Fem apper for datagjenoppretting som kan gjøre deg til en helt

Som IT-proffer får vi alle sporadiske telefonsamtaler fra venner og familie som ønsker at vi skal lagre dataene deres etter en harddiskkrasj. Siden sikkerhetskopier vanligvis ikke eksisterer i disse situasjonene, tenkte jeg at jeg ville benytte anledningen til å snakke om noen få av datagjenopprettingsverktøyene som er tilgjengelige.

Merk: Denne listen er også tilgjengelig som et fotogalleri.

1: VirtualLab Data Recovery

VirtualLab Data Recovery ( figur A ), som selger for $ 39, 95, er designet for å være et all-purpose data utvinning verktøy. I tillegg til å støtte de vanlige filsystemene FAT, FAT-32 og NTFS, støtter den Mac HFS / HFS + og til og med NFS. I tillegg støtter den datarekonstruksjon på enheter som USB-flash-stasjoner og kameraets minnekort. Etter min mening er den mest nyttige funksjonen muligheten til å lage en sektor-for-sektor-kopi av en sviktende harddisk. Dette lar deg fokusere på gjenopprettingsprosessen uten å måtte bekymre deg for at harddisken skal forringes ytterligere eller mislykkes helt midt i gjenopprettingsarbeidet.

Figur A

VirtualLab Data Recovery

2: File Scavenger - Data Recovery Utility

File Scavenger - Data Recovery Utility ( figur B ) er et annet verktøy for å gjenopprette tapte data. Som de fleste diskreparasjonsverktøy, kan File Scavenger (som selger for $ 49, 95) hente data fra korrupte volumer. Verktøyets hovedvekt er imidlertid å gjenopprette data som ble slettet ved et uhell. Dette inkluderer data som er bosatt på partisjoner som er blitt slettet eller på disker som har blitt formatert.

Figur B

File Scavenger - Data Recovery Utility

3: BootSuite 2012

BootSuite 2012 fra Spotmau ( figur C ) er mye mer enn bare et diskreparasjonsverktøy. Verktøyet, som selger for $ 99, 95, har en "super data redningspakke", men det er bare en av de åtte primære funksjonene. Verktøyet er også designet for å fikse oppstartsproblemer, gjenopprette fra blåskjerm-feil og tilbakestille tapte Windows-passord. Selskapet tilbyr også en premiumversjon kalt PowerSuite Golden 2012 for $ 150, 95, som til og med finner Windows- og Microsoft Office-produktnøklene dine.

Figur C

BootSuite 2012

4: Gjenopprett filene mine

Gjenopprette filene mine ( figur D ) er et grunnleggende verktøy for diskgjenoppretting. Nisje er imidlertid filgjenoppretting. Gjenopprette filene mine er designet for å gjenkjenne mer enn 200 filformater. Så den kan se på fragmentene av data som er igjen på et korrupt volum og bruke filsignaturdata for å gjenkjenne ting som Word-dokumenter og JPEG-bilder.

Figur D

Gjenopprette filene mine

Recover My Files tilbyr tre versjoner av programvaren sin, fra pris fra $ 69.99 til $ 299.99. Nedre ende-versjonen er designet for små kontorer eller hjemmebrukere, mens den dyrere versjonen er rettet mot proffer som gjenoppretter data med jevne mellomrom.

5: Kernel datagjenoppretting

Kernel Data Recovery tilbyr et grunnleggende Windows Data Recovery-verktøy ( figur E ) som kan gjenopprette manglende, slettede, tapte og utilgjengelige data fra FAT- og NTFS-volum. Det selges for $ 69, 00. Selv om det ikke er noe spesielt bemerkelsesverdig med dette verktøyet, var det som vakte oppmerksomheten min de forskjellige gjenopprettingsproduktene selskapet tilbyr.

Figur E

Windows Data Recovery verktøy

Det har vært mange anledninger hvor noen har bedt meg om å gjenopprette en mislykket harddisk, men de er vanligvis mer interessert i å få tilbake en bestemt type data (bilder, regneark osv.). Kernel Data Recovery tilbyr en rekke nisjeprodukter som er laget for spesifikke typer data utvinning. For eksempel er det verktøy for å gjenopprette e-postmeldinger, korrupte PDF-filer og korrupte OpenOffice-dokumenter. Det er til og med et verktøy for å reparere korrupte sikkerhetskopier.

Andre valg?

Har du et favorittverktøy for datagjenoppretting? Del anbefalingene dine med andre medlemmer av TechRepublic.

© Copyright 2020 | mobilegn.com