Legge ned video i en LibreOffice Impress-presentasjon

Kraftbrukere av presentasjonsapplikasjoner går utover standardutgaveteksten og fancy bakgrunn for lysbildene. Presentasjonene inkluderer ofte lyder, bilder og noen ganger video. Heldigvis, med open source-flaggskipets kontorpakke LibreOffice, er det enkelt å legge inn videoer i en presentasjon som å legge til tekst til et lysbilde. Jeg skal demonstrere hvor enkelt det er å legge inn video i et LibreOffice Impress-lysbilde.

Et forbehold: Det eneste formatet som lett støttes, er Ogg Vorbis-videoen. Frykt ikke - det er mange måter å konvertere nesten alle formater til en Ogg Vorbis-video. Jeg vil først vise en metode for å konvertere videoen din, og så legger vi den inn i en presentasjon.

Konvertering av videoformat

Valg av min konverteringsmetode gjøres ved hjelp av OpenShot Video Editor. Med denne redigereren kan du importere nesten ethvert format og eksportere det til nesten hvilket som helst format. Slik får du videoen til et passende format for innebygging i en presentasjon:

 1. Åpne OpenShot.
 2. Gå til fil | Importer filer og legg til filen din.
 3. Gå til fil | Eksporter video, og velg Alle formater i rullegardinmenyen Profil i eksportvinduet ( figur A ).
 4. Gi filen et navn.
 5. Velg Eksporter til mappe-plassering.
 6. Velg Ogg (theora / vorbis) fra rullegardinmenyen Mål.
 7. Velg DV / DVD NTSC fra rullegardinmenyen Videoprofil.
 8. Velg Med eller Høy for kvalitet.
 9. Klikk på Eksporter video-knappen.

Figur A

Eksportere videoen din til Ogg Vorbis-format.

Legge ned videoen i en presentasjon

Størrelsen på videoen din vil påvirke størrelsen på presentasjonen din alvorlig. det vil også diktere hvor mye tid som kreves for å håndtere selve innebygningen. Hvis filen er stor (jeg har innebygd filer som er større enn 600 MB), kan det hende at Impress midlertidig reagerer og ser ut som om den vil krasje når som helst. Vent til innebygningen er fullført før du avslutter applikasjonen.

Slik legger du inn videoen din:

 1. Åpne en presentasjon.
 2. Gå til Sett inn | Film og lyd.
 3. Finn videoen som skal settes inn, og klikk Åpne.

Når du er innebygd (noe som kan ta en stund), kan du teste for å sikre at videoen spiller av ved å klikke på F5, som vil starte lysbildefremvisningen ( figur B ).

Figur B

Videofilen er innebygd i et lysbilde.

For å gi det videoinnstøpte lysbildet mer sømløst utseende, kan du bli kvitt all tekst på siden og endre sidebakgrunnen til svart. Følg disse trinnene for å endre bakgrunnsfargen og gi det videoinnlagte nettstedet et renere utseende:

 1. Gå til Format | Side.
 2. Velg Farge fra rullegardinmenyen Fyll.
 3. Velg Svart.
 4. Klikk OK.
 5. Når du blir spurt, gjør dette bare for denne siden (ikke alle sider).

Sammendrag

Innebygging av video i bildeseriene til Impress er en enkel måte å blende publikum på. Du kan til og med bruke denne teknikken for å lage selvstyrte presentasjoner, noe som kan være spesielt nyttig hvis du har en lammende frykt for å snakke offentlig.

Mer om LibreOffice på TechRepublic

 • Faktaark: LibreOffice 4.1
 • Lag en presentasjon av et lysbildefremvisning i LibreOffice 4.1
 • Hjelp til å migrere brukere fra Microsoft Office til LibreOffice 4.1
 • Prøv den nye LibreOffice-sidefeltet

© Copyright 2020 | mobilegn.com