DIY: Kraftig katalogsynkronisering gratis

Klienter spør meg ofte om sikkerhetskopieringsløsninger. Du kan slippe tusenvis av dollar på en sikkerhetskopiløsning på bedriftsnivå som vil gi deg en bare metallgjenoppretting - selv på annen maskinvare - men for små selskaper, enkeltpersonforetak og ikke-for-profit, er gratis sikkerhetskopiløsninger ofte de beste alternativer.

Et enestående katalogsynkroniseringsverktøy som også tilfeldigvis er gratis, er DirSync Pro. Verktøyet har et utrolig brukervennlig grensesnitt; nesten hvem som helst kan sette opp synkroniseringspar med dette verktøyet og få dem til å synkronisere på kort tid.

Krav

DirSync Pro kjører på Windows, OS X og Linux. Et Java Runtime-miljø må være installert på maskinen. Den siste stabile DirSync Pro er satt sammen for å kjøre på JRE 1, 60 eller høyere, så hvis JRE ikke oppfyller det minimum, må du oppgradere.

Funksjoner

 • Bi-retningsvis synkronisering
 • Meget tilpassbare synkroniseringsmodus
 • Konfliktløsning
 • Ubegrenset synkronisering av filer / mapper
 • Alternativer for synkronisering av konfigurasjoner
 • Nesten alle filsystemer støttes
 • Synkroniser fra / til nettverksstasjoner
 • Støtte for symbolsk lenke
 • Granulitet med tidsstempel
 • Planlagt synkronisering
 • Bærbar (trenger ingen installasjon)
 • Avansert logging

bruk

Jeg skal demonstrere på en Windows 7-maskin. Det er ikke behov for en installasjon - bare last ned riktig .zip-fil, pakke ut filen og kjør .exe-filen. Denne kjørbare vil kjøre programmet (det vil ikke installere noe). Når det åpnes, vises hovedvinduet. I dette vinduet oppretter du en ny jobb ( figur A ).

Figur A

Som standard vil det allerede være oppført en jobb. Dette er en dummy jobb for å vise hvordan jobber settes opp.

Når du klikker på knappen Ny, vises vinduet Ny jobb. I dette nye vinduet må du konfigurere synkroniseringsjobben. Avhengig av hvordan du konfigurerer jobben, vil forskjellige faner bli tilgjengelige. Hvis du for eksempel oppretter en jobb med en synkroniseringsmodus som er synkroniser A ↔ B, vil fanen Konfliktløsning bli tilgjengelig. For alle jobber er fanene Logg, plan, avansert, grunnleggende og handlinger tilgjengelige.

En ting jeg synes er veldig fin med DirSync Pro er at når du velger en synkroniseringsmodus for en jobb, får du en fullstendig forklaring på hvordan den modusen fungerer. Sørg for at du leser gjennom beskrivelsen slik at du vet at modusen er riktig modus for jobben.

Etter at du har opprettet synkroniseringsjobben, kan du utvide jobben for å se nøyaktig hvordan konfigurasjonen ser ut ( figur B ).

Figur B

Du kan ikke redigere fra denne visningen, men du kan se nøyaktig hva som vil skje når jobben kjøres.

Når en jobb er klar, trykker du på Kjør-knappen og ser på at synkroniseringen skjer ( Figur C ).

Figur C

Det er kanskje ikke det raskeste sikkerhetskopieringsverktøyet, men det gjør jobben.

planlegging

Jeg vil vise at alle funksjonene fungerer på tvers av plattformer, så jeg vil demonstrere planlegging av en jobb på Linux-versjonen av programvaren.

For å planlegge en jobb for synkronisering på nytt, gjør du følgende:

 1. Velg jobben som skal planlegges fra hovedvinduet.
 2. Klikk på Rediger-knappen.
 3. Klikk på kategorien Planlegg.
 4. Klikk på Ny-knappen i kategorien Planlegg.
 5. Konfigurer timeplanen fra vindusplanen ( figur D ).
 6. Velg tidsplantype fra listen.
 7. Klikk på fanen knyttet til den valgte sikkerhetskopien.
 8. Konfigurer alternativene for sikkerhetskopieringstypen.
 9. Når du er ferdig, klikker du OK.

Figur D

For en ukeplan er det mulig å velge ukedagene og tidspunktene på døgnet.

Avhengig av hvilken planleggingstype du velger, vil forskjellige faner bli tilgjengelige. Som det finnes med sikkerhetskopieringstypen, er det rikelig med informasjon om typer sikkerhetskopieringsplaner som du finner i Basics-fanen.

Selv med en planlagt jobb, kan du velge å kjøre en oppgave manuelt - bare velg jobben og klikk på Kjør-knappen. Og når som helst under jobben kan du pause eller stoppe oppgaven.

Bunnlinjen

DirSync Pro er et enestående verktøy som får deg til å synkronisere kataloger for å sikre sikker sikkerhetskopi av data. Nei, du vil ikke ta sikkerhetskopi av systemtilstander eller fulle bilder av maskiner, men for en liten butikk som trenger et gratis sikkerhetskopieringsverktøy som fungerer som noe med en prislapp, er DirSync Pro verdt å vurdere.

© Copyright 2020 | mobilegn.com