir skrotet, og verdens nr. 1 datamaskinprodusent er ute etter å spinne PC-virksomheten sin - det var den andre store overraskelsen fra HP forrige uke.

HP-kunngjøringen gjorde umiddelbart de usolgte haugene med berøringsputer til $ 400 dørstopper som var beregnet på å samle støv eller bli demontert av en gjenvinner for skrapmetallet. Neste dag sank imidlertid HP og dets detaljhandelspartnere prisen på TouchPad til $ 100 for 16 GB og $ 150 for 32 GB, og det ble nesten umiddelbart det hotteste produktet innen tech.

Det var rapporter på lørdag om lange rekker med kunder som ventet på at Best Buy skulle åpne slik at de kunne kjøpe styreputen. Flere Best Buy-lokasjoner rapporterte om å selge ut og ikke ha nok for kunder som var klare til å kjøpe en (mengdene var begrenset til en per kunde). På Amazon hoppet TouchPad raskt opp for å hente nr. 1 og nr. 2 plassene på topplisten for bestselgende nettbrett.

Den meteoriske økningen i TouchPad-etterspørselen etter det store prisavslaget forteller oss et par ting - 1.) Offentligheten så verdien i TouchPad, bare ikke til samme pris som iPad, og 2.) Det er fortsatt en vid åpen mulighet for en billig tablettprodusent som kan snike seg inn med et levedyktig produkt og få mye markedsandel.

Når det gjelder TouchPad selv, garanterer hele denne dramatiske fiaskoen ganske mye at det vil bli et populært teknisk trivia-spørsmål og muligens til og med en kultfavoritt blant teknologisamlere i fremtiden. Det er bra, men jeg må innrømme at jeg likte det bedre som et produkt som potensielt kunne ha flyttet tabletter i en mer produktiv retning.

Les også

 • ZDNet: BestBuy.com tilbyr HP TouchPad for $ 100 til rekvisita er tom
 • ZDNet: HPs TouchPad-brannsalg: Fallout
 • ZDNet: De seks største tingene jeg lærte under HP TouchPads brannsalgshelg
 • ZDNet: HP TouchPad fornærmelse mot personskader: Handlekurv hindrer SMB-brannsalg
 • ZDNet: Leo Apothekers HP ønsket aldri at webOS skulle lykkes
 • ZDNet: HPs Apotheker forteller berøringsputekatastrofe etter død
 • ZDNet: HPs fremtidsutsikter: En titt på tre scenarier
 • ZDNet: HP ødelegger på egenhånd tablettmarkedet som ikke er iPad
 • ZDNet: Hvis webOS er det perfekte mobile operativsystemet, hvorfor kan det ikke lykkes?
 • ZDNet: Død crappy hardware HP TouchPad?
 • CNET: Nær døden er WebOS mer populær enn noen gang
 • CNET: HP TouchPad-bestselger hos Best Buy, Amazon

© Copyright 2020 | mobilegn.com