Ellison: Skyen trenger fortsatt en stor motor

Når vi snakker om teknologiene som vil styrke fremtiden for virksomheten, fokuseres den overveldende mengden surr i 2011 rundt skyen og dens lave kostnadsmodell. I mellomtiden forblir Oracle en av verdens innflytelsesrike teknologileverandører, til tross for at den ikke har en hel masse hud i spillet når det gjelder cloud computing.

Når administrerende direktør Larry Ellison leverte sin åpningsnote for Oracle Openworld søndag kveld i San Francisco, ville du knapt vite at han var klar over dette vanvittige skyfenomenet. I motsetning til andre teknologiske bedriftsbedrifter, har ikke Ellison og Oracle prøvd å koordinere begrepet "sky" og sko det i sin markedsføringsstrategi til det punktet at det knapt kan gjenkjennes.

Imidlertid var det en implisitt melding i Ellisons presentasjon som hadde mye å gjøre med skyen. Det var som om Ellison sa at uansett hva du kjører - et privat datasenter, den offentlige skyen eller en privat sky - vil Oracle gi deg en større, raskere motor til å kjøre alle databaser, mellomvare, og forretningsintelligens som får det til å fungere. Tross alt drives skyen fremdeles av servere og datasentre, og Ellison gjorde saken på søndag at Oracle's Exadata-servere (over høyre) tilbyr langt bedre ytelse enn sammenlignbare løsninger fra rivalene IBM og Hewlett-Packard, og til samme pris eller billigere, ifølge Ellison.

Oracle har alltid vært en bakgrunnsspiller i teknologibransjen, men det er en som lager store produkter og signerer store kontrakter med mange av verdens største virksomheter, organisasjoner og offentlige etater. Selv om det meste av det nåværende skravlet innen business tech handler om skyen, har Oracle's momentum fortsatt. Det vil gi inn over 35 milliarder dollar i omsetning i 2011 og Openworld 2011 vil være vertskap for rekord 45 000 deltagere, noe som lett gjør det til den største teknologiske begivenheten på planeten.

Siden Oracle er vant til å selge utstyret sitt til de største organisasjonene over hele kloden, kan bevegelsen mot skyen faktisk hjelpe selskapet, som aldri har gjort store inngrep til markedet for små og mellomstore bedrifter. I fremtiden vil de fleste små og mellomstore selskaper sannsynligvis outsource mesteparten av IT-tjenestene sine til tjenesteleverandører som leverer via skyen, i stedet for å drive egne små servere internt. Som et resultat vil ikke Oracle måtte følge små kontoer i SMB-markedet, det kan ganske enkelt selge high-end-utstyret til det spredende antallet tjenesteytere, som deretter vil videreselge løsningene som tjenester til SMB-kundene. Den ene store fangsten kan være åpen kildekode. De fleste av skyleverandørene konsoliderer seg rundt open source-løsninger. Selskaper som Oracle og Microsoft vil gjerne endre det etter hvert som skymarkedet modnes.

Vi vil ha mer fra Oracle Openworld 2011 gjennom uken.

Les også

  • ZDNet : Oracle forplikter seg til å "parallelle alt" -arkitekturen for Exadata, Exalogic
  • ZDNet : Oracle OpenWorld: Hardware, Fusion, big data talk, SaaS på trykk
  • Hvordan IT-avdelingen vil se ut i 2015

© Copyright 2020 | mobilegn.com