Fem apper for å automatisere fakturering for små bedrifter

For omtrent en måned siden måtte jeg shoppe etter ny faktureringsprogramvare for teknisk skriving / konsulentvirksomhet fordi noen aspekter av virksomheten min har endret seg. I prosessen evaluerte jeg en rekke programvarepakker. Her er fem av de bedre alternativene jeg fant.

Merk: Denne listen er også tilgjengelig som et fotogalleri.

1: BillingTracker Pro

Som alle andre applikasjoner jeg skal diskutere her, er BillingTracker Pro ( figur A ) designet for å automatisere faktureringsprosessen og spore kontantstrømmen. Av alle faktureringsappene jeg så på, tilbød BillingTracker Pro den beste støtten for utenlandske kunder. Programvaren hadde ingen problemer med å godta utenlandske postadresser eller håndtere utenlandske valutaer.

Figur A

BillingTracker Pro

Til slutt valgte jeg ikke denne programvaren for min egen virksomhet fordi noen av feltlengdene er for begrensende. For eksempel er prosjektnavn begrenset til 40 tegn (noe som er en stor sak, gitt virksomhetens art). På samme måte lar programvaren legge ved en merknad på slutten av en faktura, men den tildelte plassen er ikke tilstrekkelig til å inkludere instruksjoner for overføring av bankoverføring (noe som også er et problem for meg).

En enkeltbrukerlisens for Billing Tracker Pro koster $ 179, og du kan laste ned en gratis prøveperiode.

2: kBilling

kBilling ( figur B ) er faktureringspakken jeg til slutt bestemte meg for å kjøpe for min egen virksomhet. Det har et brukervennlig grensesnitt, og det er fleksibelt nok til å takle forretningsbehovene mine. Programvaren inneholder et antall tilpassede fakturamaler, og du kan legge til ekstra informasjon (for eksempel bankoverføringsinstruksjoner) på en faktura hvis du har en klient med spesielle krav.

Figur B

kBilling

Programvaren tilbyr også mange rapporteringsalternativer. Du kan eksportere rapporter til PDF-format eller se dataene i Excel. På samme måte kan du eksportere tilbud og fakturaer til PDF-filer - en annen viktig funksjon for meg, siden mange av kundene mine krever at jeg sender dem fakturaer via e-post.

Da jeg prøvde å installere den kjøpte versjonen av kBilling, rapporterte antivirusprogramvaren min at en DLL-fil var infisert med et virus. Teknisk support var imidlertid veldig lydhør og forsikret meg om at AVG Antivirus genererer falske positiver. Jeg bekreftet at produktet ikke var infisert ved å skanne det med andre antivirusprodukter.

kBilling selger for $ 99, og du kan laste ned en gratis prøveperiode.

3: Ezy Faktura

Ezy Invoice ( Figur C ) er en annen applikasjon designet for å gi deg fakturering og kontantstrømsporing. Den viktigste fordelen med å bruke denne applikasjonen er at den tilbyr et yrende utvalg av rapporteringsalternativer. Programvaren lar deg spore praktisk talt alt du vil.

Figur C

Ezy Faktura

Imidlertid trodde jeg ikke at programvaren virkelig levde opp til navnet sitt. Jeg syntes brukergrensesnittet var til tider tungvint og litt forvirrende. Hvis du for eksempel ser på oppgavelinjen, er det ikke engang et alternativ å opprette en faktura. Alternativet ligger begravet i en av de andre seksjonene.

Ezy Invoice varierer i pris fra $ 99 til $ 899, avhengig av funksjonene du ønsker og antall brukere du vil lisensiere. Du kan laste ned en gratis prøveperiode.

4: Fakturaekspert

Fakturaekspert ( figur D ) lar deg bygge en kundeliste, samt lister over produkter og leverandører. Når du begynner å opprette fakturaer og innkjøpsordrer, bruker programvaren en rekke rapporter og dashbordobjekter for å vise deg din nåværende kontantstrømssituasjon.

Figur D

Fakturaekspert

Jeg valgte nesten fakturaekspert til eget bruk. Det som stoppet meg var at fakturaene i seg selv er vanskelig å tilpasse. Misforstå ikke - du kan opprette tilpassede fakturaer. Det er bare det at forskjellige klienter krever forskjellig informasjon på fakturaene. For eksempel krever noen klienter overføringsinformasjon, mens andre klienter krever spesielle kontokoder. Fakturaekspert manglet evnen til å tilpasse fakturaer til den enkelte kundes krav.

Fakturaekspert selger for $ 69, 95, og du kan laste ned en gratis prøveperiode.

5: Volutiv

Volutive ( figur E ) bruker en enkel relasjonsdatabase for å lage tabeller for kunder, leverandører og selgere, samt fakturaer og innkjøpsordrer. På den måten kan Volutive generere rapporter om utestående fakturaer per kunde. Det lar deg også lage en produktliste og administrere varelageret ditt.

Figur E

Volutive

Selv om denne applikasjonen har det grunnleggende dekket, er det ganske lite fleksibelt. Det kan fungere bra for alle som driver en liten virksomhet som selger spesifikke produkter, men det egner seg ikke til servicebedrifter eller virksomheter med en dynamisk produktserie. Likevel er det vanskelig å krangle med prisen: gratis!

Andre valg?

Har du funnet en god faktureringsløsning for din lille bedrift? Del anbefalingene dine med andre medlemmer av TechRepublic.

App of the Week Nyhetsbrev

Ikke kast bort enda et sekund på å søke etter IT- og forretningsapper - vi har deg dekket. Vår kjente App of the Week kan øke produktiviteten din, sikre deg e-post, spore karrieremål og mer. Leveres torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | mobilegn.com