Forbedre Safari med Glims-plugin-modulen

Vincent Danen introduserer en hendig, gratis plugin for Safari nettleser som legger til funksjoner Safari mangler og gjør den mye mer nyttig.

-------------------------------------------------- --------------------------------------

Safari er den mest brukte nettleseren på OS X, sannsynligvis fordi den kommer med operativsystemet; av samme grunn som Internet Explorer fremdeles er så mye brukt på Windows. Som med Internet Explorer på Windows, er det andre alternative nettlesere enn Safari på Mac. Uten tvil er noen av disse nettleserne bedre - ikke nødvendigvis alt for mye, men ved å tilby funksjonalitet som man anser som essensiell.

For eksempel kjører Firefox bra på OS X, og nesten alle pluginene og utvidelsene som er tilgjengelige for Firefox på andre plattformer er tilgjengelige for Mac-versjonen. Dette gjør Firefox til en overbevisende nettleser å bruke. Dessverre er det ganske visuelt lite tiltalende på OS X og ser ut som den rare mannen i forhold til nesten alle andre Mac-applikasjoner. Å fylle stedet for en Gecko-basert, men Mac-utseende nettleser, er Camino, som på mange måter ligner veldig på Firefox. Dessverre er det konsistente UI-utseendet som Camino bringer gjort mindre tiltalende enn Firefox på grunn av mangelen på støtte for Firefox-utvidelser.

Mens Firefox har mye mer statister, er Safari 4 en overbevisende nettleser. Den er rask, har en glatt og jevn brukergrensesnitt for OS X, og er ganske stabil. Det er imidlertid definitivt rom for forbedringer, og det er der den gratis Safari-pluginen kalt Glims kommer inn.

Glims har noen grunnleggende funksjoner som Safari virkelig burde hatt. Å kunne angre utilsiktet lukking av en fane, automatisk lukke nedlastingsvinduet og åpne alle åpne vinduer og faner når du starter på nytt, alt sammen er ganske mye nødvendigheter i en moderne nettleser.

Utover det grunnleggende tilbyr Glims en rekke andre fine funksjoner. Den kan vise miniatyrbilder av sider som er funnet i Google eller Yahoo! søkeresultater, og du kan legge til alle slags søkemotorer i søkefeltet du liker. Søkefeltet får en gjennomgang med auto-komplette funksjoner og trekk ned forslag, som kan gjøre søk enda raskere; forslagene ligner det Apple gir, men Glims lar deg bestemme kildene for forslag til søk.

Endelig kan du også angi nøkkelord for å utløse søk, noe som betyr at du kan angi "amz" som nøkkelord for amazon og skrive "amz python programmering" i URL-feltet for å hente Amazons søkeresultater for "python programmering."

En annen fin funksjon er at favoritter vises i faner, noe som kan bidra til å skille visse nettsteder når du har et vindu fullt av faner som gjør titlene stort sett uleselige.

Den største fordelen med Glims, i tillegg til å gi oss det grunnleggende som Apple bør ha, er forbedringene av søkefeltet og søkeordet i URL-linjen. Du kan legge til dine egne søkemotorer / kriterier her også, som du kan se i eksemplet i figur A. Jeg må se på MITREs CVE-sider ganske ofte og heller enn å gå til siden og skrive inn CVE-navnet, opprettet jeg en søkemotoroppføring, med nøkkelordet "cve", slik at jeg nå kan skrive raskt i et åpent vindu med fokus Skriv inn "cve 2009-1234" på URL-linjen og ha MITER-nettstedet åpent på siden for CVE-2009-1234.

Figur A

Glims er stabilt, og det er gratis, og selv om det ikke gir Safari potensialet som utvidelser gjør med Firefox, gjør det Safari mye mer behagelig og nyttig.

Få Enterprise-tips og funksjoner levert til innboksen din ved å gi deg abonnement på TechRepublic's Macs in Business-nyhetsbrev, som leverer hver torsdag.

© Copyright 2020 | mobilegn.com