Skrivebordet er (endelig) død

Vil trykte medier oppleve et comeback? Salget av bok- og utskriftsmagasiner er oppe, sier Chris Mohney, men det er at trenden bare er en nyhet.

Vi har sett denne filmen før. Dramatiske spådommer om at dødsfallet til den berømte datamaskinen, skrivebordet, er øyeblikk unna, og blir vanligvis håndhevet av en konkurrerende teknologi. På slutten av 90-tallet var det tynne klienter som ville gjøre det til skrivebordet. Nylig har det vært alt fra nettbrett til smarttelefoner til virtualiseringsteknologier. Fet forutsigelser som disse gir store dramaer, men reflekterer ikke virkeligheten at skrivebordet gjør en gradvis og grasiøs bestått, heller enn å bli utslettet fra tilværelsen over natten. Tre viktige trender er drivende for at skrivebordet går.

Trend 1: Demografi

For forrige generasjon var en stasjonær datamaskin deres første og eneste inngangsport til teknologi på jobb og hjemme. Alt fra e-post til Excel var tilgjengelig via skrivebordet, og ubemerkelig kobling av databehandling og enheten. Det er klart at forbindelsen for alltid er brutt. De fleste selskaper lar ansatte få tilgang til databehandlingsressursene de trenger på en rekke enheter, men kanskje mer interessant er at de nyeste aktørene til arbeidsstokken vokste opp i en tid der skrivebordet ikke var de de facto betyr å få tilgang til databehandling.

Selv om dette argumentet kan virke overdrevet for teknologer som ikke kan forestille seg livet uten sin bærbare datamaskin, ble jeg personlig overrasket under et nylig forskningsprosjekt der den generelle befolkningen universelt panorerte tilgang til tjenester på et skrivebord. En yngre herre gikk så langt som å merke seg at "Bærbare datamaskiner er for forretningsfolk og gamle gutter." Den generelle befolkningen, spesielt de nyere generasjoner og bassenget som du sannsynligvis trekker arbeidsstyrken fra, ser skrivebordet ikke som det beste generelle beregningsverktøyet, men en relikvie fra en svunnen tid.

SE: IT-lederens guide til utvikling av lav kode (Tech Pro Research)

Trend 2: Desentralisert databehandling

Skyen er ikke noe nytt, men dets raskt bruk av forbrukermarkedet og selskaper i alle størrelser har vært svimlende. For noen få år siden lurte mange på om skyen var en kjepphest, og nå er det standardmodus for distribusjon av teknologi. Med det meste av data, prosessering og lagring plassert et sted i eteren, gir en kraftig databehandlingsenhet til generell bruk mye mindre mening. Det er klart, de fleste skyfunksjoner er fremdeles tilgjengelig via konvensjonelle datamaskiner. Men nå som infrastrukturen har flyttet, frigjøres sluttbrukerenhetene til å utvikle seg på nye måter.

Cloud har også skapt et økonomisk hinder for den historiske syklusen for å oppgradere bedriftens datamaskiner med jevne mellomrom. Hvis du ikke trenger høydrevet lokal databehandling, hvorfor oppgradere? Dette fører allerede til at de store teknologiselskapene skifter innsats andre steder, med salg av stasjonære og bærbare datamaskiner som det primære havariet i skyrevolusjonen.

SE: Arbeide hjemmefra: Suksesstips for telekommunikere (gratis TechRepublic PDF)

Trend 3: Nextgen-grensesnitt

Når du tenker på det, skal du slå bort ved et tastatur (spesielt et som enten var designet for å bremse maskinskrivere, få plass til telegrafoperatører, eller hjelpe til med å sperre for konkurranse i 1870-tallsmarkedet, avhengig av hvilken historisk forskning du tror) og stirre på en skjermen er ikke spesielt effektive måter å utføre mange oppgaver på. Selv nettbrett og smarttelefon fungerer ikke veldig bra hvis hendene dine er fete eller på annen måte opptatt.

Stemme, utvidet / virtuell virkelighet og til og med nevrale grensesnitt flytter seg fra laboratoriet til arbeidsplassen. Kombinert med desentralisert databehandling er det perfekt å ha et par briller eller mikrofon og høyttaler i nærheten som det eneste dataverktøyet på arbeidsplassen. Selv uten disse futuristiske verktøyene, blir jeg litt sjokkert når jeg går i salene til mange store organisasjoner og finner unge mennesker som tapper nettbrett og telefoner mens dokkingstasjoner og stasjonære datamaskiner skyves inn i et hjørne.

Hvordan forberede organisasjonen

Det er lett å avfeie disse trendene som et teknologisk drevet argument for å kjøpe flere ting. Samlet sett er det imidlertid klart at ikke bare skrivebordet ikke lenger er det beste middelet til å utføre mange arbeidsplasser, men demografien til arbeidsstyrken og allestedsnærværende datakraft og tilkobling kommer til å kreve nye og forskjellige måter å jobbe på. I stedet for å beklage sin bortgang, kan du tenke på denne fremtiden når du bygger og kjøper nye teknologiverktøy. Bruk litt tid på å observere hvordan kollegaene dine bruker selskapets databehandlingsressurser, spesielt yngre deltakere til arbeidsstyrken. Spør hvordan de foretrekker å jobbe: Hvilke enheter og grensesnitt ville de brukt gitt valget?

Når du har gjort noe av din egen uformelle undersøkelse, kan du stille noen få spørsmål når du tar beslutninger om teknologistrategi og implementering: Hvordan kan et nøkkelbedriftssystem presentere rapporter på en mobil enhet? Hvilke grensesnitt kan gi en ansattes produktivitet enormt, spesielt de som har jobbet med å gjøre en konvensjonell datamaskin upraktisk? Hvordan vil systemene dine samhandle med tale og gi talte resultater? Det er gratis å vurdere disse mulighetene, og sannsynligvis mye billigere å bygge noen av disse mulighetene til din neste IT-utrulling i dag enn å prøve å ettermontere eller erstatte senere.

Skrivebordet har tjent oss overraskende bra, og som de fleste teknologier fortsatt har en rolle å spille i fremtiden. Imidlertid er det lite sannsynlig at det vil være vårt dominerende grensesnitt mot teknologi, og jo før vi forbereder oss på denne fremtiden, desto bedre.

Executive Briefing Nyhetsbrev

Oppdag hemmelighetene for suksess med IT-ledelse med disse tipsene om prosjektledelse, budsjetter og håndtering av daglige utfordringer. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

Les også ...

  • 5 grunner til at IT sliter med å innovere og holde kjernevirksomhetssystemer i gang (TechRepublic)
  • Digital transformasjon: En CXOs guide (ZDNet / TechRepublic spesialfunksjon)
  • Hvordan IoT gjenoppfinner IT-arkitektur (TechRepublic)
  • Hvorfor du bør skifte fra systemtenking til kapasitetstenking (TechRepublic)

Din ta

Flytter organisasjonen din bort fra skrivebordet som et primært arbeidsplassverktøy? Hvilke typer teknologi vurderer du som en erstatning? Del tankene dine med andre TechRepublic-medlemmer i diskusjonen nedenfor.

Bilde: iStock / MangoStar_Studio

© Copyright 2020 | mobilegn.com