Effektive designprinsipper for nettdesignere: Nærhet

Dette er det endelige segmentet i vår firedelt serie om effektive webdesignprinsipper, og konkluderer med emnet nærhet. De foregående emnene og segmentene i den effektive serien for webdesignprinsipper dekket kontrast, repetisjon og justering. Veiledning av brukeren gjennom nettstedet ditt med riktig flyt, effektiv bruk av hvit plass, plassering av lignende innhold nærmere hverandre og å gi klar struktur, er alle fasetter av nærhetsdesignstandarden.

Nærhet, nærhet, prok-sim-i-tee substantiv, nærhet i rom eller tid, rekkefølge, forekomst eller forhold, nærhet i en serie, nærhet, orden.

Avstand og forhold

Nærhet til webdesignformål betyr at lignende eller relaterte elementer skal grupperes sammen, mens de som ikke er relatert eller ulik, bør skilles fra hverandre. De fysiske sammenhengene og mellomrommene mellom webdesignelementer skaper et vektleggingsnivå, og inkluderer andre faktorer som isolasjon, likhet, øyebevegelse og retning, kontinuitet og vedvarende syn.

Når elementer overlapper hverandre eller berører det, får toppsjiktet vanligvis den viktigste oppmerksomheten. Har du lagt merke til "nærhet" -delen av puslespillet ovenfor? Tunget øyet ditt til det lilla puslespillet først, og beveget deg deretter opp og til venstre for å skanne de gjenværende brikkene? Imidlertid blir det overlappende objektet plutselig overskygget hvis de andre objektene i nærheten står i sterk kontrast; når gjenstander blir tettere sammen, vil de kontrasterende elementene skille seg ut. Å oppnå en balanse mellom nærhet og kontrast, og til og med å manipulere de to prinsippene, kan oppnå varierte resultater. Ta en titt på figur B nedenfor og se hvor øyet ditt trekker. Har du først lagt merke til "Repetisjon" -puslespillet?

Hvert objekt eller element har en gravitasjonspol i forhold til de andre objektene som er nærmere sentrum, og jo nærmere et objekt er en annen påvirker også vekten. Akkurat som en planets tyngdekraft påvirker månens bane, kan elementene til hverandre på en webside endre vekten som er gitt til den og andre elementer på siden.

Hvitt rom

En ekstra nærhetsfaktor er effektiv bruk av hvit plass på websiden, avstandselementer som bruker effektive marginer, takrenner mellom kolonner og polstring skaper en balanse mellom innholdet og mellomrommet mellom elementene. Generelt sett ser for mye hvit plass og websiden ut uregelmessig og tom for innhold, uten retning. Hvis webdesignet ditt krever et kunstnerisk lisensnivå for å fremheve åpen plass med et ubestridelig tomrom for innhold for dramatisk effekt, så gå selv for det.

Nærhet og typografi

Over snakket jeg om de negative effektene av for mye hvitt rom, men for lite hvitt rom kan gjøre at nettsiden virker rotete og trang. Som tommelfingerregel er et balansert hvitt rom generelt mer attraktivt og behagelig for øyet. Nedenfor er to eksempler som demonstrerer begge ender av det hvite romutvalget. Figur C er for eksempel for mye hvit plass, og figur D har for lite.

Figur C

Figur D

En intuitiv flyt av innhold avslører en balanse mellom hvitrom og de typografiske elementene som inneholder det tekstlige innholdet. Ta det første eksemplet på IT-kurslisten vist nedenfor i figur E, og prøv å gå gjennom listen over tilgjengelige kurs.

Figur E

Ta en titt på den samme listen nedenfor, som nå har hver logisk gruppering definert med passende hvitrom, passende overskrifter og uordnede lister som vist i figur F nedenfor.

Figur F

Den andre listen leveres enkelt og gir leseren forskjellige seksjoner og underavsnitt av kurslisten; hvert av kursene ligger i umiddelbar nærhet til den tilhørende og tilhørende underseksjonsoverskriften.

Å bruke nærhetsprinsippet for effektiv webdesign hjelper deg med å organisere innholdselementer på websiden ved å bruke plass, rekkefølge, størrelse, relasjoner, farge og effektiv bruk av hvit plass og seksjonering gjennom typografiske elementer.

© Copyright 2020 | mobilegn.com