DIY: Avanserte GIMP teknikker og verktøy

Når selskaper driver med et veldig stramt budsjett, har grafikk en tendens til å falle til veien. Dessverre er det mange brukere som fortsatt ikke vet om GNU Image Manipulation Program (GIMP), et open source og gratis alternativ til Photoshop. Med GIMP kan ansatte bli kreative og bygge et bibliotek med bilder for bedriften. Her er en demonstrasjon av et par av GIMPs avanserte teknikker og verktøy.

Lagmasker

En av de kraftigste GIMP-teknikkene du bruker er Layer Masks. En lagmaske lar deg effektivt kombinere lag sammen, slik at de bare samhandler bare på måter du vil. Jeg skal først vise sluttresultatet, og så jobber vi tilbake til det.

I figur A ser du at vi streber etter glødende lilla øyne på et svart-hvitt foto. Figur A

Husk: Dette er sluttresultatet.

Hvis du prøver å trekke av effekten i figur A uten lagmaskering, vil du mislykkes fordi når du desaturerer fargene på et lag, blir alle farger på det laget endret til nyanser av svart og hvitt. Du må bruke lagmaskering for å utføre denne oppgaven.

Her er trinnene for å gjenskape det jeg har gjort. Først må laget dupliseres, og deretter får toppsjiktet desaturering.

 1. Åpne det originale bildet.
 2. Høyreklikk på bildet i vinduet Lag og kanal og velg Dupliser lag ( figur B ).
 3. Velg det øverste laget i vinduet Lag og kanaler.
 4. Høyreklikk på bildet i hovedvinduet, gå til Farger | Avmett, og klikk deretter OK.
Figur B

Du vil ikke ha lagmasken vist på dette bildet ennå. Vi lager det snart.

Neste trinn er å gå til bunnsjiktet og lage de glødende øynene ved å velge en farge, velge penselen du vil bruke og tegne fargen for øynene. Nå er det på tide å lage Layer Mask ved å gå til Layers And Channels-vinduet, høyreklikke på det øverste laget og velge Add Layer Mask.

I det resulterende vinduet har du syv valg. Lagmasketypen du ønsker er hvit (Full Opacity), noe som betyr at alt vil vises på lagmasken bortsett fra det vi sletter. Det som slettes vil tillate det som er i bunnsjiktet å kikke gjennom. Følg disse trinnene for å få dette til når du har opprettet de glødende øynene:

 1. Klikk på det øverste laget fra vinduet Lag og kanaler.
 2. Velg Slettverktøy i hovedvinduet. Det er veldig viktig at du sørger for at fargen hvit er i forgrunnen.
 3. Slett bildet av øynene ved å bruke Erasure-verktøyet for å avsløre de glødende øynene under.
 4. Når du har det akkurat som du vil ha det, høyreklikker du på det øverste laget i vinduet Lag og kanaler og velg Bruk lagmaske. Det glødende øyet ditt er klar til å lagre. Jeg anbefaler at du lagrer bildet mens du jobber i GIMPs opprinnelige .xcf-format, slik at du kan beholde alle attributtene til lag. Når du er ferdig med bildet, kan du lagre det i hvilket format du vil.

Perspektivverktøyet

La oss legge til litt tekst til det bildet ved hjelp av perspektivverktøyet, som lar deg lage et objekt og deretter endre perspektivet til objektet, noe som gir det noe av 3D-preg. Slik legger du til tekst i vårt eksempelbilde:

 1. Legg til et nytt lag i bildet ved å klikke på "+" -knappen i kategorien Lag i vinduet Lag og kanaler.
 2. Velg tekstverktøyet og konfigurer deretter farge på skrift, størrelse og skrift.
 3. Skriv teksten du vil legge til i laget.
 4. Velg verktøyet Perspektiv ( figur C ).
 5. Bruk håndtakene rundt teksten, klikk og dra til du har perspektivet akkurat der du vil ha den.
 6. Klikk på Transform-knappen i det nye vinduet som vises.
Figur C

Når du klikker på perspektivverktøyet, endres alternativene i den nedre delen av vinduet, slik at du kan konfigurere hvordan perspektivet håndteres.
Figur D viser den nylig lagt til teksten med perspektivet endret. Figur D

Teksten hopper ut mot deg og følger bedre utformingen av bildet.

Skjær teksten

La oss ta dette et skritt videre og justere skjæringen i teksten. Skjæringen lar deg endre vippet til et element og effektivt forskyve en del av et bilde en eller annen måte på motsatt måte. For å gjøre dette, velg tekstlaget og velg deretter skjærverktøyet (det er til venstre for perspektivverktøyet). Gå nå til tekstboksen, klikk nederst til venstre eller høyre hjørne, og dra boksen enten til venstre eller høyre ( figur E ). Figur E

Inntil du klikker på Skjær-knappen i Skjær-vinduet, kan du fortsette å manipulere tekstboksen.
Når du fullfører klippingen, klikker du på Skjær-knappen for å bruke endringene. Figur F illustrerer effekten av den anvendte skjæringen. Figur F

Nå ser teksten enda mer dimensjonal ut.

Sammendrag

Takket være disse avanserte verktøyene har du nå midlene til å virkelig gjøre grafikken din skiller seg ut. Når vi dekker GIMP i fremtidige DIY-innlegg, illustrerer vi flere gode teknikker og verktøy. Inntil dem, glade "gimping!"

© Copyright 2020 | mobilegn.com